Nejkrásnější vánoční melodie zazní ve Spáleném Poříčí, ve Stříbře, v Plzni i v Mirošově
Jana Veberová, zdroj: Lucky art Agency
Jana Veberová, zdroj: Lucky art Agency

Nejkrásnější vánoční melodie zazní ve Spáleném Poříčí, ve Stříbře, v Plzni i v Mirošově

14 listopadu, 2023 0 Od Pavel Žižka

Když se listopad přehoupne do druhé poloviny, ze všech stran už se nám hlásí Vánoce. A aby ta doba příprav a těšení se na nejkrásnější svátky v roce byla co nejpříjemnější – k tomu se snaží přispět i čtyři koncerty nazvané Předvánoční rozjímání ve Spáleném Poříčí, v Plzni, ve Stříbře a v Mirošově.

Nejznámější a nejkrásnější skladby s tématem Vánoc představí charismatická sopranistka Jana Veberová za klavírního doprovodu Štěpána Slavíka. Skladby Rolničky, Purpura, Jsou svátky, To k Vánocům patří, Kdepak ty ptáčku hnízdo máš či Ó, Pane náš patří do zlatého fondu populární hudby. V osobitém podání šarmantní a okouzlující Jany Veberové však nabývají zcela jiného rozměru…

Mimořádně talentovaná sopranistka Jana Veberová pěveckou technikou italského Bel canta kráčí ve šlépějích svého vzoru Emy Destinnové. Zdrojem jejího umění je kromě atraktivního zevnějšku a hereckého nadání i kvalitní hlas sametové barvy a procítěný projev. Své koncerty si s vtipem a šarmem sobě vlastním i sama moderuje. V současné době koncertuje po celé České republice i v sousední SRN. V Německu je sólistkou zájezdového divadla, na umělecké škole vyučuje zpěv, klavír, tanec a herectví. Píše také muzikálové scénáře, dětské pohádky, rozhlasové hry, detektivky i muzikál a drama. Na vystoupení v Plzeňském kraji se už moc těší. “Se zdejším publikem mám ty nejlepší zkušenosti,” uvedla Jana Veberová. “Kultura v Plzni i na celém Plzeňsku je na vysoké úrovni, je tady skvělé divadlo i umělecké soubory, na jejichž vystoupení jsou Plzeňané zvyklí. A jsou tím – řekla bych – kulturně vychovaní a dokážou odměnit účinkující umělce,” dodala. I proto se jí pro zdejší publikum velmi dobře zpívá.

Na většině předvánočních vystoupení se jako hosté představí místní dětské pěvecké soubory se svými skladbami. To první, ve Spáleném Poříčí, se uskuteční už v neděli 19. listopadu od 17 hodin. Na tamním zámku spolu s profesionálními hudebníky vstoupí Pěvecký sbor ZUŠ Starý Plzenec Hvězdička pod uměleckým vedením sbormistryně Petry Vlachové, na klavír a kytaru je doprovodí Petr Vícha.

Termíny koncertů:

19.11. – 17:00 Spálené Poříčí – aula zámku

22.11. – 19:00 Koncertní sál 25. ZŠ v Plzni – Chválenická 17

29.11. – 19:00 Stříbro – kino

20.12. – 19:00 Mirošov – obřadní síň

Vstupenky na koncert 19. listopadu ve Spáleném Poříčí je možné v předprodeji koupit v tamním Infocentru a na místě před představením.

Vstupenky na koncert 22. listopadu v Plzni, v koncertním sále 25. ZŠ ve Chválenické ulici, jsou v předprodeji na plzenskavstupenka.cz a na místě před představením.

Vstupenky na koncert 29. listopadu ve Stříbře lze koupit v MKS Stříbro, na plzenskavstupenka.cz  a před představením v kině.

Vstupenky na koncert 20. prosince v Mirošově lze koupit na tamním městském úřadě nebo před představením.

Na všechny koncerty je také možná rezervace vstupenek na tel. 605 128 734.

Zdroj: Dobroslav, z. s.