31:11 na střely, 2:3 na góly. Juniorky dostaly od Němek cennou lekci

Foto: Karel Švec, Český hokej

Nestalo se to proti Němkám zdaleka poprvé, přesto to bolí... České hokejistky do osmnácti let ztratily na turnaji ve Vierumäki zápas, který měly vyhrát. Rozhodující gól dostaly tři minuty před koncem.

Při pohledu do historie nabídla velká většina zápasů mezi českými a německými mladými hokejistkami výraznou převahu české reprezentace. Kolikrát se ale tříštila o pevný blok soupeřek a kolikrát ztroskotala i na vlastní nemohoucnosti v útočné fázi, případně v samotné koncovce.

Tak teď to přišlo znovu.

Svěřenkyně trenéra Andrašovského střelecky dominovaly 31:11, ztěžka se ale dostávaly do vyložených šancí. A tak ani jednou nevedly.

Teprve před koncem druhé třetiny odpověděla na otevírací trefu Weichenhainové česká útočnice Viktorie Jílková, která se tak prosadila i ve druhém utkání turnaje. Tentokrát si v přesilové hře počkala na odražený puk po střele Adély Fromové.

Po šťastném gólu Seyrerové přišla reakce už za patnáct sekund. Linda Vocetková si vyměnila kotouč s Johannou Tischler, proklouzla na střed a podruhé vyrovnala.

Češky pak bez potíží ubránily oslabení a naopak dostaly už šestou přesilovku, ve které chtěly rozhodnout. Místo toho ale po chybě ujela dopředu Roseová a z velkého úhlu překvapila brankářku Hořínkovou. Necelé tři minuty před třetí sirénou.

V power-play neproměnila svůj únik Kateřina Nogová a české mladice musely skousnout bolestivou porážku.

Na druhou stranu, je to vlastně cenná lekce před mistrovstvím světa, kde se oba soupeři potkají znovu, a to v závěru skupinového programu. Tam už půjde o hodně, klidně může jít i o vše. Zkušenost z Vierumäki může jenom pomoct.

Teď si Češky zkusí spravit náladu v posledním utkání turnaje proti domácím Finkám, kde jim nejspíš (v případě výhry Finska nad Japonskem) půjde o konečné druhé místo.

NĚMECKO – ČESKO 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 27. Weichenhainová (Zielinská), 48. Seyrerová (Weichenhaimová, Zielinská), 58. Roseová (Schricková, Grussová) – 38. Jílková (Felcmanová, Fromová), 48. Vocetková (Tischler).
Rozhodčí: Lusiová, Oksanenová – Frohaugová, Silanderová.
Vyloučení: 6:2.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 11:31 (3:9, 4:10, 4:12).
Diváci: 30.
Nejlepší hráčky: Hannah Loistová – Aneta Paroubková.
Německo: Loistová – Schricková, Hoppeová, Pietschmannová, Mannsová, Zimmermannová, Georgiová – Klareová, Grussová, Roseová – Seyrerová, Zielinskiová, Weichenhaimová – Ibachová, Heineová, Poindlová – Plaumannová, Bergmannová, Wintgenová. Trenér: Huber.
Česko: Šenková (34. Hořínková) – Paroubková, Hujová, Tischler, Fromová, Panešová, Slavíčková, Chladová, Jeřábková – Vocetková, Z. Mazancová, Pánková – Felcmanová, Gildainová, Jílková – Skořepová, Jebousková, Nogová – Pěnčíková, Musilová. Trenér: Andrašovský.

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Finsko 1 1 0 0 0 6:1 3
2. Německo 2 1 0 0 1 4:8 3
3. Česko 2 0 1 0 1 4:4 2
4. Japonsko 1 0 0 1 0 1:2 1

Další program turnaje ve Vierumäki

Pátek 10. listopadu:
17:30 Finsko – Japonsko

Sobota 11. listopadu:
9:30 Česko – Finsko
15:30 Německo – Japonsko

Začátky jsou uvedeny v českých časech, ve Finsku je o hodinu víc.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz