Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Skandály královského oslavence Karla III.: Přátelil se s pedofilem, telefonoval si čuňačinky s Camillou a přijímal peníze od teroristy!

/
  • Znáte všechny tyto skandály krále Karla III.?
    14. listopadu 2023 ● 18:31

    V Green parku a u Toweru v Londýně se rozezněly salvy z děl. To na počest britského krále Karla III., který slaví 14. listopadu své již 75. narozeniny. Současná hlava britské monarchie má za sebou ale několik pozoruhodných skandálů. Pojďme si aspoň nějaké připomenout...

  • 1.

    Mladistvý delikvent

    Když bylo princi Charlesovi pouhých 14 let, šel společně se svými spolužáci do vesnické hospody. Tam udělal něco velice nečekaného - objednal třešňovou pálenku. „Byl to první drink, který mi přišel na mysl. Řekl jsem ho, protože jsem ho předtím už pil na střelnici, když bylo chladno,“ vzpomínal pak po letech pro Vanity Fair. Jenže bohužel, v hospodě byl bulvární reportér, který popíjení nezletilého následníka trůnu pohotově zachytil. I když Buckinghamský palác tyto zprávy nejprve popíral, brzy se to dostalo do novin a už se nedalo mlžit.

     

    Zatímco nezbedný Charles byl maximálně tak pokárán, jeho bodyguard Don Green, který ho vždy doprovázel, přišel o místo. „Nikdy jsem jim to nedokázal odpustit. Myslel jsem, že je konec světa,“ trápil se pak s odstupem času budoucí král.

  • 2.

    Před Dianou měl její sestru

    Předtím, než se dal dohromady s budoucí princeznou Dianou (†36), randil princ v roce 1977 po devět měsíců s její nejstarší sestrou Lady Sarah McCorquodaleovou (68). Jejich „románek“ ale skončil poté, co Sarah poskytla o princi trapný rozhovor. „Náš vztah je totálně platonický. Považuji ho za velkého bratra, kterého jsem nikdy neměla. Nevdala bych se za muže, kterého bych nemilovala, ať už by to byl pracháč, nebo anglický král,“ řekla dvěma novinářům.

     

    Také měla jasno, že kdyby se jí někdy zeptal na to, zda by s ním chtěla být „dokud je smrt nerozdělí“, odmítla by ho. Charlese její slova zabolela. „Právě jsi udělala něco neuvěřitelně hloupého,“ vmetl jí pak do tváře chladně a začal si s Dianou. Ani s tou ale nebyl moc šťastný...

  • 3.

    Erotické telefonáty

    Cesta Charlese a Camilly k lásce byla nepochybně skalnatá, přičemž oba se poprvé setkali v roce 1970 a téměř okamžitě se zamilovali. Camilla však nebyla vhodnou partou pro budoucího krále a každý se oženil s někým jiným. Camilla řekla své „ano“ Andrewu Parker-Bowlesovi (83), Charles Dianě. Jenže i nadále spolu udržovali milenecký vztah.

     

    Jejich tajná romance byla odhalena v roce 1992 - byli přichyceni při koketním rozhovoru. Charles si stýskal nad tím, jak jsou od sebe daleko, a zmínil, že by se chtěl nastěhovat do jejích kalhot. „V co se jako proměníš, v kalhotky?“ smála se Camila. „Nebo, chraň Bůh, v tampón. To bude má výhra!“ laškoval s ní poněkud oplzle Charles...

  • 4.

    Sex s mužem

    Princ Charles rovněž čelil tvrzením, že měl před lety sex se svým blízkým poradcem a komorníkem Michaelem Fawcettem. Tohle šokující nařčení se opírá o výpověď, kterou svého času na kazetu nahrál George Smith, bývalý královský sluha, a záznam předal princezně Dianě. Údajně na ní mluví o tom, že byl bezděčným svědkem homosexuální scény mezi členem královské rodiny a „významným poradcem“.

     

    Smith, veterán války z Falkland a posléze léčený alkoholik, ovšem nebyl moc věrohodným svědkem. Byl totiž hlavním aktérem už v jiném skandálu u dvora, při němž tvrdil, že ho znásilnil jiný komorník, což se však nikdy neprokázalo. Posléze byl proto z královského paláce „odejit“ - a tak se jeho obvinění z homosexuálního styku jeví jako pomsta bývalým zaměstnavatelům.

  • 5.

    Nemanželské děti

    Jako každá významná osobnost, i Charles se musel potýkat s řadou lidí, co tvrdí, že jsou jeho nelegitimními potomky. Ten jeden údajně vzešel z jeho mileneckého poměru s bývalou poručicí kanadského námořnictva Janet Jenkinsovou, co s ním prý měla nechráněný sex v Highgrove během jeho manželství s princeznou Dianou. „V té době ani jeden z nás nepoužíval antikoncepci ani jinou ochranu. Bylo to v době před AIDS, prostě jsme na to nemysleli,“ vysvětlovala. Devět měsíců poté se jí narodil syn Jason Jenkins (40), jenž je údajným Charlesovým levobočkem...

    Video
    Video se připravuje ...

    Zapomněl Karel na syna Harryho? Twitter / @jozzzaphen

  • 6.

    Nemanželské děti

    Dalším nemanželským dítětem, o kterém se mluví, je Simon Dorante-Day (57),. tento australský inženýr byl adoptován, když mu bylo osm měsíců. Dnes prohlašuje, že mu jeho adoptivní babička na smrtelné posteli řekla, že je tajným synem prince Charlese, dnes označovaného jako Karel III., a jeho manželky Camilly. Údajně byl počat předtím, než se princ oženil s Dianou. Charles a Camilla byli spolu zpozorováni v roce 1965 a Camilla přibližně na devět měsíců poté „zmizela“. Pravdu by mohl odhalit jen test DNA, který však palác už několikrát odmítl. Dorante proto opakovaně žádá o nařízení testů nejvyšší soud...

  • 7.

    Kamarád pedofila

    Nejenom princ Andrew (63) se zapletl s pochybnými existencemi, i Charles figuroval v případě sexuálního zneužívání. Na policii musel poslat písemnou výpověď v rámci nezávislého vyšetřování sexuálního zneužívání dětí v anglikánské církvi v případě Petera Balla (†87). Britský princ měl totiž blízko k ex-biskupovi, se kterým si léta dopisoval. Ball nazval prince svým „věrným přítelem“, a aby také ne, bydlel v jedné z jeho nemovitostí.

     

    „Nevěděl jsem, že je pedofil,“ bránil se podle The Times princ Charles. Přes dvacet let však udržoval princ Charles kontakt s biskupem - až do roku 2015 - údajně proto, že si neuvědomil, že to, co tehdy klerik nazýval „indiskrétností“, bylo ve skutečnosti  přiznáním viny. Tento bývalý duchovní byl přitom odsouzen za sexuální přestupky - už v roce 1993 postaven před soud za zneužívání osmnácti chlapců...

  • 8.

    Peníze od teroristy

    Princ Charles před deseti lety přijal peníze od rodiny zakladatele teroristické organizace al-Káida Usámy bin Ládina (†54). Syn královny Alžběty II. (†96) od ní měl získat milion liber (asi 30 milionů korun), které šly na Charlesovu charitu. Peníze mu předal bratr zesnulého teroristy Bakr bin Ládin (77). Zástupcům charity se to nelíbilo a poradci prince údajně přesvědčovali, aby peníze vrátil, ten to ale měl odmítat s tím, že by to bylo příliš trapné. 

     

    „Dar od šejka Bakra Bin Ládina byl v roce 2013 pečlivě zvážen všemi správci charity. Věnovali tomu náležitou péči. Informace k tomu získávali z několika zdrojů včetně vlády. Rozhodnutí dar přijmout provedli všichni správci, tvrdit, že to bylo jinak by bylo nepřesné a zavádějící,“ prohlásil však šéf charity Ian Cheshire.  

  • 9.

    Neobvyklé požadavky

    Princ Charles má rovněž plno podivných zvyků - služebnictvo mu musí pomáhat s čištěním zubů, holením, oblékáním kalhot či zavazováním tkaniček. To, že spí nahý, je pak ještě celkem normální. Jenže je pravdou, že například vůbec neobědvá, v důsledku čehož musí mít jeho spolupracovníci vždy po ruce - jako záchranu - malé sendviče schované v kapse saka nebo v tašce, kdyby přece jenom dostal hlad.

    Anketa

    Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

    Král Karel III.
    Camilla
    William
    Kate
    Harry
    Meghan

    Každý den je mu navíc mezi 16. a 17. hodinou ke svačině servírováno vajíčko, které se musí vařit přesně 4  minuty. Princův kuchař jich vaří najednou až sedm, aby měl jistotu, že alespoň jedno bude správně. Podává se pak s pečivem a čajem. Zeleninu požije jen tehdy, když je vařená ve zvlášť k tomuto účelu připravené minerální vodě.

  • 10.

    Medvídek

    Americký novinář a spisovatel Christopher Andersen ve své knize s názvem The King: The Life of Charles III. tvrdil, že byl princ už od dětství silně fixovaný na svého plyšového medvídka – a to tak moc, že měla hračka vlastního komorníka, který měl péči o ni na starosti. Čerpal ze vzpomínek králova komorníka Michaela Fawcetta, jenž se o plyšáka staral, i když bylo následníkovi trůnu něco přes čtyřicet. 

     

    Kdykoli navíc medvídek potřeboval opravit, povolali zpět z důchodu Charlesovu bývalou chůvu Mabel Andersonovou - byla totiž jediným člověkem, který se mohl hračky dotknout jehlou a nití. „Bylo to pokaždé, jako kdyby šlo jeho vlastní dítě na operaci,“ vzpomínal komorník.

  • 11.

    Nevhodná prohlášení

    Dnešní král Karel III. se rovněž neslavně zapsal do paměti mnoha příznivců královské rodiny podobně „nevymáchanou hubou“ jako jeho otec, princ Philip (†99). Například si často stěžoval na to, že je nejdéle čekajícím následníkem trůnu. „Můj obrovský problém v životě je, že vlastně nevím, jaká je moje životní role,“ podotýkal hořce.

     

    Nedlouho po svém zasnoubení s Dianou se zase účastnil rozhovoru, kdy byl snoubencům položen dotaz, zda jsou zamilovaní.  Zatímco Diana bez sebemenšího zaváhání vyhrkla „ale samozřejmě“ a začervenala se, Charles se svou odpovědí otálel. „Ať už láska znamená cokoliv,“ doplnil blazeovaně.

     

    „Došel jsem k názoru, že by opravdu bylo jednodušší mít dvě ženy, aby se pokryly 'obě strany silnice',“ prohlásil například na společné recepci s Dianou. Ta se na rozdíl od společnosti ani neusmála, jenom zarputile hleděla do svého talíře...

  • 12.

    Galerie

    Na další snímky Karla III. se můžete podívat do naší galerie.

    Fotogalerie
    70 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

Milla: Vypláchněte si držky a kupte si mozek.S pwdofilem se nepřátelil,pouze se s ním stýkal v charitě a tehdy nikdo nevěděl že to byl pedofil.S Camillou vedl SOUKROMÝ hovor a když tak bulíte nad Harrym a jeho utrpením s tiskem tak asi uznáte že jemu nikdo nikdy nic takového neudělal,navíc zcela objektivně,tenkrát byly odposlechnuty kromě jeho rozhovoru s Camillou ještě telefonní rozhovor prince Philipa s Penny Knatchnullovou a hlavně velice výživný rozhovor Diany s jedním z jejích milenců Jamesem Gilbeyem ( "neboj se,m­iláč­ku,ne­otěhot­níš" ).No a nikdy nepřijal žádné peníze od nějakého teroristy vy opravdu neskuteční sr..i.Je velmi třeba nějak srazit jeho charitativní činnost,je v ní moc dobrý.

(15. 11. 2023 12:06)

Milla: Není žádný hnusák a jakou karmu tady hloupě vzýváte?Dožil se krásného věku,je králem a má velmi šťastný život a lidi kteří při něm stojí.

(15. 11. 2023 11:55)

Uživatel_5544378: Je to hnusák už od pohledu.....ale nebojme...karma , ta je zdarma...

(14. 11. 2023 21:54)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy