Lídr FNL oplatil Dukle vyřazení z poháru, Chrudim potřetí v řadě naplno bodovala, výhru hlásí i rezerva Sparty

Lídr FNL oplatil Dukle vyřazení z poháru, Chrudim potřetí v řadě naplno bodovala, výhru hlásí i rezerva Sparty
AKTUALIZOVÁNO

Jihlava remizovala v úvodním duelu 16. kola F:NL s Líšní 1:1. Domácí Vysočina vstupovala do zápasu s možností posunout se na třetí příčku tabulky a v případě souhry dalších výsledků na ní rovněž přezimovat. K tomu však potřebovala zvítězit, k čemuž měla nakročeno po trefě Justina Arauja-Wilsona. Stejný hráč ovšem chvíli nato inkasoval druhou žlutou kartu, čehož Marvani využili k vyrovnání. Pro rodáka z hlavního města Trinidadu a Tobaga se jednalo o druhé vyloučení od začátku října, přesto v tomto období vsítil tři branky.

Forma Jihlavy v průběhu sezony přicházela a zase odcházela ve vlnách. K radosti fanoušků se nyní nacházela na výši, když Vysočina nejprve porazila Příbram a naposledy uspěla i na hřišti Žižkova. Líšeň na konci října vstupovala do derby se Zbrojovkou plná optimismu, ten se ovšem na trávníku neprojevil a brněnský rival jednoznačným způsobem zvítězil. Obrana se však z tříbrankového přídělu vzpamatovala a následně udržela na uzdě nejlepší útok soutěže z Vyškova.

Marvani stejně jako ve většině předchozích utkání dopláceli na neproduktivitu, když se jim z herní převahy dlouho nedařilo vytvářet jakékoliv šance. Spoře zaplněné tribuny jihlavského stadionu se dočkaly prvního náznaku příležitosti až ve 34. minutě, kdy se dostal k hlavičce Pavel Vandas, s jehož pokusem si bez potíží poradil akademií Manchesteru United ostřílený Ondřej Mastný. Následně se do vápna soupeře podívali po svižné kombinaci i hráči Vysočiny, ráně Farese Shudeiwy však scházela přesnost.

TŘETÍ NEJVYŠŠÍ POČET DRIBLINKŮ V CELÉ LIZE? LIBEREC MOC DOBŘE VÍ O OBROVSKÉM POTENCIÁLU GHALIHO

Syn jemenského otce a slovenské matky mohl skórovat i krátce po změně stran, jenže defenziva odvrátila jeho střelu na roh. O úvodní zásah se tak nakonec postarala domácí stálice Araujo-Wilson, který s míčem po levé straně prošel až do vápna a přízemním pokusem rozvlnil síť. Euforie ze vstřelené branky mu ale dlouho nevydržela, protože se v 61. minutě musel po druhé žluté kartě poroučet ze hřiště. Líšeň početní převahu takřka okamžitě využila, když se po rohovém kopu ve vápně nejlépe zorientoval Adrián Čermák a poslal balon za záda Mastného. Od té chvíle modrožlutí rezignovali na útočení, a navíc málem znovu inkasovali, protože Vandas hlavou nastřelil břevno. Hosté už však druhý zásah přidat nestihli.

Poslední kolo druhé nejvyšší české soutěže před zimní pauzou tak odstartovalo remízou. Vysočina se v březnu vrátí do ligového kolotoče soubojem s rezervou Sigmy, Marvani přivítají Žižkov.

Zimní dovolená zlákala střelce Žižkova příliš brzy. Příbram spasilo Wágnerovo gólové procitnutí

Příbram udolala Viktorii Žižkov 1:0. Na domácích byla znát nervozita, protože případné vítězství by je posunulo na dostřel barážovým pozicím, Pražané navíc přijeli do hornického města velmi dobře takticky připravení. Na šance skoupé utkání tak rozhodla až trefa Tomáše Wágnera z 80. minuty, kvůli čemuž má nováček soutěže na sestupové příčky náskok jediného bodu. Zkušený útočník Středočechů, laborující většinu podzimní části se zraněním, se trefil poprvé od druhé poloviny července.

Žižkov po postupu ze třetí ligy zcela dokonale zapadl do nevyzpytatelné Fortuna národní ligy. Pražané byli na jednu stranu schopni nasázet čtyři góly Zbrojovce Brno, na stranu druhou pro ně tento cenný skalp představoval jejich jedinou soutěžní výhru od 17. září. Příbrami v posledních týdnech lehce došel dech po úžasné sérii pěti vítězství v řadě, o kterou přišla při porážce v Jihlavě, na níž navázala domácí remízou s Varnsdorfem.

Velká útočná jména druhé ligy, která zůstávají přesně v polovině sezony za očekáváním

A Středočeši nezačali příliš přesvědčivě ani tentokrát, jelikož u všech odražených míčů byli jako první hráči v bílém. Přesto mohla skórovat jako první Příbram, jenže ránu Wágnera vytáhl mimo tři tyče pohotový Jan Čtvrtečka. Od té chvíle útočili především fotbalisté Příbrami, místo šancí však diváci nadále sledovali spíše duel plný soubojů a faulů na hraně žlutých karet. Proto nebylo překvapením, že týmy odešly do šaten za bezbrankového stavu.

Úroveň hry se příliš nezvedla ani po změně stran. Žižkov opticky dostal svého soupeře pod tlak, jenže veškeré jeho ofenzivní snahy se vinou nepřesností zastavovaly přibližně 30 metrů od branky. Totéž bylo možné tvrdit také o akcích Příbrami, do šance se tak dostal až v 72. minutě produktivní Jakub Nečas, s pokusem z voleje si ale bez potíží poradil Čtvrtečka. Nudný zápas přesto k překvapení několika stovek domácích diváků a třicítky hostujících fanoušků přinesl gól, když se po přihrávce z pravé strany prosadil přízemním pokusem nikým nehlídaný Wágner. Najednou začal útočit i Žižkov, v největší šanci na srovnání však selhal David Sixta, jehož projektil vytěsnil mrznoucí Martin Melichar.

Příbram tak ovládla i druhý vzájemný zápas sezony. Po zimní přestávce ji čeká souboj v Opavě, Žižkov vyzve Líšeň.

Chrudim potřetí v řadě naplno bodovala. Rozhodující akci proti Vlašimi vyrobil Kutík

Fanoušci Chrudimi nebudou mít radost ze zimní přestávky, jelikož přeruší velmi dobrou formu Východočechů, kteří v 16. kole Fortuna národní ligy porazili Vlašim 1:0 a zaznamenali třetí výhru v řadě. K dalšímu úspěchu je dovedla akce ze 24. minuty, kdy Daniel Kutík našel před odkrytou bránou Ondřeje Kesnera a kapitán se zblízka nemýlil. Skoro čtyřměsíční pauza od fotbalu naopak prospěje hostům, kteří z posledních osmi ligových duelů posbírali jen šest bodů.

Fotbalisté Vlašimi se kvůli herní krizi propadli tabulkou až na sedmé místo, kde je od jejich soupeře z Chrudimi dělily pouhé dva body. Své trápení prohloubili Rytíři doma proti rezervě Sparty, s níž padli 0:1, a z posledních osmi soutěžních duelů tak dokázali zvítězit jen jednou. Tentokrát jim navíc chyběl kanonýr Ebrima Singhateh, jenž kromě gólů sbíral ve velkém také žluté karty. Východočeši naopak vstupovali do střetnutí po dvou výhrách v řadě, při kterých dokázali nastřílet celkem sedm branek.

Utkání začalo v pozvolném tempu. Ani jednomu týmu se nedařilo projít přes obranu soupeře, a tak vůbec první střelecký pokus mohli diváci vidět až po čtvrthodině hry. Poprvé rozvlnili síť domácí, když se ve 24. minutě po hezké individuální akci na levé straně uvolnil Kutík, který předložil míč před bránu Kesnerovi. Kapitán Východočechů se nemýlil a skluzem otevřel skóre zápasu. Vlašim mohla o 10 minut později vyrovnat. Po přihrávce do vápna se v gólové příležitosti ocitl Erik Biegon, jeho šanci však rychlým výběhem zneškodnil Jiří Floder.

Ve druhém poločase Vlašim více otevřela hru a tlačila se do brány, což ale znamenalo, že měla propustnější obranu a Východočeši mohli využít rychlé protiútoky k navýšení vedení. Několikrát se o to snažili, ovšem akci buď zhatila nepřesná střela, nebo nepovedená přihrávka. Skórovat mohla v 63. minutě také Vlašim. Individuální akcí se před gólmana domácích dostal Albert Labík, který však skvěle chytajícího Flodera překonat nedokázal. Pár minut nato mohl pojistit náskok Chrudimi Kesner, jenž z levé strany mířil na bližší tyč, kde byl ovšem připravený brankář Rytířů Matyáš Vágner.

Chrudim tak dotáhla domácí zápas do vítězného konce a zimní pauzu stráví v tabulce nad svým soupeřem. Druhá nejvyšší česká soutěž se znovu rozjede v březnu příštího roku.

Lídr ligy oplatil Dukle vyřazení z poháru. Tečku za báječným vyškovským podzimem udělal Bayo

Fotbalisté Vyškova napravili poslední dvě ligová zaváhání, když ve šlágru 16. kola Fortuna národní ligy porazili na vlastní půdě Duklu Praha 2:0. Souboj o první místo v tabulce rozhodla nejlepší ofenziva soutěže již v prvním poločase, kdy na gól Fahada Baya navázal Filip Štěpánek. Vyškované tak oplatili Pražanům nedávnou porážku v MOL Cupu a s náskokem čtyř bodů přečkají zimní přestávku v čele tabulky.

Moravané se z upadající formy nevysvobodili ani na hřišti Líšně, kde v minulém kole pouze remizovali 0:0. Tentokrát je ve šlágru posledního kola před zimní pauzou čekalo střetnutí s Duklou. Koření do zápasu přidával fakt, že se jednalo o přímý boj o první příčku v tabulce. Oba celky už si vzájemný duel nacvičily, jelikož se 1. listopadu utkaly v domácím poháru. V ten den slavili postup Pražané, Vyškov se tak chtěl před zraky vlastních fanoušků pomstít a přezimovat na špici tabulky.

Terén na hřišti v Drnovicích nebyl ideální, přesto na něm v úvodu utkání působili domácí aktivně. Své první větší šance, ze které se rovnou dostali do vedení, se dočkali ve 25. minutě. Po centru do vápna se k odraženému míči probojoval u levé tyče Bayo, jenž jej i s přispěním lehké teče procpal za záda Jana Šťovíčka. S blížícím se závěrem prvního dějství přišla další gólová radost Moravanů. Ke střele za hranicí velkého vápna se odhodlal Štěpánek, který usměrnil balon milimetrově přesně k pravé tyči. Na rozdíl třídy mohl ve 44. minutě zvýšit po samostatném úniku Bienvenue Kanakimana, Šťovíček ovšem tentokrát předvedl skvělý zákrok.

Trenér Petr Rada nebyl s výkonem svých svěřenců vůbec spokojený, a tak ihned po změně stran udělal trojité střídání. Dukle to zkraje druhého poločasu pomohlo k většímu držení míče, do výraznějších šancí se ovšem Pražané nedostávali. V 69. minutě jim mohl ke gólu pomoci domácí brankář Jan Stejskal, jenž udělal chybu v rozehrávce, nakonec však balon zpacifikoval a menší hrubku napravil. Moravský klub kromě perfektní ofenzivy předvedl i velmi pevnou defenzivu, díky které nedovolil hostům skórovat a podruhé v řadě udržel čisté konto.

Souboj o první příčku tedy dotáhl do vítězného konce Vyškov, který tak přečká zimní pauzu v mnohem lepší náladě. Oba celky se vrátí zpět do ligové akce v březnu následujícího roku.

Jaroň se stylově rozloučil s podzimem. Souboj ostravských dvojčat ovládl kroměřížský Marek

Hanácká Slavia Kroměříž stráví zimní přestávku nad sestupovým pásmem, protože v 16. kole Fortuna národní ligy porazila Prostějov 1:0. Nováček soutěže se tak posunul právě před svého regionálního soka, na nějž má náskok dvou bodů. Vítězství hostům zajistil už v deváté minutě 22letý host z Baníku Ostrava Marek Jaroň, který sice nastoupil do všech zápasů podzimní fáze, ale až nyní oslavil premiérový přesný zásah. Jediným příspěvkem jeho dvojčete Petra, jenž nastoupil v dresu domácích, naopak zůstala žlutá karta vytažená krátce před rozhodujícím momentem duelu.

Fotbalisté Kroměříže začali po poměrně solidním vstupu do druhé nejvyšší soutěže herně upadat. O tom svědčila jen jedna výhra z posledních sedmi ligových klání a propad až na předposlední místo v tabulce. Skvělými výkony se nemohl chlubit ani Prostějov, který ovšem v minulém kole vyzrál na Opavu, čímž se alespoň dostal o jeden bod právě nad svého soupeře.

Vstup do utkání lépe vyšel hostům. Už v deváté minutě si na centrovaný míč naběhl do šestnáctky Marek Jaroň, jenž svou první brankou v sezoně dostal Kroměříž do vedení. Hanácká Slavia byla i po povedeném úvodu aktivnější. Ve 31. minutě se dokonce dostala do samostatného úniku, ten ovšem skvělým zákrokem vychytal Volodymyr Krynskyj. O chvíli později si Kroměříž připravila další příležitost. Po centru z levé strany se na zadní tyči objevil Lukáš Hrdlička, který na míč hlavou sice dosáhl, ale už ho nedokázal umístit do brány.

Ve druhé půli vyvinuli fotbalisté Prostějova na hosty velký stálý tlak a snažili se co nejrychleji vyrovnat. Kroměříž se však skvěle bránila a v první čtvrthodině druhého poločasu i přes velkou střeleckou snahu povolila domácím jen jedinou střelu na bránu. Navíc se v 58. minutě mohla sama prosadit, když se v samostatném úniku řítil sám na bránu Jakub Dočkal, jenž ale trefil dobře vyběhnutého gólmana domácích. Ačkoliv hráči Prostějova byli mnohem aktivnější, jejich tlak se jim využít nepodařilo a hosté díky perfektní defenzivě uhájili tři body.

Kroměříž tak prolomila nepříjemnou sérii nezdarů a v Olomouci získala tři body. Oba celky nyní bude čekat zimní pauza a do akce se vrátí až v březnu příštího roku.

Mladé pušky Sigmy zastavily výkonnostní vzestup Flinty. Zbrojovka zakončila podzim ostudou

Rezerva Sigmy Olomouc porazila v 16. kole Fortuna národní ligy Zbrojovku brno 1:0, a zastavila tak výsledkový vzestup svého soupeře. Ačkoliv v táboře fanoušků jihomoravského celku zavládl po výhrách nad Líšní a Kroměříží mírný optimismus, do výkonu proti převážně mladým fotbalistům Sigmy se vůbec nepromítl. Blíže k vítězství měli od začátku hosté, ale dlouho se nemohli prosadit. To se povedlo až v 82. minutě Janu Fialovi, který tak před zimní přestávkou posunul Sigmu dál od sestupových pozic.

Hráčům Zbrojovky změna trenéra výrazně prospěla, jelikož po vyhazovu Luďka Klusáčka posbírali ze dvou zápasů šest bodů se skóre 6:0. Domácí měli o motivaci postaráno i tentokrát, jelikož se při shodě okolností mohli případnou výhrou posunout na barážové příčky, kde by zůstali po celou zimní přestávku. Jednou už se v této sezoně oba celky střetly, a to hned ve druhém kole, kdy Sigma před vlastními fanoušky padla 1:2.

Na tuto zkušenost chtěli hosté zapomenout a od úvodního hvizdu se snažili rozjeté Zbrojovce konkurovat. Zatímco domácí měli v první půli jasně navrch ve statistice držení míče, v ofenzivní aktivitě byli pilnější Hanáci, kteří svými pokusy prověřovali Martina Berkovce. Ve 29. minutě se do balonu za hranicí pokutového území opřel Filip Slavíček, jeho střela však směřovala přímo do náruče brankáře. Na konci první půle mohla skórovat Sigma, když Filip Uriča nacentroval balon na zadní tyč. Nabíhající Matěj Mikulenka však měl k míči daleko a přes velkou snahu míč skluzem pouze lehce postrčil k Berkovcovi.

Druhý poločas začal ve větším tempu a obě mužstva se snažila vstřelit úvodní branku zápasu. Blízko k tomu měli domácí v 51. minutě, kdy se po centru z pravé strany dostal k zakončení Denis Alijagič, který se nejrychleji zorientoval ve vápně. Brankář Tadeáš Stoppen byl však připraven a jeho ránu vykryl. Po hodině hry mohl udeřit Jakub Řezníček, který si naběhl na přetažený centr, ovšem brankář Stoppen jeho pokus vyrazil. V 82. minutě potrestal neefektivní střelbu domácích Fiala, který si v levé části vápna našel volný prostor a obstřelil Berkovce.

Zbrojovka tak na dvě vítězství nenavázala a doma překvapivě padla. Do bojů o postup do nejvyšší české soutěže se vrátí v březnu, kdy se po zimní přestávce opět rozjede druhá liga.

Třetí Táborsko si bodový polštář nevytvořilo. Probuzenou Spartu dovedl k vítězství Novotný

Táborsko nebude na závěr podzimní části Fortuna národní ligy vzpomínat v dobrém, jelikož v 16. kole prohrálo na Žižkově s rezervou Sparty 1:2. Domácí celek nasměroval k vítězství už ve 21. minutě nejlepší střelec Pražanů Tomáš Schánělec, který zaznamenal sedmou branku v ročníku. Rozhodující zásah si následně připsal až v nastavení 25letý Ondřej Novotný, na jehož trefu hosté zareagovali jen jednou. Jihočeši tak z posledních tří duelů vybojovali pouze dva body, naopak sparťanský B-tým stráví zimní přestávku s dvěma výhrami v zádech.

Modrobílí měli díky ztrátám hlavních konkurentů jistotu přezimování na třetí příčce tabulky zaručující baráž o Fortuna ligu. V hlavním městě mohli potvrdit skvostnou bilanci z posledních týdnů a prodloužit svou sérii neporazitelnosti. Na hřišti sparťanské rezervy se to nejevilo jako nesplnitelný úkol, vždyť Rudí se před nedělním střetnutím nacházeli v zóně sestupu. V rámci druhé nejvyšší soutěže ale Silon venkovní duel s Pražany pokaždé prohrál, a tak si přijel napravit reputaci.

Úvod utkání naznačil, že souboj bude vyrovnaný a o vítězi by mohla rozhodnout jediná trefa. Oba týmy totiž těžily ze silné defenzivy, a tak bylo těžké dostat se vůbec ke střele, natož vsítit gól. Povedlo se to nakonec domácím, když se ve 21. minutě po centru z levé strany zorientoval nejrychleji ve vápně Schánělec, který poslal míč do levého dolního rohu brány. Táborsko mohlo srovnat pár minut poté. Dlouhý nákop Silonu nadělal sparťanské obraně potíže, důrazný Vladimír Zeman se dostal k balonu, ten ale napálil vysoko nad.

Od začátku druhého poločasu bylo znát, že Jihočeši chtějí srovnat. Modrobílí drželi balon a přestože se tlačili do brány, nebyli schopni pořádně ohrozit Filipa Nalezinka. Hosté si během prvních 20 minut druhé půle připravili celkem devět rohových kopů. Ani festival standardních situací však nepomohl Silonu vyrovnat. V závěru si Sparta ještě mohla vedení pojistit, když se po špatné rozehrávce soupeře dostal dvakrát k zakončení Nelson Okeke. Napoprvé ho vychytal Martin Pastornický, podruhé musel vykopávat míč z brankové čáry jeden z hráčů modrobílých. O chvíli později už se Rudí radovali, když si balon našel ve vápně střídající Novotný, který ho uklidil přízemní střelou k pravé tyči. Jihočeši sice snížili zásahem Alexandra Sojky, který z pravé strany překonal Nalezinka, ale na vyrovnání už jim nezbyl čas.

Rezerva Letenských tedy uhájila stoprocentní domácí bilanci s jihočeským celkem a potřetí za sebou jej na svém hřišti zdolala. Po zimní přestávce ji jako první bude čekat Prostějov, zatímco Táborsko na začátku března narazí na Chrudim.

Opavě přijde zimní pauza vhod. Rozjetý Varnsdorf vyvedl nad pásmo sestupu Hodek

Fotbalisté Varnsdorfu vyhráli v 16. kole Fortuna národní ligy před vlastními fanoušky nad Opavou 2:1. Atraktivní podívanou gólově načal v 18. minutě dlouholetý člen defenzivy Severočechů Matěj Kubista, na nějž v nastavení první půle zareagoval přesným zásahem taktéž obránce Jiří Janoščín. Domácí se však zásluhou Jakuba Hodka prosadili i podruhé, a díky zisku všech bodů tak nejenže prodloužili sérii neporazitelnosti na šest utkání, ale především se posunuli na nesestupovou 14. pozici.

Žlutomodří nepřijížděli do Šluknovského výběžku v tu nejvhodnější chvíli, jelikož tamní celek v poslední době chytil novou mízu a užíval si pětizápasovou sérii bez porážky. Ani ta mu ovšem prozatím nestačila na odraz ze dna tabulky. Naproti tomu Opava se sice pohybovala v jejím středu, trápily ji však nevyrovnané výkony. V předchozích pěti kláních dokázala zdolat například vedoucí Vyškov nebo brněnskou Zbrojovku, na druhou stranu ale podlehla trápícímu se Prostějovu či Chrudimi.

Do utkání vstoupily oba týmy aktivně. V páté minutě se z levé strany protáhl ke střele Adam Ondráček a jen těsně minul branku domácích. O chvíli později měli šanci také Severočeši, když ranou zpoza vápna napálil balon do horní tyče Josef Švanda. Skóre se poprvé měnilo v 18. minutě, kdy Varnsdorf držel Slezany pod tlakem. Po centru z pravé strany od Solomona Osaghaeho si ve vápně našel volný prostor Kubista a poslal míč nechytatelně pod břevno. Na konci prvního poločasu se Opavě podařilo překonat nepropustnou obranu soupeře, když hned první střela na bránu skončila v síti. O vyrovnání se postaral Janoščín, který z levé části pokutového území umístil balon přesně k zadní tyči.

Začátek druhé půle byl jednoznačně v režii domácích, kteří Slezany nepouštěli k balonu, a tím pádem ani do žádných střeleckých příležitostí. V 56. minutě Severočeši využili svou převahu a udeřili, když Osaghae vybídl pěknou přihrávkou Hodka a ten svou šanci proměnil. Opava v poslední čtvrthodině zabrala a vytvořila si řadu příležitostí, které ovšem skvěle pochytal Martin Vaňák.

Varnsdorf tedy prodloužil sérii bez prohry a podzimní část zakončil cenným vítězstvím. V prvním jarním kole se Severočeši utkají 2. března s Vlašimí, Opavu po zimní pauze čeká Příbram.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 16. kolo:

Jihlava - Líšeň 1:1 (0:0)

Branky: 49. Araujo-Wilson - 65. Čermák. Rozhodčí: Krejsa - Mokrusch, Cichra. ŽK: Tureček, Vedral - Otrísal, Jeřábek, Jokovič, Veselý. ČK: 61. Araujo-Wilson (Jihlava). Diváci: 392.

Příbram - Žižkov 1:0 (0:0)

Branka: 80. Wágner. Rozhodčí: Kvítek - Šafránková, Pfeifer. ŽK: Rosa, Tregler (oba Žižkov). Diváci: 782.

Chrudim - Vlašim 1:0 (1:0)

Branka: 24. Kesner. Rozhodčí: Klíma - Novák, Lakomý. ŽK: Huf, Bauer, Řezníček - Kričfaluši, Nogha, Hyský (trenér), Labík. Diváci: 588.

Vyškov - Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 25. Bayo, 39. Štěpánek. Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Hádek. ŽK: Eneme, Ilko, Musa - Peterka. Diváci: 1211.

Prostějov - Kroměříž 0:1 (0:1)

Branka: 9. M. Jaroň. Rozhodčí: Adámková - Kotík, Mikeska. ŽK: P. Jaroň, Šimek, Gabriš, Malec, Mazura (trenér) - Houser, Cupák, Matoušek. Diváci: 320.

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc B 0:1 (0:0)

Branka: 82. Fiala. Rozhodčí: Dorušák - Pospíšil, Pochylý. ŽK: Pachlopník, Řezníček, Endl, Koželuh - Šíp, Fiala. Diváci: 3026.

Sparta Praha B - Táborsko 2:1 (1:0)

Branky: 21. Schánělec, 90.+4 Novotný - 90.+9 Sojka. Rozhodčí: Starý - Slavíček, Ježek. ŽK: Nalezinek, Hodouš, Kaštánek - Bláha, Matoušek, Varačka, Dordič, Koné, Nádvorník (trenér). ČK: 76. Hodouš. Diváci: 282.

Varnsdorf - Opava 2:1 (1:1)

Branky: 18. Kubista, 56. Hodek - 45.+1 Janoščín. Rozhodčí: Batík - Dobrovolný, Mojžíš. ŽK: Vaňák, Osaghae, Kouřil, Samko - Janoščín, Omale, Ondráček, Brožek (trenér). Diváci: 455.

Tabulka:

1. Vyškov 16 10 4 2 30:16 34
2. Dukla Praha 16 9 3 4 27:17 30
3. Táborsko 16 7 5 4 20:15 26
4. Příbram 16 8 2 6 19:20 26
5. Jihlava 16 7 4 5 28:21 25
6. Brno 16 8 1 7 22:17 25
7. Chrudim 16 6 5 5 28:27 23
8. Vlašim 16 5 7 4 20:18 22
9. Opava 16 6 3 7 18:17 21
10. Líšeň 16 5 6 5 17:20 21
11. Olomouc B 16 6 2 8 20:28 20
12. Sparta Praha B 16 4 5 7 20:27 17
13. Kroměříž 16 5 2 9 17:25 17
14. Varnsdorf 16 3 7 6 27:30 16
15. Žižkov 16 4 3 9 25:31 15
16. Prostějov 16 4 3 9 20:29 15