Sledge hokejisté Zlína zůstávají předposlední, proti Olomouci ale předvedli výkon jako ze zlatých časů

Sledge hokejisté Zlína doma přestříleli Olomouc 8:5. Foto: petrkoval.com
ZLÍN - Sledge hokejisté LAPP ZLÍN o víkendu odehráli proti Olomouci dva zcela rozdílné duely. V sobotním klání na ledě Hanáků po nevýrazném výkonu prohráli 1:4 a nedělní domácí utkání se zdálo, že dopadne ještě hůř. Už v 6. minutě vedli Kohouti 3:0 a vyhnali Stanislava Molka z brány. Pak se ale Zlínští rozpomněli na mistrovská léta, kdy v rozmezí let 2015-2019 pětkrát v řadě vyhráli extraligu a zápas bezvadně otočili. I tak ale na startu druhé poloviny základní části zůstávají předposlední a zdá se, že skupina play out se jim nevyhne. Naposledy ji hrál Zlín v roce 2009, od té doby bral vždy medaili.

Zatímco v sobotu v rozmezí od 12. do 18. minuty dostali Zlínští čtyři góly a čestnou branku vstřelili zásluhou Ferenčíka až pět minut před koncem, v neděli se psal úplně jiný příběh. 6. minuta – 0:3. Jeden by řekl, že hlubokou krizí zmítaní hráči z Baťova města nemají šanci klást odpor. Jenže pak diváci a asi ani sami zúčastnění nevěřili svým očím.

Nejprve v 9. minutě snížil Dávid Korman a před první sirénou přišla nevídaná smršť: v rozmezí 31 sekund dal Zlín tři góly a rázem o pauze vedl 4:3! Olomoučtí následně dokázali soupeře přibrzdit a ve 26. minutě srovnat, přičemž osm minut před koncem zápasu se hosté znovu dostali do vedení 4:5.

Závěr ale zase patřil domácím. Čtyři minuty před koncem srovnal Mach a za třináct vteřin překlopil vedení znovu na stranu Zlína Ligda. Když 70 vteřin po něm zkompletoval hattrick Korman a v samém závěru i v oslabení po parádní sólo akci Hábla dal svou čtvrtou trefu v utkání Marian Ligda, domácí brali výhru 8:5.

Krásný hokejový zážitek možná dal příslib lepších zítřků, ovšem i tak je postup do bojů o medaile stále daleko… Příští víkend mohou svůj lauf z neděle přenést Zlínští do zápasů se Spartou a Karlovými Vary.

Jsem rád, že jsme to dnes zvládli mentálně. Tým má mnohem na víc, než napovídaly naše dosavadní výsledky. Ta kvalita zde je stále značná,“ povídal po utkání zlínský kapitán Ligda.

Jak sám říká, v 6. minutě za stavu 0:3 pochopitelně nejásal radostí, zároveň ale věřil, že stále je o co hrát. „V duchu jsem si zanadával, ale stále bylo dost času. Soupeř navíc neměl tak širokou sestavu, podařilo se nám je uštvat. Věřil jsem, že zápas můžeme stále otočit, jen jsem věděl, že to bude stát hodně fyzických sil,“ pokračoval elitní forvard, jenž ze začátku sezony chyběl kvůli zranění.

Teď už to vypadá celkem dobře, tak z 98 procent je to ok. Jen se zatím herně cítím daleko od nejlepšího,“ usmál se Ligda poté, co sestřelil Olomouc čtyřmi brankami.

OLOMOUC – ZLÍN 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Mikuš (Žižlavský), 13. Večerek (Jedlička), 16. Jedlička (Večerek), 18. Buriánek (Večerek) – 40. Ferenčík (Korman) . Rozhodčí: Stanislav Cik, Michal Schejbal. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: Bez. Střely na branku: 15:20. Vyhraná vhazování: 20:24. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

ZLÍN – OLOMOUC 8:5 (4:3, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 9. Korman (Zd. Hábl), 14. Korman (Zd. Hábl), 14. Ligda, (Korman, Zd. Hábl), 15. Ligda (Ferenčík), 41. Mach (Ligda), 41. Ligda (Korman, Zd. Hábl), 42. Korman, 44. Ligda, ( Zd. Hábl) – 2. Večerek, 4. Buriánek (Večerek), 6. Jedlička, 26. Buriánek, 37. Večerek (Žižlavský). Rozhodčí: Jan Vaněk, Leon Wesley. Vyloučení: 1:0. Využití: Bez. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 28:24. Vyhraná vhazování: 22:17. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:5, 8:5.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x