Cheb: Rekonstrukce Domova pro seniory Spáleniště je hotova

10.11.2023 7:17 | Tisková zpráva

Rekonstrukce administrativní části a prostor, určených pro společenské aktivity a komunitní život klientů domova, stála přes 16 milionů korun.

Cheb: Rekonstrukce Domova pro seniory Spáleniště je hotova
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

V chebském Domově pro seniory Spáleniště, jehož zřizovatelem je Karlovarský kraj, byla za účasti starosty Jana Vrby a místostarosty Pavla Pagáče slavnostně ukončena rekonstrukce administrativní části a prostor, určených pro společenské aktivity a komunitní život klientů domova, za více než 16 milionů korun.

Nyní ukončená rekonstrukce navázala na rozsáhlé úpravy ubytovací části a venkovního pláště budovy, které proběhly v předchozích letech. Pracovníci domova tak mohou začít využívat moderní kanceláře a další potřebné zázemí. Klienti určitě ocení opravenou jídelnu, tělocvičnu či klubovnu.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38532 lidí

Nově je jim pak k dispozici například „kavárnička“ s fotografiemi chebského náměstí či kaple, respektive místnost pro duchovní rozjímání. V sousedství objektu byla navíc již na jaře otevřena krásně upravená zahrada, kterou mohou klienti využívat jak pro relaxaci, tak pro aktivnější trávení volného času.

„Jsem ráda, že rekonstrukce se skutečně zdařila. Mám tím na mysli především to, že naši senioři získali důstojné prostředí, kam mohou s hrdostí přivést i své blízké. Veškeré prostory jsme vymýšleli v týmu pracovníků domova, kteří se pro zásadní změny v domově skutečně nadchli, a výsledek je znát. Velké štěstí jsme měli také v dodavateli, tedy firmě D-Produkt, která vyhrála veřejnou zakázku, protože byla ochotná naslouchat našim požadavkům a přizpůsobit opravy našim představám,“ řekla ředitelka Domova pro seniory Spáleniště Simona Hechtová.

„Ráda bych ještě připomněla, že v květnu jsme otevírali nově vybudovanou zahradu pro klienty. Naši senioři sem nesmírně rádi chodí a mohou si dát i se svými návštěvami v malé kavárničce kávu. Vybudovali jsme i altán a prostor pod markýzou, kde si posedí při živé muzice nebo při opékání buřtů. Součástí je také hřiště na pétanque, kde si užívají legraci při hře. Naší chloubou je kámen vzpomínek, kam chodili zejména nyní v období dušiček zapalovat svíčky za své milé a vzpomínat na ty, kteří je opustili,“ dodala ředitelka Hechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

7:04 Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

Další část infrastruktury spojené s modernizací železniční trati je před dokončením. Okružní křižova…