Synergie nejnovějších technologií společností Lenovo a Epson

16. 11. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: DCD Publishing)
Společnosti Lenovo a Epson spojily své síly a uspořádaly setkání, na kterém partnerům z České republiky a Slovenska předváděly možnosti plynoucí ze vzájemného propojení podnikově orientovaných technologií obou značek. Prim tak hrála byznysová řešení řady Think v podání Lenova a (nejenom) tiskárny, multifunkce a projektory na straně Epsonu.

Setkání, které proběhlo v hotelu Maximus u brněnské přehrady, bok po boku odstartovali Jaroslav Rakušan (SMB sales manager Lenovo Czech Republic) a Marcel Divín (national sales manager CZ&SK Epson Europe). „Společnosti Lenovo a Epson toho mají spoustu společného, ale navzájem si nijak nekonkurují. Naopak – naše portfolia se zajímavě doplňují,“ uvedl v úvodu Jaroslav Rakušan. „V obou případech také prodáváme stoprocentně prostřednictvím partnerského prodeje, což dnes dělá stále méně výrobců. Pro obě společnosti je tak růst byznysu našich partnerů klíčový,“ doplnil další argument pro vzájemnou spolupráci Marcel Divín.

Konferenční prostory byly využity pro prezentaci mnoha různých (interaktivních) řešení kombinujících projekční techniku či tiskárny a multifunkce od Epsonu a stolní či přenosné počítače, monitory či komunikační platformy z portfolia Lenovo Think. Partneři tak mohli díky názorným demonstracím možností plynoucích z propojení technologií obou firem snadno a rychle načerpat inspiraci, kterou v budoucnu zužitkují u svých vlastních projektů. K dispozici navíc samozřejmě byli i zástupci technických i obchodních týmů obou společností připravení zodpovědět veškeré související dotazy.

Řešení Lenovo Think vybaví a zefektivní každou kancelář

Prvního prezentačního bloku se následně ujal Rudolf Šída, CZ&SK workstation and visuals product and business manager v Lenovu. Ten partnerům nejprve zdůraznil, že společnost disponuje opravdu širokým produktovým portfoliem, které je navíc velmi dobře integrováno a zákazníkům umožňuje těžit ze vzájemné provázanosti technologií. Šída dále hovořil o silné orientaci na výzkum a vývoj (společnost má po světě celkem 13 vývojových center) i cestě k „Net zero“ a snaze o co největší šetrnost k životnímu prostředí napříč celým životním cyklem zařízení. Tento přístup se projevuje např. ve využívání inovativních materiálů i výrobních postupů, v recyklaci i šetrnějším balení produktů nebo kompenzaci uhlíkových emisí (včetně možnosti vystavení potřebných certifikátů).

V následné části prezentace dostaly prostor také vybrané produkty (včetně ThinkPadu Z13, monitorů ThinkVision P49w-30 a Thinkvision 27 3D nebo pracovních stanic ThinkStation PX, P8 a P5, které vzešly ze spolupráce s automobilkou Aston Martin). V neposlední řadě pak Rudolf Šída hovořil o výhodách plynoucích ze zapojení do partnerských programů Workstation Expert Specialist a Workstation Expert Elit.

Úsporná a efektivní řešení tisku a skenování společnosti Epson

O skenerech, tiskárnách a multifunkcích, tedy nedílné, klíčové součásti kanceláří, následně mluvil Marcel Divín z Epsonu, který při této příležitosti zmínil i příležitosti plynoucí z Národního plánu obnovy (v pilíři Digitální transformace).

Značnou část své prezentace pak Divín věnoval výhodám inkoustového tisku (v kancelářích), který Epson začal již nějakou dobu zpět využívat namísto tisku laserového. Mezi benefity této technologie, do jejíhož vývoje Epson průběžně investuje obrovské úsilí, patří např. jednodušší konstrukce, ekonomicky efektivnější provoz, možnost taková zařízení nasadit takřka všude nebo kompatibilita se širokou škálou potisknutelných materiálů. Výhodou produktů Epson je také jednoduché nasazení a nastavení, široká zákaznická báze, profesionální tým, silné technické zázemí včetně showroomu, široká produktová nabídka včetně nové a velmi populární série AM-C, nebo kompatibilita s platformou MyQ. I v případě Epsonu lze navíc čerpat další výhody prostřednictvím partnerských programů.

Následně převzal slovo Jiří Jedlička a partnerům předvedl různé praktické funkce a vlastnosti vystavených produktů.

Inovativní technologie pro náročná prostředí

Timotej Mikuš, distributor account manager v Lenovu, partnerům přiblížil inovativní technologie a řešení pro různá prostředí, které umožňují zákazníkům posunovat hranice potenciálu jejich firem (a např. škol či úřadů). Příkladem mohou být počítače ThinkCenter Neo dostupné v různých provedeních včetně typu all-in-one. Zajímavou alternativou jsou také modulární řešení tiny-in-one, které kombinují PC s monitorem, ale oproti počítačům „vše v jednom“ jsou levnější, lépe upgradovatelné a nabízejí širší výběr monitorů.

Nedílnou součástí moderních kanceláří jsou také kolaborační a videokonferenční systémy, které v portfoliu společnosti Lenovo zastupují produkty z kategorie Smart Collaboration a řešení Think Smart.

Lenovo samozřejmě neopomíjí ani sektor vzdělávání, na který cílí zařízeními s platformami Microsoft Windows a Google Chrome OS. Mezi výhody zařízení Lenovo nabízených v tomto segmentu patří spolehlivost, odolnost, výdrž baterie nebo snadná opravitelnost. Výhodou je také komplexní ekosystém včetně řešení LanSchool pro správu a organizaci samotných zařízení i výuky.

Moderní projekční technika pro podnikové prostředí 

Posledního oficiálního přednáškového bloku se zhostil Matěj Kopecký, account manager – video projection ve společnosti Epson CZ&SK. Úvod prezentace patřil obecným argumentům, proč pořizovat techniku od Epsonu (zmínit můžeme pozici největšího výrobce projektorů na světě, nízké procento reklamací, široké portfolio, speciální projektové ceny a individuální přístup k zákazníkům), na který Kopecký navázal výhodami projektorů tohoto výrobce. Zde můžeme jmenovat např. technologii 3LCD s vysokým světelným výkonem a kontrastním poměrem, uvádění „férových čísel“, vysokou spolehlivost či interaktivitu (dosažitelnou právě i ve spojení s produkty Lenovo).

Mezi další důvody pro pořízení technologií od Epsonu patří široké portfolio produktů vhodných nejenom pro firmy a instituce (kde přijde vhod podpora Microsoft Teams Room Front Row), ale také pro domácnosti, kvalitní a spolehlivé zabezpečení nebo široká nabídka příslušenství (čítající např. i keramickou projekční plochu umožňující kombinovat digitální a klasicky psaný obsah nebo vizualizéry).

Z produktových novinek zaujaly např. nové, výkonné 4K laserové projektory EB-L570U a EB-L770U/775U, interaktivní UST projektory EB-760Wi a EB-770Fi nebo byznysově orientovaný UST model EB-810E.

Večerní program

Po skončení oficiální části setkání následovala krátká přestávka pro ubytování, možnost osvěžit se ve wellness, rautová večeře a neformální diskuze u ochutnávky rumů a ginů s tonikem. Pomyslným vrcholem večera se stala barmanská show.

Obrazová galerie:

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více

Cooler Master představil ATX skříň TD500 MAX

3. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Cooler Master)
Počítačová skříň Cooler Master TD500 MAX, která byla navržena tak, aby uspokojila požadavky nejnáročnějších nadšenců do stavby počítačů, integruje výjimečný systém chlazení, výkonné napájení i další uživatelsky přívětivé funkce a vlastnosti. Čtěte více

Prodej gamingových PC čeká zotavení, herní monitory dále porostou

28. 3. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Celosvětové dodávky herních počítačů postihl v roce 2023 stejný osud jako celý trh s PC, přičemž herní kategorie meziročně poklesla o 13,2 % na 44 milionů kusů. Herní monitory se tomuto trendu dokázaly postavit, protože jejich nižší ceny pomohly přitáhnout zájem zákazníků, a jejich prodej během roku 2023 podle IDC vzrostl o 20,3. Čtěte více