Reprezentace na rok 2024

10.11.2023 Petr Klimpl

Reprezentace na rok 2024

Realizační tým české reprezentace OB zveřejnil složení reprezentace na rok 2024.

V týmu jsou
ženy:
Tereza Čechová
Tereza Janošíková
Denisa Kosová
Jana Peterová
muži:
Jakub Glonek
Jonáš Hubáček
Jakub Chaloupský
Vojtěch Král
Tomáš Křivda
Miloš Nykodým
Martin Roudný
Daniel Vandas.

V seznamu nadějí figurují Michaela Dittrichová, Barbora Matějková, Jana Pekařová, Lucie Semíková, Barbora Smolková, Nikola Zlámalová, Vít Čech, Ondřej Metelka, Matyáš Štregl a Kryštof Hájek. Další skupinu (6 žen a 3 muži) tvoří sledovaní závodníci.

Oporou reprezentace by měly být stejně jako letos naše hlavní hvězdy – Tereza Janošíková a Tomáš Křivda. Oba jsou logicky na soupisce hlavního týmu, pro nadcházející sezónu navíc společně s dalšími 7 muži a 3 ženami. Nepoměr pramení z velmi dobrých a vyrovnaných výkonů našich mužů, ale také ztrát v ženském týmu. Na seznamu chybí například juniorka Anna Karlová a po dlouhých 10 letech v reprezentaci zejména Vendula Horčičková. Ta se rozhodla ukončit svou velmi úspěšnou sportovní kariéru a v příští sezóně posílí realizační tým na pozici asistenta na akcích (ale trenéři pochopitelně využijí její zkušenosti i jinde). Anička Karlová se bude připravovat z důvodu studijních povinností spíše individuálně, i tak ale může v případě zájmu počítat s podporou trenérů reprezentace. Velký počet mužů v A týmu naopak snad přispěje ke zdravé soutěži, ze které by mohly vzejít snad ještě lepší výsledky než letos.

Tým s potenciálem (Naděje) povede stejně jako loni Marek Cahel. Ten má jako Ústřední trenér mládeže možnost navázat na svoji předchozí práci z dorostu s celkem 10 závodníky. Speciální roli v týmu budou mít Jana Pekařová a Barbora Matějková. Obě letos splnily dráhový limit A a na sprintových akcí budou mít status RD. Trenéři u nich počítají s tím, že se zapojí do boje o místa na sprintovém MS. Ale ani pro zbytek nadějí vrcholná akce nechybí. Zajímavým cílem by pro ně mělo být totiž AMS v Bulharsku.

Více na webu reprezentace OB.


« zpět