Kvíz: Ověřte si své znalosti o světových hitech osmdesátek

Kvíz: Ověřte si své znalosti o světových hitech osmdesátek

Foto: Appreciate / Shutterstock

Publikováno:
2 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Milujete hudbu minulého století? Pak si v našem kvízu můžete vyzkoušet, jak jste na tom se znalostmi světových hitů 80. let.

Jackson byl skvělý zpěvák i tanečník

Obrovskou hvězdou minulého století byl Michael Jackson. Ten zaujal nejen svým zpěvem, ale také taneční choreografií. Kromě toho se proslavil i jako producent. Jeho hity jako Beat It, Billie Jean, Thriller nebo Heal the World převálcovaly celý svět.

Kariéru začal se svými bratry

Začínal jako zpěvák rodinné skupiny The Jackson 5. Této skupině trvalo 5 let, než dokázala vydat své první album. To se psal rok 1969. Již o dva roky později se Michael rozhodl vydat na svou sólovou kariéru. Jeho první autorskou deskou byla deska Off the Wall. Ještě předtím ale vydal pod společností Motown Records další čtyři alba.

Za smrt Jacksona byl odsouzen jeho lékař

I přes neuvěřitelně úspěšnou kariéru Michael Jackson zemřel již v 50 letech. A to na srdeční selhání. Následná pitva označila za příčinu smrti akutní otravu sedativem propofolem. Ten Jackson užíval proti chronické nespavosti. Za smrt Jacksona tak byl později odsouzen jeho lékař. Podle soudu byl uznán vinným z neúmyslného zabití svého pacienta a odsouzen ke 4 letům vězení. V něm nakonec strávil 2 roky.

 

Reklama
Zdroj článku:
Reklama