Šestá výhra v řadě! Češky v Německu řádily a ovládly i druhý turnaj sezony

Foto: Český hokej

11. listopadu 2023, 16:40

Adam Bagar

Třetí utkání, třetí vítězství, devět bodů a parádní skóre 17:2! České hokejistky ovládly Turnaj čtyř zemí v Landshutu, svůj triumf na akci v sobotu potvrdily výhrou 8:0 nad domácími Němkami.

Češky si už v první třetině vypracovaly pohodlný tříbrankový náskok. Skóre otevřela přesně po šesti minutách hry důrazem na brankovišti Noemi Neubauerová, už za 75 sekund mířila přesně Sára Čajanová a krátce před přestávkou zvyšovala Denisa Křížová.

V prostředním dějství se hokejistky dlouho ne a ne prosadit, před odchodem do kabin ale předvedly pohlednou akci s gólovým koncem. Tejralová našla na zadní tyči najetou Vendulu Přibylovou, ta se střelou z první nemýlila a bylo to už o čtyři góly.

Klára Peslarová zůstala na třetí část na střídačce a střídající Viktorie Švejdová z branky sledovala, jak její parťačky dál navyšují vedení. Podruhé v utkání udeřily Denisa Křížová i Noemi Neubauerová, trefily se pak také Tereza Plosová a Kateřina Mrázová.

Český gólostroj se tak zastavil až na čísle osm. Bronzové medailistky z posledního MS zvítězily nad Německem vysoko 8:0, potvrdily své suverénní prvenství na akci, vyhrály šestý zápas v řadě a zároveň ovládly i druhý turnaj EHT v nové sezoně.

NĚMECKO – ČESKO 0:8 (0:3, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 6. Neubauerová, 8. Čajanová (Lásková), 20. Křížová (Pejšová, Lásková), 40. Přibylová (Tejralová, Pištěková), 41. Křížová (Mrázová, Čajanová), 50. Neubauerová, 51. Plosová (Pištěková), 57. Mrázová.
Německo: Abstreiterová – Schaffrathová, Strobelová, Botthofová, T. Schmitzová, Harková, Düsterhöftová, Gleissnerová, Strompfová – Eisenschmidová, Klugeová, Nixová – Feldmeierová, Schieferová, L. Schmitzová – Wagnerová, Karpfová, Amortová – Häckelsmillerová, Kleinová, Millerová. Trenér: MacLeod.
Česko: Peslarová (41. Švejdová) – Tejralová, Čajanová, Pejšová, Seroiszková, Jůzková, Kosinová – Neubauerová, Mrázová, Šapovalivová – Křížová, Lásková, Vanišová – Plosová, Přibylová, Pištěková – Juříčková, Pátková, Kalová. Trenérka: MacLeodová.

Konečná tabulka Turnaje čtyř v Německu

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Česko 3 3 0 0 0 17:2 9
2. Finsko 3 2 0 0 1 18:5 6
3. Německo 3 1 0 0 2 2:16 3
4. Dánsko 3 0 0 0 3 0:14 0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz