Hlavní obsah

Policie řeší dehonestující plakáty na krajském úřadě, hejtmanka ukazuje na hnutí ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za polepením sídla středočeského krajského úřadu letáky, které spojovaly hejtmanku Petru Peckovou (STAN) s kauzou Dozimetr, je mladý muž, jehož do budovy pustil marketingový poradce hnutí ANO Daniel Köppl. Ten tvrdí, že o vylepování plakátů ani identitě mladíka nic neví. Případem se na základě trestního oznámení hejtmanky zabývá policie.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN)

Článek

Plakáty s fotografií Peckové a nápisem „Pozor, na tomto úřadě řádí dozimetr“, se v budově krajského úřadu objevily 30. října před jednáním krajského zastupitelstva. Podle serveru Neovlivní se mladý muž dostal přes recepci v doprovodu Köppla, který tvrdí, že jej potkal náhodou před budovou a byl jím požádán, zda by jej nedostal dovnitř.

Podle ředitele středočeského krajského úřadu Jana Loušky oklamali recepční tím, že někomu něco nesou a počkají na něj u vrátnice. Louška řekl, že pochybila recepce, měla trvat na předložení dokladů, jak je obvyklé u všech návštěv na úřadu.

Mladíka následně kamery uvnitř budovy zachytily při vylepování plakátů.

Pecková uvedla, že s kauzou Dozimetr nemá nic společného a policie ji ani nevyslýchala. Kvůli plakátům podala trestní oznámení.

„Hnutí ANO se dušovalo, že s tím nemá nic společného. Měla bych mít asi radost, že byli nachytáni na švestkách. Ale mě to vůbec netěší. Protože takhle hluboko klesla politika,“ uvedla hejtmanka.

Uvedla, že od hnutí ANO očekává zaplacení škody za vyčištění chodeb, nástěnek, pánských toalet a dalších míst, kde byly plakáty vylepené.

Již během dne se na síti X začala řešit i identita lepiče plakátů a jeho napojení na hnutí ANO. Někteří uživatelé sociální sítě X mladíka ztotožnili jako člena mladé ANO Tomáše Grose.

„V dané věci bylo ze strany hejtmanky Peckové podáno trestní oznámení, stejně tak byla i krajským úřadem celá záležitost předána policii k prošetření,“ uvedl mluvčí krajského úřadu David Šíma.

Policisté v souvislosti s kauzou Dozimetr tvrdí, že organizovaná skupina v čele s podnikatelem Michalem Redlem systematicky obsadila klíčové pozice v pražském dopravním podniku tak, aby dosazení spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat od vítězných firem úplatky. Jedním z obviněných je i někdejší vlivný pražský politik Petr Hlubuček (dříve STAN).

Kauza zasáhla i ANO

Kvůli kauze loni odstoupil ministr školství a jeden ze zakladatelů STAN Petr Gazdík. Europoslanec Stanislav Polčák kvůli známosti s Redlem v hnutí pozastavil členství. S mužem se scházel i ředitel Úřadu pro zahraniční styky a informace Petr Mlejnek, který následně také rezignoval.

Z funkce místopředsedkyně Sněmovny odstoupila Jana Mračková Vildumetzová (ANO). Byla terčem kritiky kvůli tomu, že svědkem jejího muže na jejich svatbě a kmotrem jejího dítěte byl podnikatel Zakaría Nemrah, který je v kauze Dozimetr rovněž obviněný.

Dozimetr dohání i ANO. Vildumetzová jela kampaň v autě od nyní obviněného Nemraha

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám