Zajistí si dnes Plzeň postup do jarních bojů o vítězství v Konferenční lize?

Přidat na Seznam.cz

Plzeňská Viktorka zatím zvládá své letošní působení v Konferenční lize na jedničku. Sice v kvalifikačních kolech to měla na první pohled usnadněné lehčími soupeři, kteří však dokážou být nevyzpytatelní. Plzeň ale dokázala kazachstánské, albánské či moldavské soupeře porážet a vybojovala si tak postup do základních skupin třetí nejhodnotnější evropské soutěže. I zde se jí daří na výbornou a po třech zápasech má plný počet bodů. A proto mají plzeňští fotbalisté už dnes velkou možnost si zajistit postup do jarní vyřazovací části Konferenční ligy.

Nečeká je však lehký soupeř. Sice se Plzeňským podařilo před 14 dny vyhrát v Záhřebu nad slavným Dinamem, soupeř však bude i tak mírným favoritem, protože se pravidelně účastní evropských pohárů, Ligy mistrů nevyjímaje. „Máme za sebou půlku skupiny, druhá polovina je před námi. Z první poloviny máme devět bodů a víme, že jednoznačně musíme ještě nějaké udělat. Zítra na to máme první možnost a uděláme všechno proto, abychom to zvládli a zase nějaký bodík přibyl, a tím by se pozice upevnila,“ uvedl plzeňský kouč Miroslav Koubek.

Plzeňským bude vedle dlouhodobě zraněného útočníka Durosinmiho chybět další důležitý člen ofenzivy. Matěj Vydra se zranil v posledním ligovém utkání na Slavii. „Je to komplikace, protože jsme měli k dispozici čtyři hroťáky. Samozřejmě se dá různě variovat s rozestavením a počtem hráčů nahoře. I v samotném faktoru střídání se nám zúžil manévrovací prostor. Přiznávám, že to komplikace je, zbyli nám poslední dva útočníci a neumím si představit, co by následovalo, kdyby tam byl ještě nějaký výpadek. Museli bychom si poradit, ale dostali jsme se v těchto pozicích do napjatějších pozicí,“ podotkl Koubek.

Plzeňský lodivod bude spoléhat i na dobrou náladu v týmu, poté co se Plzni podařilo vyhrát na Slavii 2:1. „Obecně platí, když se podaří poslední zápas, tak mužstvo se dostane do dobrého psychického stavu, takže věřím, že se tato zkušenost potvrdí,“ dodal Koubek.

Zdroj: redakce, fcviktoria.cz