Reklama:

Romania Muscle Fest Pro 2023 - výsledky a fotogafie

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Fanoušci bodybuildingu ani samotní sportovci jistě ještě ani nestihli vstřebat všechny dojmy z letošního Olympia Fitness & Performance Weekendu Joea Weidera a týden po zmíněné prestižní události se v profesionální lize IFBB Jima Maniona už závodilo znovu. Na víkend 11. a 12. listopadu bylo v této organizaci naplánováno rovnou několik různých profesionálních show, včetně Romania Muscle Fest Pro. Na něm pořadatelé ze společnosti Wings of Strength vypsali hned devět kategorií, ve kterých závodníci mohli zabojovat o kvalifikaci na Olympia Weekend 2024 určenou vítězům. A už průběh dopoledního semifinále přitom napovídal, že se v Rumunsku bude dařit i některým našim!


Romania Muscle Fest Pro 2023 - kulturistika mužů open


Semifinálová vyvolávání:
1.Tabani, De Asha, Dauda, Foda, Presti, de Angelis
2.Brucher, Byruk, Chiriac, Turek
3.Beran, Bippus, Buonomo, Červinka, Juma, Di Lorenzo
4.Tabani, De Asha, Dauda, Foda, Presti, de Angelis
5.De Asha, de Angelis

V královské kulturistice mužů open se v Bukurešti, která akci hostila, do boje o přízeň rozhodčích vedených Terrickem El Guindym zapojilo šestnáct borců. Jasného favorita na vítězství nebylo potřeba ve startovním poli dlouho hledat. Jednoznačně za něj mohl být považován čerstvý bronzový medailista Mr. Olympia Samson Dauda, jenž se k účasti na závodech v Rumunsku rozhodl přesto, že má díky svému letošnímu výsledku z Olympie kvalifikaci na její příští ročník už jistou. Svůj záměr nastoupit k rumunské profesionální show v týdnu vysvětlil tak, že chce pomoci na pódiu propagovat svůj sport, když se nechal inspirovat tím, jak evropskou tour po Olympii absolvovaly hvězdy devadesátých let a začátku nového milénia. Svou roli ale sehrálo i to, že stejně plánuje dál držet formu, když by v březnu rád obhajoval vítězství ze severoamerického Arnold Classic, a tak nebyl důvod ji nevyužít také na Romania Muscle Fest Pro.

Mohamed Foda, Marcello de Angelis, Samson Dauda, Behrooz Tabani, Nathan De Asha a Andrea Presti
v prvním semifinálovém vyvolávání na Romania Muscle Fest Pro 2023 (foto: Npcnewsonline.com / Moriau Photo)

Důležité první semifinálové vyvolávání ukázalo, kteří závodníci budou mít šanci Samsona v Bukurešti alespoň trochu potrápit. Terrick do něj kromě vzpomínaného britského profíka vybral ještě Behrooze Tabaniho, Nathana De Ashu, Mohameda Fodu, Andreu Prestiho a Marcella de Angelise, jenž si rumunské klání zvolil pro druhý pokus o profesionální debut. Poprvé se Marcello o start mezi profíky pokoušel totiž už vloni, kdy zamýšlel závodit v kategorii classic physique. Při prezentaci na Musclecontest Brazil Pro ovšem nesplnil hmotnostní limit klasiky a rozhodčí, které tehdy také vedl Terrick El Guindy, mu doporučili, aby to příště raději zkusil mezi těžkotonážníky. Nejvýraznějšího soupeře Dauda na stagi našel v Behroozovi, kterého stejně jako jeho samotného v přípravě vede zkušený trenér Miloš Šarčev. Oba borci v prvním calloutu pózovali uprostřed šestičlenné řady, a ačkoliv Tabani byl lépe připravený, Samson působil mohutněji a šel si tak pro své třetí profesionální vítězství. A to obzvlášť poté, kdy Behrooz s průběhem prejudgingu začínal trochu ztrácet na plnosti!

Mohamed Foda, Marcello de Angelis, Samson Dauda, Behrooz Tabani, Nathan De Asha a Andrea Presti
v prvním semifinálovém vyvolávání na Romania Muscle Fest Pro 2023 (foto: Npcnewsonline.com / Moriau Photo)


Rozhodčí:
Romania Muscle Fest Pro 2023 rozhodovali Liona Bergmann, Emilio Martinez, Ildiko Buranits, Sándor Balogh a Terrick El Guindy, který soutěž řídil v roli hlavního rozhodčího.

O bronz to bylo mezi Nathanem a Marcellem. De Angelis zkušenějšího soupeře předčil ve dvojitém bicepsu zepředu, ve dvojitém bicepsu zezadu byl ale lepší pro změnu De Asha. Nathanovy svaly působily také o něco kvalitněji, a to třebaže tentokrát tento kulturista z Velké Británie zůstal něco dlužen své pověstné plnosti. V kategorii zkusili štěstí také hned tři čeští profíci. Nejlépe si z nich vedl Jan Turek, který se propracoval do druhého čtyřčlenného vyvolávání a směřoval k umístění v top 10. Pavel Červinka s Pavlem Beranem si museli počkat až na třetí callout a bylo zřejmé, že se do nejlepší desítky naopak v Rumunsku nevejdou. Večerní finále se týkalo už jenom borců, kteří se měli srovnat na prvním až desátém místě. Ti si odbyli několik dalších vyvolávání a postupně už vše směřovalo k vyhlášení výsledků. Začínalo se od pátého místa. To při svém teprve druhém startu mezi elitou vybojoval Egypťan Mohamed Foda, jenž se prezentoval spoustou plných oblých svalů, úzkým pasem i parádními stehny. A i když dosáhl stejného výsledku jako na předloňském KO Pro, tak to vypadalo, že se o pořádný kus zlepšil!

Mohamed Foda, Marcello de Angelis, Samson Dauda, Behrooz Tabani, Nathan De Asha a Andrea Presti
v prvním semifinálovém vyvolávání na Romania Muscle Fest Pro 2023 (foto: Npcnewsonline.com / Moriau Photo)


Finanční odměny:
1. místo10.000 $
2. místo4.000 $
3. místo3.000 $
4. místo2.000 $
5. místo1.000 $
celkově20.000 $

Na moderátorovi soutěže Billym Garnonovi bylo, aby vyhlásil závodníka na čtvrtém místě. Těsně za medailovými příčkami zůstává... Nathan De Asha! Nathan jako šampión jedenácti profesionálních závodů nepochybně v Rumunsku doufal v lepší výsledek, ale konkurence je mezi profíky v současnosti obrovská a na scénu se derou stále noví talentování kulturisté. Za takových okolností se žádné zaváhání neodpouští a De Asha si tak na to, aby se zase o kousek přiblížil k jím vysněným dvaceti profesionálním vítězstvím, bude muset minimálně do své příští soutěže počkat. V tu chvíli už bylo jasné, že třetí při svém premiérovém vystoupení v Manionově profesionální lize skončí Marcello, který byl pochopitelně z takhle vydařeného profesionálního debutu právem nadšený. O tom, že překonal Nathana, zřejmě rozhodlo, že ve většině póz vypadal mohutněji. Behrooz Tabani doplatil na účast Samsona Daudy a musel se smířit s tím, že na Wings of Strength Romania Muscle Fest Pro loňské vítězství neobhájí. Za dnes dominantním Samsonem mu patří druhé místo. Z našich nejlepší výsledek vybojoval v dobré formě závodící Jan Turek u jehož jména ve výsledkové listině najdete devátou příčku. Pavel Červinka obsadil třinácté místo, když za sebou nechal Hameeda Jumu, Antona Bippuse i Pavla Berana.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - kulturistika mužů open

    1. Samson Dauda*
    2. Behrooz Tabani
    3. Marcello de Angelis
    4. Nathan De Asha
    5. Mohamed Foda
    6. Andrea Presti
    7. Alfred Chiriac
    8. Volodymyr Byruk
    9. Jan Turek
    10. Kevin Brucher
    11. Gianluca Di Lorenzo
    12. Roberto Buonomo
    13. Pavel Červinka
    14. Hameed Juma
    15. Anton Bippus
    16. Pavel Beran

* kvalifikace na Mr. Olympia 2024


Kulturistika mužů open na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodníci kvalifikovaní na Mr. Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Derek Lunsford USA Mr. Olympia 2023 1.
Hadi Choopan Írán Mr. Olympia 2022 1.
Samson Dauda Velká Británie Mr. Olympia 2023 3.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Mr. Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - figure žen


Semifinálová vyvolávání:
1.Bitiyeva, Freitas, Godwin, Linhartová, Reece, Sandu, Zienert, Ivanov
2.Azar, Bitiyeva, Freitas, Gallego, Kochkar, Ivanov
3.Albareeq, Delgado, Goubet, Happle, Zavitsanou, Silva, Stefcheva, Zakurina
4.Godwin, Linhartová, Reece, Sandu, Zienert
5.Linhartová, Sandu

Pořádné želízko v ohni měla na soutěži Česká republika v kategorii figure, když zde nastoupila i jedenáctá nejlepší účastnice letošního ročníku Figure Olympia Tereza Linhartová. Česká profesionálka před závody patřila ke kandidátkám na přední příčky, ale ještě o něco více favorizovat se dala Jennifer Zienert z Německa, která na Olympii Terezu překonala a probojovala se tu dokonce k osmému místu. Terrick El Guindy si v Rumunsku obě zmíněné závodnice vyžádal do prvního osmičlenného semifinálového vyvolávání, kde je doplnily ještě Zulfiya Bitiyeva, Daiane Freitas, Rejoice Godwin, Jennifer Reece, Stefana Sandu a Sonja Ivanov. Callout začal podle předpokládaného scénáře a Jennifer s Terezou v něm pózovaly na nejvýhodnějších místech uprostřed řady.


Finanční odměny:
1. místo2.000 $
2. místo1.000 $
3. místo500 $
celkově3.500 $

Ve physique mužů, kulturistice žen, classic physique, wellness žen, physique žen a bikiny fitness žen se finanční odměny rozdělovaly shodně.

Jenomže po několika okamžicích se Jennifer začala posouvat více na okraj, zatímco její soupeřka stále zůstávala na místě. Novou a poměrně nečekanou nejvýraznější vyzyvatelkou se Tereze Linhartové za této situace stala domácí Stefana Sandu, jejímž dosavadním výsledkovým maximem v profesionálním táboře byla desátá příčka z loňského Romania Muscle Fest Pro. I její atak ale naše závodnice ustála a dobře rozjeté závody dotáhla do vítězného konce! Celkově už Tereza Linhartová v profesionální lize IFBB Jima Maniona přemožitelku nenašla počtvrté a potřetí v řadě se kvalifikovala k účasti na Figure Olympia. To je již opravdu mimořádná série úspěchů! Stefana si z akce odnáší stříbro před třetí Rejoice Godwin a čtvrtou Jennifer Reece. Dnes už několikrát vzpomínaná Jennifer Zienert skončila až pátá.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - figure žen

    1. Tereza Linhartová*
    2. Stefana Sandu
    3. Rejoice Godwin
    4. Jennifer Reece
    5. Jennifer Zienert
    6. Sonja Ivanov
    7. Daiane Freitas
    8. Zulfiya Bitiyeva
    9. Veronica Gallego
    10. Anna Kochkar
    11. Behnaz Nasrollahi Azar
    12. Charlotte Goubet
    13. Helen Zavitsanou
    14. Yadviga Zakurina
    15. Maria Mas Delgado
    16. Reem Albareeq
    16. Vanessa Happle
    16. Cristina Araujo Silva
    16. Lubomira Stefcheva

* kvalifikace na Figure Olympia 2024


Figure žen na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodnice kvalifikované na Figure Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Jennifer Zienert Německo Fitparade Pro 2023 1.
Christine Stearns USA Hurricane Pro 2023 1.
Adela Ondrejovičová Slovensko Musclecontest Brazil Pro 2023 1.
Cydney Gillon USA Figure Olympia 2017 1.
Jessica Reyes Padilla Portoriko Figure Olympia 2023 2.
Lola Montez Kanada Figure Olympia 2023 3.
Tereza Linhartová Česká republika Romania Muscle Fest Pro 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Figure Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - physique mužů


Semifinálová vyvolávání:
1.M. Ali, Cavagnola, Darko, DeOliveira, Er, Fialho, Juríček, Panek
2.Amato, Antonelli, Colacchi, Lopez, Riserbato
3.Aldoseri, Alhassan, A. Z. Ali, Bouakouk, Drygiel, Rashkov, Rivas, Tchorzewski

Kromě kulturistiky mužů open a figure žen Česká republika měla zastoupení také ve physique mužů. Zasloužil se o to Miroslav Juríček, který si Romania Muscle Fest Pro vybral vstup do letošní sezóny. I pro něj se prejudging od začátku nemohl odvíjet lépe, když nejenomže od rozhodčích dostal příležitost v prvním vyvolávání, ale také zde celou dobu pózoval na jednom z míst uprostřed osmičlenné řady. Na tom druhém Miroslava doplňoval dvanáctý nejlepší účastník letošního ročníku Men's Physique Olympia Carlos DeOliveira a vypadalo to, že se právě mezi těmito dvěma profíky rozhoduje o vítězi!

Českého závodníka zdobila výborná ramena a to se v kombinaci s jeho perfektním středem těla ukázalo být i na DeOliveirau až příliš. Miroslav Juríček byl tak v závěru večera senzačně, avšak zcela zaslouženě vyhlášen vítězem soutěže a konečně tak dosáhl vysněného sportovního úspěchu, o který v Manionově profesionální lize usiluje už od roku 2018. Vybojoval své první profesionální vítězství a s předstihem si díky němu zajistil kvalifikaci na Men's Physique Olympia, ke které bude moci příští rok v Las Vegas nastoupit jako teprve druhý Čech v historii. Před ním na Olympia Weekendu ve physique mužů závodil pouze Ondřej Kmošťák. Na Carlose DeOliveiru tedy zbylo druhé místo, trio medailistů potom uzavírá vždy ambiciózní Turek Furkan Er.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - physique mužů

    1. Miroslav Juríček*
    2. Carlos DeOliveira
    3. Furkan Er
    4. Mohammad Ali
    5. Jeffrey Darko
    6. Alessandro Cavagnola
    7. Mauro Fialho
    8. Alexandru Panek
    9. Alessandro Colacchi
    10. Andrea Amato
    11. Andrea Antonelli
    12. Giuseppe Riserbato
    13. Jaime Maso Lopez
    14. Hamad Aldoseri
    15. Oskar Tchorzewski
    16. Mishal Alhassan
    16. Aryan Zardasht Ali
    16. Nasreddine Bouakouk
    16. Lukasz Drygiel
    16. Nikolay Rashkov
    16. Jose Luis Rivas

* kvalifikace na Men's Physique Olympia 2024


Physique mužů na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodníci kvalifikovaní na Men's Physique Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Riccardo Croci Itálie British Championships 2022 1.
Isai Kesek Indonésie Moe's Muscles Pro 2023 1.
Joven Sagabain Filipíny Philippines Pro 2023 1.
Carlos DeOliveira Brazílie Hurricane Pro 2023 1.
Emile Walker Velká Británie FA Poland Muscle Fest 2023 1.
Mehdi Kabbadj Maroko Musclecontest Brazil Pro 2023 1.
Ryan Terry Velká Británie Men's Physique Olympia 2023 1.
Brandon Hendrickson USA Men's Physique Olympia 2018 1.
Erin Banks USA Men's Physique Olympia 2022 1.
He Juxian Čína World of Monsterzym Pro 2023 1.
Miroslav Juríček Česká republika Romania Muscle Fest Pro 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Men's Physique Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - kulturistika mužů do 212 liber


Semifinálová vyvolávání:
1.Angelov, Ashkanani, Cnota, Garcia, Vasilica, Zagarella, Uta
2.Alliot, Lopez, Pagula, Santamaria, Zahir

V kulturistice mužů do 212 liber (96,2 kg) se pořadatelům sešel rovný tucet borců, z nichž s ohledem na své zkušenosti i dlouhodobě špičkové výsledky z 212 Olympia mohl být za horkého kandidáta na vítězství považován Ahmad Ashkanani z Kuvajtu. V sedmičlenném prvním semifinálovém vyvolávání Ahmad pózoval uprostřed řady a nakročil tak k tomu, aby roli favorita naplnil. V Rumunsku předvedl svůj standard, tedy spoustu hustých svalů v oblasti horní poloviny těla a výborná stehna z boku, ale také o něco slabší a méně separované kvadricepsy. Po jeho boku v tomto calloutu stáli Radoslav Angelov s Giuseppem Zagarellou, kteří tak sváděli souboj o druhé až třetí místo. Giuseppe v uplynulých měsících tvrdě pracoval na zlepšení celkových objemů, aby mohl definitivně opustit svou někdejší kategorii classic physique a napevno zakotvit ve dvěstědvanáctce. Nové svaly na na jeho postavě byly vidět, hlavně jeho nejsvalnatější póza stala za to a zkušenějšího Radoslava díky tomu slušně proháněl.


Finanční odměny:
1. místo5.000 $
2. místo2.000 $
3. místo1.000 $
celkově8.000 $

V bitvě o čtvrté místo si to na závodech rozdali dva profesionální nováčci, a to šampión loňské Olympia Amateur Brazil Lucas Garcia a domácí Alexandru Vasile Uta, který profi kartu v Bukurešti získal na připojené amatérské soutěži. Když později došlo na vyhlášení výsledků, bral Lucas páté a Alexandru čtvrté místo, přičemž druhého zmíněného kulturistu v tu chvíli to, jak vydařený víkend na místě prožil, až dojalo. Třetí byl ke svému zklamání vyhlášen Radoslav, který doufal v lepší výsledek a zřejmě ani během soutěže sám nečekal, že by se před něj na druhou příčku mohl vmáčknout Giuseppe. Přesně to se ale stalo a Angelov se po Romania Muscle Fest Pro už rozhodl ukončit sezónu. Na pódiu ho tak znovu uvidíme až v příštím roce. K vítězství se už poosmé v profesionální části kariéry probojoval Ahmad Ashkanani, jenž se tak znovu kvalifikoval na 212 Olympia. V příštím roce k této prestižní akci bude moci nastoupit už podeváté v řadě!


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - kulturistika mužů do 212 liber

    1. Ahmad Ashkanani*
    2. Giuseppe Zagarella
    3. Radoslav Angelov
    4. Alexandru Vasile Uta
    5. Lucas Garcia 
    6. Dawid Cnota
    7. Daniel Vasilica
    8. Vincent Alliot
    9. Junior Pagula
    10. Morad Zahir
    11. Victor Lopez
    12. Vincente Santamaria

* kvalifikace na 212 Olympia 2024


Kulturistika mužů do 212 liber na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodníci kvalifikovaní na 212 Olympia 2023 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Keone Pearson USA 212 Olympia 2023 1.
Shaun Clarida USA 212 Olympia 2020 1.
Angel Calderón Frias Španělsko 212 Olympia 2023 3.
Kim Geon-woo Jižní Korea World of Monsterzym Pro 2023 1.
Ahmad Ashkanani Kuvajt Romania Muscle Fest Pro 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na 212 Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - kulturistika žen


Semifinálová vyvolávání:
1.Ash, Barros, Flex, Korableva, Freitas, Seindlis
2.Dvořáková, Ellis, Fuchs, Knysh, Lancaster
3.Ash, Barros, Flex, Korableva

V kulturistice žen byla soutěž poměrně otevřená, když se o nějaké jednoznačné favoritce na vítězství mluvit nedalo. Jak budou rozdané karty, tak měl ukázat až průběh semifinále. V něm se do prvního vyvolávání dostaly MayLa Ash, Leyvina Barros, Tiana Flex, Anastasia Korableva, Barbara De Freitas a Hagit Seindlis, přičemž uprostřed řady pózovaly Leyvina s Tianou. Barros na stage přinesla plnější a oblejší svaly a proti své zmíněné soupeřce se prezentovala také širšími zády. Flex ale zase nabídla lepší vyrýsování, separaci, svalovou tvrdost i více detailů. Dlouho to vypadalo, že právě Tiana s Leyvinou svádějí souboj o vítězství, jenomže ve chvíli, kdy Flex neudržela svou ostrost do finále, začala se na její místo drát jako vždy extrémně mohutná Anastasia Korableva, která je jakousi ženskou obdobou impozantního čínského kulturisty Lianga Yana.

Také v ženské kulturistice se při vyhlášení výsledků samozřejmě začínalo od pátého místa. To brala stříbrná medailistka letošního ročníku Masters Olympia Barbara De Freitas, čtvrtá potom skončila Američanka MayLa Ash, která postupně zaznamenává ústup z dříve vydobytých pozic. Formě, ve které vybojovala čtvrtou příčku z Ms. Olympia 2020, se tentokrát ani zdaleka nepřiblížila. Tiana Flex se nakonec musela spokojit s bronzem, když se před ní výrazně mohutnější Anastasia dokázala na druhé místo přeci jenom vmáčknout. Z vítězství se podruhé v profesionální části kariéry radovala Leyvina. V kategorii nastoupila také česká profesionálka Ivana Dvořáková, které ve výsledkové listině patří desáté místo.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - kulturistika žen

    1. Leyvina Barros*
    2. Anastasia Korableva
    3. Tiana Flex
    4. MayLa Ash
    5. Barbara De Freitas
    6. Hagit Seindlis
    7. Jacqueline Fuchs
    8. Viktoria Knysh
    9. Gemma Lancaster
    10. Ivana Dvořáková
    11. Fay Ellis

* kvalifikace na Ms. Olympia 2024


Kulturistika žen na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodnice kvalifikované na Ms. Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Andrea Shaw USA Ms. Olympia 2020 1.
Angela Yeo USA Ms. Olympia 2023 2.
Alcione Barreto Brazílie Ms. Olympia 2023 3.
Leyvina Barros Brazílie Romania Muscle Fest Pro 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Ms. Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - classic physique


Semifinálová vyvolávání:
1.Acheampong, Concepcion, Shamsghamar, Reyes, Theurel, Vissers, Westermeier
2.Concepcion, Kotipohja, Mehmedov, Pistolas, Vedova, Stojanovic
3.Margol, Milani, Rogaczewski, Santalucia, Steinker

V classic physique byl největší hvězdou startovního pole nizozemský profík Wesley Vissers, který se letos na Classic Physique Olympia probojoval k sedmé příčce. Třicetiletý borec na Romania Muscle Fest Pro nezaváhal, jistým způsobem si došel pro vítězství a spolu s ním také pro kvalifikaci na příští Olympii. Zde by se za nějakých jedenáct měsíců rád zase posunul ve výsledkové listině o kousek výše, když už teď pomýšlí na to, že by na Olympia Weekendu 2024 mohl dostat příležitost v prvním semifinálovém vyvolávání! Na dalších místech v první pětici Wesleyho v Rumunsku doplnili Ruben Lopez Reyes, Alexander Westermeier, Sebastien Theurel a iránský profesionál Ali Shamsghamar.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - classic physique

    1. Wesley Vissers*
    2. Ruben Lopez Reyes
    3. Alexander Westermeier
    4. Sebastien Theurel
    5. Ali Shamsghamar
    6. George Acheampong
    7. Nicolas Alberto Concepcion
    8. Mehmed Mehmedov
    9. Chris Pistolas
    10. Pekka Kotipohja
    11. Milos Stojanovic
    12. Francesco Della Vedova
    13. Karol Rogaczewski
    14. Luc Steinker
    15. Fernando Gornals Margol
    16. Alberto Milani
    16. Manuel Santalucia

* kvalifikace na Classic Physique Olympia 2024


Classic physique na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodníci kvalifikovaní na Classic Physique Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Fanni Fuadi Indonésie Moe's Muscles Pro 2023 1.
Chen Kang Čína Kim Jun Ho Classic 2023 1.
Antoine Loth Španělsko Iogenix Pro 2023 1.
Nathaniel Joiner USA Hurricane Pro 2023 1.
Everson Costa Brazílie Musclecontest Brazil Pro 2023 1.
Damien Patrick USA Ultimate Warriors Pro 2023 1.
Chris Bumstead Kanada Classic Physique Olympia 2019 1.
Ramon Queiroz Brazílie Classic Physique Olympia 2023 2.
Urs Kalecinski Německo Classic Physique Olympia 2023 3.
Jihoon Bang Jižní Korea World of Monsterzym Pro 2023 1.
Gabriel Zancanelli Brazílie Musclecontest Fit Pira 2023 1.
Wesley Vissers Nizozemsko Romania Muscle Fest Pro 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Classic Physique Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - wellness žen


Semifinálová vyvolávání:
1.Acal, Csuri, Dominguez, Dvarionaite, Hmini, Mabrouk, Machado, Munoz
2.Beck, Bruschi, Dvarionaite, Hmini, Mabrouk, Munoz, Oliver
3.Cock, Fernandes, Gaudelier, Holenweg, Melero, Tonelli
4.Acal, Csuri, Dominguez, Machado

Mezi wellnesskami ke klání kromě dalších závodnic nastoupily také dvě úspěšné účastnice letošního ročníku Wellness Olympia Giselle Machado a Sandra Colorado Acal. Právě od nich se dalo před startem na Romania Muscle Fest Pro očekávat, že by si to mohly rozdat v bitvě o vítězství. Podle rozestavení profesionálek na pódiu při prvním calloutu to ovšem více vypadalo na to, že Giselle tentokrát nejvýraznější soupeřkou bude Paula Dominguez. Machado jako aktuálně pátá nejlepší wellnesska světa Paulin atak v Rumunsku posléze ustála a v závěru večera byla už poosmé v kariéře profesionálky vyhlášena vítězkou! Na Sandru zbylo za druhou Paulou třetí místo, které brala před čtvrtou Klaudií Vanesszou Csuri a pátou Dainorou Dvarionaite.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - wellness žen

    1. Giselle Machado*
    2. Paula Dominguez
    3. Sandra Colorado Acal
    4. Klaudia Vanessza Csuri
    5. Dainora Dvarionaite
    6. Lexy Oliver
    7. Valentina Mabrouk
    8. Houda Hmini
    9. Rosita Benadero Munoz
    10. Laleska Bruschi
    11. Lisa Beck
    12. Carlotta Tonelli
    13. Marjelle De Cock
    14. Lenia Fernandes
    15. Laurene Gaudelier
    16. Celandine Holenweg
    16. Lidia Melero

* kvalifikace na Wellness Olympia 2024


Wellness žen na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodnice kvalifikované na Wellness Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Victoria Reyes Villa Mexiko Mr. & Ms. Lions Pro 2023 1.
Lisa Meiswinkel Německo Fitparade Pro 2023 1.
Dainora Dvarionaite Litva Iogenix Pro 2023 1.
Lili Dong USA Klash Series All South 2023 1.
Francielle Mattos Brazílie Wellness Olympia 2021 1.
Isabelle Nunes Brazílie Wellness Olympia 2023 2.
Elisa Alcantara Dominikánská republika Wellness Olympia 2023 3.
Giselle Machado Brazílie Romania Muscle Fest Pro 2023 3.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Wellness Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - physique žen


Semifinálová vyvolávání:
1.Glazycheva, Kelly, Cuartero, Raducu, Rahmani, Santos, Bystrova
2.Glazycheva, Halby, Kassinopoullou, Kelly, Martic, Cuartero, Bystrova
3.Bulut, Chartrand, Crail, Descombes, Kremser, Osterwald, Spierings
4.Balkova, Chatti, Hristova, Kurzamann, Pyszora
5.Raducu, Rahmani, Santos

V kvalitně obsazeném ženském physique se od zbytku startovního pole velmi rychle oddělila silná první trojice ve složení Raluca Raducu, Sahar Rahmani a Caroline Alves Dos Santos. Caroline poutala pozornost opravdu špičkovým vyrýsováním a svalovou tvrdostí, proti svým dnešním největším soupeřkám ovšem působila poněkud ploše. Spoustu plných a pěkně tvarovaných svalů naopak při svém profesionálním debutu nabídla Íránka Sahar Rahmani, která ovšem na druhou stranu nebyla tak dotažená, jako třeba právě Caroline. Nejlepší balíček, co se týká kombinace objemů, připravenosti a plnosti, tak na stage přinesla Raluca, která se před domácím publikem později také mohla radovat z vítězství! Caroline připadlo druhé a Sahar třetí místo. Na čtvrtou příčku při profesionálním debutu dosáhla někdejší dlouholetá úspěšná účastnice velkých mezinárodních amatérských soutěží v konkurenční mezinárodní federaci IFBB Natalia Bystrova, která v Bukurešti profi kartu získala na připojených sobotních amatérských závodech.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - physique žen

    1. Raluca Raducu*
    2. Caroline Alves Dos Santos
    3. Sahar Rahmani
    4. Natalia Bystrova
    5. Silvia Cuartero
    6. Yulia Glazycheva
    7. Jo Kelly
    8. Modesta Halby
    9. Marina Kassinopoullou
    10. Emilija Martic
    11. Tanya Chartrand
    12. Petra Osterwald
    13. Dany Jacot-Descombes
    14. Christina Kremser
    15. Sarah Crail
    16. Emilie Balkova
    16. Tatiana Bulut
    16. Cristina Chatti
    16. Diana Hristova
    16. Lisa Kurzamann
    16. Laura Pyszora
    16. Natalia Spierings

* kvalifikace na Women's Physique Olympia 2024


Physique žen na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodnice kvalifikované na Women's Physique Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Sarah Villegas USA W. Physique Olympia 2020 1.
Natalia Abraham Coelho USA W. Physique Olympia 2022 1.
Elisama Zorzetto Brazílie W. Physique Olympia 2023 3.
Raluca Raducu Rumunsko Romania Muscle Fest Pro 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Women's Physique Olympia 2024 najdete zde.


Romania Muscle Fest Pro 2023 - bikiny fitness žen


Semifinálová vyvolávání:
1.Cunarro, Fedorenko, Marchisio, Palamarchuk, Sexton, Stamatiadou, Taccani, Toth
2.Blanco, Carro, Katai, Rogacsi, Scharli, Koursari
3.Carro, Duba, Dürr, Katai, Lavacca, Rogacsi, Thaarup, Koursari

V bikiny fitness žen se za mírnou favoritku dala považovat Valerya Fedorenko, která na Romania Muscle Fest Pro obhajovala loňské vítězství. Ukrajinská profesionálka jen letos dokázala na profesionálních show třikrát zvítězit a bylo proto překvapením, když se před týdnem rozhodla vzdát své účasti na Bikini Olympia s tím, že se na pódium tak velké soutěže letos necítí být připravena. Valerya v Rumunsku také tentokrát směřovala k předním příčkám, když to vypadalo, že se o vítězství přetahuje s Italkou Alice Marchisio. Alice nakonec překvapivě Valeryi překonala a v Bukurešti vybojovala své první vítězství v Manionově profesionální lize! Poslední medailistkou se za druhou Fedorenko stala letos soutěžně velmi aktivní Giuditta Taccani, která v tomto roce před rozhodčí předstoupila už podesáté.


Výsledky Romania Muscle Fest Pro 2023 - bikiny fitness žen

    1. Alice Marchisio*
    2. Valerya Fedorenko
    3. Giuditta Taccani
    4. Dorottya Zoe Toth
    5. Kerry Sexton
    6. Rania Stamatiadou
    7. Irene Iravedra Cunarro
    8. Violeta Palamarchuk
    9. Lorena Blanco
    10. Andrina Scharli
    11. Luca Katai
    12. Lujza Rogacsi
    13. Mara Carro
    14. Natalia Koursari
    15. Aleksandra Duba
    16. Johanna Dürr
    16. Noemi Lavacca
    16. Anna Thaarup

* kvalifikace na Bikini Olympia 2024


Bikiny fitness žen na Romania Muscle Fest Pro 2023

Více fotografií z Romania Muscle Fest Pro 2023 naleznete zde na stránkách Npcnewsonline.com.


Závodnice kvalifikované na Bikini Olympia 2024 k 12. listopadu:

jméno stát soutěž um.*
Xinyi Chen Čína Vietnam Pro 2023 1.
Valerya Fedorenko Ukrajina Fitparade Pro 2023 1.
Wu Bi Čína Kim Jun Ho Classic 2023 1.
Jordan Brannon USA Hurricane Pro 2023 1.
Jennifer Dorie Kanada Bikini Olympia 2021 1.
Maureen Blanquisco Norsko Bikini Olympia 2022 1.
Ashley Kaltwasser USA Bikini Olympia 2013 1.
Luciana Santos Brazílie Musclecontest Fit Pira 2023 1.
Xu Chanyu Čína World of Monsterzym Pro 2023 1.
Alice Marchisio Itálie Romania Muscle Fest Pro 2023 1.

* um. = umístění dosažené na příslušné soutěži
Pravidla pro kvalifikaci na Bikini Olympia 2024 najdete zde.


Foto:
www.npcnewsonline.com / Moriau Photo



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

14.11.19:21Paulie02 - Mohl bych napsat že jsem měl pravdu, že Pavel směřuje spíš..
14.11.10:12moab - Když jsem viděl jeho předsoutěžní tréninková videa a pak v..
14.11.10:09PeteSimek - našli jste někde na internetu jeho vyjádření k výsledku z ..
14.11.09:071boris111 - Pavel Beran zřejmě plánuje vrchol až na EVLS,tady byl hodn..
13.11.17:33bohusevzen - Béčková profi soutěž možná, ale né béčkoví profi závodníci..
13.11.17:01R_K - Co se děje s Beranem ? Jeho výsledky mají spíše sestupnou ..
13.11.14:35PeteSimek - dobře. Nicméně co jsem hlavně chtěl napsat- muselo to být ..
13.11.12:19md - No asi si budeme muset nějaký ten rok počkat, než se někd..+1
13.11.11:02Zodiak411 - To doufám nemyslíš vážně. Elite PRO? Proboha však v Elite ..+1
13.11.10:55PeteSimek - je mi líto Pavla Berana. Po x letech dřiny skončil na pos..
13.11.09:30ALKAPONE - No je to jednoduchý.. protože je lepší.+3
12.11.20:32koli78 - Top, akorad nechapu jak muze byt Pavel Červinka pred Beran..
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie