Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2023 12:00
Čas čtení 3:20
Ondřej Jarůšek

Babička miluje Skyrim. Jedné z nejstarších youtuberek hrozila i mrtvice, ale paří dál. Má přes milion odběratelů

Babička miluje Skyrim. Jedné z nejstarších youtuberek hrozila i mrtvice, ale paří dál. Má přes milion odběratelů
Zdroj: Bethesda/volně k užití
TECH GAMING
Uložit Uložené

Že jsou hry jen pro mladé? To rozhodně neplatí. Zářným příkladem toho je vášnivá hráčka a youtuberka přezdívaná SkyrimGrandma, která herní videa natáčí už více než deset let.

Seznam se se Shirley Curry, 87letou americkou babičkou z Ohia, která nade vše miluje hraní her a má dost možná víc subscriberů než tvůj nejoblíbenější český youtuber nebo youtuberka. Její herní kanál má bezmála 1,3 milionu fans a další pořád přibývají. A jak už jsi podle její přezdívky pravděpodobně vytušil*a, její nejoblíbenější hrou je epické RPG od Bethesdy The Elder Scrolls: Skyrim.

„Miluju hraní Skyrimu. Jsem vdova, mám čtyři syny, devět vnoučat a tři pravnoučata. A mé narozeniny jsou 2. dubna,“ píše Shirley v popisu svého veleúspěšného kanálu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Shirley Curry (@shirleycurry1)

Hraje hry už skoro 30 let

Hraní her propadla v devadesátých letech poté, co ve svých 55 letech odešla do důchodu (dříve pracovala jako sekretářka, potom v továrně na sladkosti nebo v obchodě s oblečením). Všechno to začalo kultovní strategií Civilization II z roku 1996, do které ji zasvětil syn. „Hrála jsem ve dne v noci. Dobývala jsem jeden kontinent za druhým a naprosto to milovala,“ cituje Shirley deník The New York Times. A její nadšení pro hry postupně jen a jen rostlo.

Doporučeno
Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli Škoda odpálila bombu. Nové futuristické superauto pro GT7 vyráží dech, jako první jsme ho vyzkoušeli 25. dubna 2024 12:00

Její cesta na YouTube započala v říjnu roku 2011, jen pár týdnů předtím, než na pulty obchodů dorazil Skyrim. První video z RPG na svůj kanál nahrála ale až o čtyři roky později. Zabíjí v něm bandity a bojuje s obřím pavoukem. Video posbíralo miliony views a její fanouškovská základna se poté začala rychle rozrůstat. Videa začala přidávat skoro každý den, dnes herní videa na YouTube prokládá i vlogy ze svého života.

Domů
Sdílet
Diskuse