Každý zápas musíme hrát na 100 procent, burcuje karlovarské volejbalisty trenér Salon

Po prohře v Příbrami a hladkém vítězství nad Brnem ztratili i domácí neporazitelnost. Ve svém třetím vystoupení v extralize nestačili volejbalisté Karlovarska na ambiciózní Kladno. 

Ať je to jakýkoli tým, my budeme v těchto zápasech chtít ukázat, že se do Varů nejezdí pro lehké body," ujistil asistent trenéra VK Karlovarsko Jakub Salon.

Jak hodnotíte vstup vašeho týmu do extraligy?

Samozřejmě bychom byli radši za lepší výsledky, ale realita je taková, že máme tři body. Celý tým zjistil, že musíme hrát opravdu každý zápas na sto procent. Body na konci soutěže můžou rozhodnout o případném domácím prostředí pro play off.

Co se vám ve hře naopak daří?

Zakládáme si na dobrém servisu a kvalitní obraně na síti. A když se k tomu přidá ještě trošičku víc chycených balonů v poli, tak věřím, že tým bude schopný hrát na té nejlepší úrovni.

K týmu jste přišel letos v létě, ale přesto. V čem se mužstvo změnilo proti uplynulé sezoně?

Změnilo se toho dost. Ať už samotný realizační tým, tak polovina hráčů základní sestavy, a to je velký zásah do týmu. Jsem ale rád, že zůstal kapitán Daniel Pfeffer a oba dva nahrávači. Tím je o něco jednodušší adaptace ostatních hráčů, kterým tito zkušení pomáhají v kabině i mimo hřiště.

Co konkrétně jste vnesl do týmu vy a hlavní trenér Liam Sketcher?

Co jsem vnesl do týmu já, to je asi otázka spíš na Liama Sketchera. Ale kdybych měl říct jednu věc, tak by to byl nejspíš vhled bývalého hráče na volejbal. Pohled, jak to asi můžou vnímat kluci na hřišti, a co třeba fungovalo mně jako hráči, co se týče taktiky, obranné činnosti a technických věcí.

A co doplníte ke kouči Sketcherovi?

Liam Sketcher vnesl do týmu pozitivní myšlení a odpovědnost každého jednotlivého člena mužstva za svoje jednání a za svou hru. To vnímám jako důležitou část toho, aby tým mohl uspět.

Jak vám celkově funguje trenérská česko-australská spolupráce?

Jsem rád, že spolupráce nám funguje výborně a že jsme si sedli i lidsky. Dokážeme se bavit o všem i mimo volejbal, takže se můžeme spolehnout jeden na druhého.

Jaké je motto nebo heslo nově sestaveného karlovarského kádru?

Vyhrát co nejvíc zápasů a bavit naše fanoušky skvělým volejbalem.

autor: Radim Jehlík | zdroj: VK Karlovarsko
Spustit audio

Související