UFC v New Yorku nebude jen o titulových soubojích. Co dalšího si nenechat ujít?

UFC v New Yorku nebude jen o titulových soubojích. Co dalšího si nenechat ujít? Hlasatel Bruce Buffer nemůže na největších turnajích chybět | zdroj: Profimedia

V Madison Square Garden se v neděli neutkají jen Jiří Procházka a Alex Pereira, nebo Sergei Pavlovich a Tom Aspinall. Čeká na nás i spousta dalších zajímavých zápasů.

Hlavní kartu odstartuje v neděli ve 4:00 našeho času zápas Diega Lopese a Pata Sabatiniho v pérové váze. První zmiňovaný je v UFC teprve chvíli, v roce 2021 se v Contender Series pokusil získat smlouvu, ale bohužel prohrál na technické rozhodnutí (zápas byl ukončen kvůli nelegálnímu úderu, ale šel na body). Následovalo roční potácení na regionální scéně, načež mu bylo umožněno naskočit v UFC do zápasu proti Movsaru Evloevovi, který ale prohrál.

Je ale nutno podotknout, že svůj další zápas proti Gavinu Tuckerovi vyhrál hned na začátku prvního kola, soupeře ukončil na armbar, na který za celou svou kariéru zvítězil už pošesté. 

Na druhé straně proti němu ale stojí Pat Sabatini, pro kterého je to již šestý zápas v UFC. V lize mistrů má zatím bilanci 5-1 s tím, že dva z jeho zápasu se mu podařilo vyhrát na submisi. 

Hned na začátku hlavní karty nás tedy čeká zajímavý souboj dvou zemařů, na který pak naváže zápas dvou nadějných lehkých vah. V něm se představí Matt Frevola a Benoit Saint Denis. Druhý zmiňovaný si začátek kariéry vybudoval v Brave CF, kde začínal například Khamzat Chimaev. Svůj debut v UFC sice prohrál, ale i tak do zápasu vstupuje s bilancí 12-1, což ho staví do pozice jasného favorita. 

Jeho soupeře ale není radno podceňovat, ve svém posledním zápase ukončil Drewa Dobera, který je znám svou silnou ránou, a stal se tak prvním mužem v UFC, kterému se to povedlo. Nastupuje tedy s poměrně cenným skalpem a může jen překvapit. 

Třetím zápasem hlavní karty je duel bývalé šampionky slámové váhy a vyzyvatelky o titul v muší váze Jessicy Andrade proti rozjeté Mackenzie Dern. 

První zmiňované se sice v poslední době příliš nedaří, jelikož své poslední tři zápasy prohrála, ale je nutné zmínit, že do letošního roku vstupovala se šňůrou tří výher. Za letošní rok to bude její pátý zápas, což je v UFC až neuvěřitelné číslo a jediný, kdo bude mít šanci tento rekord dorovnat, je Kevin Holland.  

A pokud by Jessica Andrade byla dostatečně bláznivá a skočila i do šestého zápasu, mohla by se stát držitelkou rekordu za nejvíce zápasů za rok v historii. Ten je momentálně stanoven na pěti a drží ho hned několik zápasníků. Ale nikomu se zatím nepodařilo magické číslo prolomit.

Mackenzie Dern, majitelka černého pásu v BJJ a šampionka ADCC z roku 2015, ale rozhodně není malou výzvou. S bilancí 12-3 a zřejmě nejlepším grapplingem v divizi, není nemožné, aby svou soupeřku dostala do submise, ze které nebude úniku. 

Skalní fanoušci by si ale neměli nechat ujít ani prelims a early prelims, které startují už o půlnoci. Pro české diváky bude zřejmě nejzásadnější souboj Steva Ercega a Alessandra Costy. První zmiňovaný je totiž posledním přemožitelem Davida Dvořáka a i když je momentálně jen na čtrnáctém místě ve své váze, mohl by rychle vystřelit a brzy se poprat i o titul.

Představí se zde i Jared Gordon, který se proslavil převážně tím, že v zápase proti Paddymu Pimbletovi mu byla doslova ukradena výhra a ve vzduchu visí odveta. Tentokrát se ale utká s Markem Madsenem, který v UFC zápasí už od roku 2019, oktagon mu tedy není vůbec cizí. Jedinou věcí, co může vybíravého fanouška odradit od sledování, je to, že oba dva zápasníci mají ve zvyku zápasy nechat doběhnout až k bodovým rozhodčím. Žádná tvrdá ukončení tu tedy nejspíše nemusíme očekávat.

Poslední zápasnicí, kterou by si člověk měl zapamatovat, je Loppy Godinez. Ta se ve slámové váze utká s Tabathou Ricci. Třicetiletá mexičanka se v posledních zápasech velmi posunula v postoji, který velmi pěkně spojuje se svým wrestlingem. A dá se očekávat, že několik dalších měsíců tréninku ji posunulo na ještě vyšší level, jak obecně, tak v rámci divizního žebříčku.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články