Hlavní obsah

Reakce na tragédii. Chrániče krku budou povinné i v české soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První česká seniorská soutěž zavedla povinnost nosit ochranu krku. Zatímco v extralize je to jen doporučení, od 1. ledna budou muset chrániče krku nosit všichni hráči v Univerzitní lize ledního hokeje (ULLH). Vysokoškolská soutěž tak reaguje na tragickou smrt Adama Johnsona v britské lize, když mu brusle soupeře přeřízla krční tepnu.

Foto: Univerzitní hokej

Chrániče krku budou v Univerzitní lize ledního hokeje povinné od 1. ledna.

Článek

Hlasování České asociace univerzitního hokeje dopadlo jednoznačně. Pro zavedení povinné ochrany krku se rozhodlo všech devět zástupců klubů. „Nebylo na co čekat. Smyslem naší soutěže v tuto chvíli je produkovat vzdělané lidi, jejichž velkou částí života je sport, nikoli profesionální sportovce,“ uvedl v tiskové zprávě předseda asociace Tomáš Hlaváč.

„Naši hráči jsou budoucí lékaři, právníci nebo ekonomové a byli bychom velmi rádi, pokud by své profese mohli v budoucnu vykonávat bez zranění, kterým se dá včas zabránit. Do budoucna určitě nevylučujeme ani znovuzavedení povinné ochrany obličeje,“ prohlásil Hlaváč.

Chrániče krku už povinně zavedli ve Velké Británii (také od 1. ledna) a okamžitě v Německu, v kanadské juniorské soutěži WHL nebo v záložních týmech Pittsburghu Penguins, kde 29letý americký útočník Johnson dříve působil.

V Česku ochranu krku musí nosit hráči do dvaceti let. I ti, kteří nastupují v extralize. Samotná soutěž zatím zpřísnění pravidel neplánuje.

Reklama

Související témata:
  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko zítra 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články