Hlavní obsah

7 znamení horoskopu, kterým bude rok 2024 vysloveně přát. Je mezi nimi i to vaše?

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězi roku 2024 by podle astrologie v jeho první polovině měli být Býci, Kozorozi a Panny, ve zbývající části roku se začne náramně dařit vzdušným znamením – Blížencům, Vahám a Vodnářům. Život se může výrazněji měnit Beranům.

Článek

Předchozí roky zamíchaly kartami v podobě covidu a válečných konfliktů různě po světě a donutily nás přemýšlet o svobodě z jiného úhlu. I rok 2023 byl náročný a vlastně testoval stabilitu všeho a všech. Pro mnohé byl plný změn, nejistot a strachů. Byl ale také rokem, ve kterém mnozí nalezli nové cesty a objevili jistoty a stabilitu sami v sobě nebo v partnerství. Byl to i rok, v němž se ve velké míře projevily empatie, soucit a láska k druhým.

Rok 2024 bude o hledání jistot

Po celý příští rok 2024 pokračuje planeta překážek Saturn ve své pouti znamením Ryb, a tak budeme i nadále všichni testováni v hledání pevného bodu v rozbouřeném moři světových i soukromých událostí. Největší dobroděj astrologického nebe planeta Jupiter se v prvních polovině roku 2024 bude pohybovat znamením Býka a vyzbrojí všechna zemská (Býk, Panna a Kozoroh) a vodní (Rak, Štír a Ryby) znamení dostatkem energie, radosti i optimismu. Od konce května 2024 se přesune do znamení Blíženců a bude pro změnu držet palce vzdušným (Blíženci, Váhy a Vodnář) a ohnivým (Beran, Lev a Střelec) znamením. Vítězem roku 2024 se tak vlastně může stát jakékoliv znamení zvěrokruhu. Komu přeje hvězdné nebe nejvíc?

Vítězové první části roku: Býci, Panny a Kozorozi

Býci ale budou muset čelit vlivu planety Uran, která jim do života už po několik let vnáší neustálé změny a nečekaná překvapení. Měli by však vědět, že i když je někdy mohou tyto zlomy pořádně rozhodit, ve výsledku vedou ke zlepšení a novým šancím v jejich životě. Planeta Saturn ze znamení Ryb jim v roce 2024 přihraje spolehlivé přátele a kolegy, kteří jim výrazně pomohou k nalezení pevné půdy pod nohama.

  • Ti, kteří se narodili hned zkraje znamení Býka, mohou v průběhu celého příštího roku vzdorovat osudovým výzvám ve své kariéře. Pokud v nich však uspějí, zajistí si dobré živobytí na hodně dlouhou dobu.

Pannám přeje až do konce května 2024, kdy se Jupiter přesune z Býka do Blíženců, štěstí. Objeví se nové příležitosti, budou schopné správně využívat své peněžní a materiální zdroje na vzdělávání, poznávání a osvojování si nových dovedností a cestování. Ty Panny, které studují, dokážou získat i nejvyšší vzdělání a těm, jež vedou nějaké soudní spory, se je podaří dotáhnout do zdárného konce. Panny se mohou stát pod vlivem Jupitera v Býku tolerantnějšími a velkorysejšími, zapomenou na svou pověstnou úzkoprsost a typickou kritičnost.

  • Hůře se jim může dařit v partnerských vztazích, ve kterých mohou Panny, které se narodily v první polovině znamení, prožívat komplikace, překážky, nedorozumění nebo jakousi únavu. Opatrné by měly být i ve svých obchodních záležitostech, ke spolupráci by si měly vybírat jen prověřené a důvěryhodné smluvní partnery, jinak by se mohly dočkat zklamání.

Kozorozi se v roce 2024 konečně zbaví neblahého vlivu Pluta, který jim po několik let zásadním způsobem proměňoval život. Zcela je přetvořil, zocelil a jednou provždy připravil na všechny možné společenské změny i soukromé vichřice. Saturn s Neptunem jim ze znamení Ryb zase budou přihrávat inspiraci, nové nápady i vůli je realizovat a Jupiter z Býka je nenechá nikdy ve štychu. Vždy pro ně bude mít po ruce nějaké šťastné řešení i těch nejzapeklitějších situací. Kozorozi mohou očekávat i šťastné události v oblasti rodiny, milostná rozptýlení a společenskou zábavu. Ti, kteří touží po potomkovi, mohou založit rodinu.

  • Kozorozi by vše, co chtějí v roce 2024 dokázat, měli stihnout do konce května 2024, než se Jupiter přesune do znamení Blíženců.
Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Mnoho Kozorohů založí rodinuFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Druhá polovina roku 2024 přeje Blížencům, Vahám a Vodnářům

Koncem května se planeta štěstí Jupiter přesouvá do znamení Blíženců, a právě jim od této chvíle začne štědře nadělovat energii, sílu a vitalitu. Budou je potřebovat, zejména v zaměstnání či kariéře totiž musejí po celý rok 2024 prokazovat značnou míru trpělivosti, houževnatosti a kreativity. V druhé polovině roku však Blížencům narostou křídla a se svými pracovními problémy pořádně zatočí. Konečně bude jejich úsilí spravedlivě odměněno.

  • Blížencům narozeným hned zkraje znamení může osud dokonce přihrát zcela výjimečnou nabídku, která zásadním způsobem změní jejich život.

Vahám po celý rok 2024 nehrozí větší životní kotrmelce, žádný neblahý vliv pomalých planet by je neměl zasáhnout zásadním způsobem, a navíc od konce května, kdy vstoupí Jupiter do spřízněného znamení Blíženců, jim dopřeje nezvyklé štěstí v oblasti vzdělávání a cestování. Pokud tedy Váhy odkládaly dobrodružství na pozdější časy, měly by vědět, že ty teď právě nastaly. Mohou si také plnit nějaké pracovní sny a dávné touhy. Výborně by měly vycházet se svými zahraničními partnery nebo uspět v soudních sporech.

Vodnáři se v druhé polovině roku zbaví smůly. Možná se po celý rok 2024 budou potýkat s nepředpokládanými situacemi, které pořádně zamíchají s jejich kartami, ale všechny náhlé zvraty, které jim astrologické nebe připraví, dokážou nakonec díky svému důvtipu a originálnímu myšlení skvěle využít. Toto méně příznivé období končí vstupem Jupitera do znamení Blíženců. Do života se jim vrátí radost, kreativita a štěstí v podnikání. Budou mít příležitosti k rozptýlení v podobě flirtů a společenské zábavy. Někteří se bláznivě zamilují, a dokonce vstoupí do manželství.

Berani – šťastlivci roku 2024

Berani se mohou stát nenápadnými absolutními vítězi roku 2024. Proč? Protože žádný nebeský škůdce k nim nezaujme nepříznivé postavení a v květnu se dobroděj Jupiter přesune do Blíženců, odkud jim dopřeje oživení v mnoha sférách jejich života.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Absolutním vítězi roku 2024 se mohou stát Berani, jejich život se uklidní, získají jistoty a druhá část roku jim přihraje šťastné příležitosti Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

V čem budou mít znamení štěstí?

  • Berani se zlepší v komunikaci, budou se učit nové věci, osvojovat nové poznatky. Pokud jsou rozhádání se svými sourozenci nebo sousedy, najdou cestu smíření. Štěstí jim bude přát na krátkých cestách.
  • Býci budou mít štěstí ve financích a ověřování si vlastní sebehodnoty.
  • Blíženci se mohou uzdravit, zkrásnět, zdokonalit ve všem, v čem budou chtít. Potvrdí si vlastní jedinečnost a výjimečnost.
  • Raci naleznou duševní rovnováhu a skryté životní síly.
  • Lvi navážou nová přátelství, budou mít úspěch ve společnosti, mohou se plnit i jejich sny a přání.
  • Panny mohou zazářit v kariéře, ale budou muset projevit schopnost z chaosu vytvořit řád.
  • Váhy budou cestovat a bavit se.
  • Štíři porozumějí vlastnímu chtění, vyrovnají se s osobní touhou po moci, velkých penězích a sexu. Štěstí je bude provázet při všech peněžních transakcích, úvěrech a hypotékách.
  • Střelci by si mohli udělat jasno v partnerských vztazích. Třeba si konečně uvědomí, koho v životě opravdu chtějí a koho opustí. Možná si také uvědomí, kde jsou jejich osobní hranice a kde začíná prostor partnera. Někteří z nich se mohou v roce 2024 vdát nebo oženit.
  • Kozorozi zregenerují své fyzické i duševní síly. Najdou štěstí i v obyčejných věcech a tuzemských krásách.
  • Vodnáři si začnou dělat radost, pustí si optimismus do života. Možná zplodí potomka, založí rodinu nebo jen začnou podnikat v něčem, co je doopravdy baví.
  • Ryby si možná dopřejí své první samostatné bydlení nebo se prostě jen přestěhují do nového domova. Najdou své stále místo a kotvu a i ony mohou založit rodinu.
Související témata:

Načítám