Berani otočili zápas se Slavií, Vsetín venku prohrál s rezervou Pardubic 

Hokejisté Zlína (žluté dresy) doma zdolali Slavii Praha 4:3. Foto: Berani Zlín, Vojtěch Gargulák
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Zlína se v Chance lize derou nahoru. Berani zvítězili ve čtvrtém z posledních pěti duelů a v tabulce jsou šestí. V pondělním zápase 20. kola proti pražské Slavii se ale pořádně nadřeli. Dlouho dotahovali náskok soupeře, výsledek otočili až v závěru. Vyrovnaný duel v 55. minutě rozhodl Novák. Na ledě rezervy Pardubic se naopak nedařilo Vsetínu, který prohrál 1:2.

Zlínu za nepříznivého stavu pomohl i proslov kapitána Bedřicha Köhlera. „Na střídačce vystoupil, určitě nám to pomohlo,“ ocenil přístup nejstaršího hráče kabiny Beranů hlavní kouč týmu Miloš Říha.

Jeho parta má za sebou náročný zápas plný zvratů. V utkání, kterému předcházela minuta ticha věnovaná tragicky zesnulému Romanu Čechmánkovi, hosté dokázali většinu času držet vedení, nicméně díky parádnímu obratu ve třetí třetině bere Říhův výběr důležité tři body. Nejlepším hráčem byl zvolen obránce Marek Hrbas, jenž poprvé po příchodu do Zlína zapsal v jednom zápase dva body (0+2).

Jsem hodně rád, že tým se v půlce utkání nakopl, pomohly emoce určitých hráčů. Začali jsme hrát dobře, tvořit hru. Mohli jsme otočit i na 3:2, byly tam na to dvě tři situace,“ hodnotil duel Říha.

Zlínští inkasovali z první vážnější akce hostů, od osmé minuty začalo jejich trápení. „Měli jsme výborný vstup do zápasu, chyběl tomu jen gól. Pak jsme však udělali chybičku a úplně nepochopitelně se nám to začalo bortit. Takových zápasů jsme už letos viděli dost,“ uvedl Říha.

Berani nakonec Slavii přemohli a slavili cenné body.

V pondělí večer naopak neuspěl rivala ze Vsetína, který prohrál v Chrudimi s domácím béčkem  Pardubic 1:2.

Hostující trenéři znovu museli improvizovaně skládat útočné formace. Na úvodní branku se v Chrudimi čekalo až do druhého dějství, kdy se prosadili domácí, aby pak vyrovnání obstaral Vít Jonák. Třetí třetina přinesla domácímu výběru možnost tří přesilových her, Valaši se sice ubránili, ale rozhodující trefě z hole Vojtěcha Tvrdíka nezabránili.

Utkání začalo ve svižném tempu a domácí měli více střel v první třetině, ale od druhé třetiny jsme převzali iniciativu a měli jsme za stavu 1:1 zvýšit vedení ze dvou vyložených šancí. To se nám bohužel nepovedlo. Ve třetí třetině jsme pokračovali v mírné převaze, ale tři naše vyloučení nás zbrzdila a soupeř dal šťastný gól,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Vsetína Luboš Rob.

Chance liga, 20. kolo – 

BERANI ZLÍN – HC SLAVIA PRAHA 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Šlahař (Hrbas, Kindl), 35. Süss (Kindl, Šlahař), 53. Čáp (Paukku), 55. Novák (Hrbas, Werbik) – 8. Kulda (Šmerha, Průžek), 28. Žovinec (J. Brož, Všetečka), 40. Holý (R. Málek). Rozhodčí: Horák, Maršálek – Vašíček, Kráľ. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 2301. Střely na branku:31:30 . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC DYNAMO PARDUBICE B – VHK ROBE VSETÍN 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Urban (Nedbal, J. Mikyska), 55. Tvrdík (Pochobradský) – 33. Jonák (Rob). Rozhodčí: Svoboda, Bejček – Maštalíř, Roischel. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Střely na branku: 20:18. Diváci: 611.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x