Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Solana dosáhla nového 18měsíčního maxima. Letos si připisuje zisk 350 %!

Publikováno
Solana dosáhla nového 18měsíčního maxima. Letos si připisuje zisk 350 %!
Zdroj: dailyhodl.com

Trh s kryptoměnami zažívá výrazný vzestup a Solana dosáhla svého nového 18měsíčního maxima na cenové úrovni 65,52 USD, což je její nejvyšší hodnota od 10. května loňského roku. Tato rally začala v polovině října – jenom 15. listopadu zaznamenala Solana pozoruhodný 20% nárůst během jediného dne.

Cathie Woodová ze společnosti ARK Invest v televizi CNBC Solanu pochválila a vyzdvihla její rychlost a cenovou výhodnost ve srovnání s Ethereem.

Navzdory svému potenciálu “zabijáka Etherea” se Solana v předchozím roce potýkala s problémy, včetně osmi výpadků sítě kvůli vysokým objemům transakcí. V letošním roce se stabilita sítě zlepšila a byl zaznamenán pouze jeden krátký výpadek, který se odehrál 20. července a trval přibližně čtyři hodiny.

Důvěryhodnost Solany byla také ovlivněna kolapsem FTX, v jehož důsledku se hodnota této kryptoměny mezi 10. listopadem a 31. prosincem roku 2022 snížila o více než 40 %. V letošním roce však její cena posílila již o více než 350 %! 

Investiční přitažlivost Solany

Investiční přitažlivost Solany však roste, jak ukazuje její Sharpeho poměr, což je ukazatel výnosů očištěných o riziko. Od 4. září se tento ukazatel zvýšil o 262 % a dosáhl maxima 9,11. Tento pozitivní trend naznačuje, že Solana nabízí vyšší výnosy za každou jednotku rizika, což je pro investory atraktivní.

Líbil se vám tento článek?
1
0

Autor

O investování a finanční trhy se zajímám od roku 2013. Krátce na to jsem se spálil jako aktivní day trader. Zaplacené „školné“ se mi však celkem vyplatilo. Vrhnul jsem se do studia a od roku 2017 dlouhodobě investuji, přičemž v rámci své strategie kombinuji pasivní a aktivní investiční přístup s výhradním zaměřením na akciové trhy.
Inspirací mi jsou především Warren Buffett a jeho učitel Benjamin Graham, z českých investorů pak Daniel Gladiš. Nabyté vědomosti se snažím předávat čtenářům, přičemž se nejraději věnuji textům o investičních strategiích, psychologii obchodování a analýzám jednotlivých akcií.

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.

Recenze
TOP Nejlepší brokeři
Při obchodování CFD s tímto poskytovatelem ztrácí 76 % účtů retailových investorů peníze.
U 66,02 % retailových investorů došlo ke vzniku ztráty.
Při investování a obchodování hrozí ztráty. Vaše investice mohou stoupat i klesat a můžete získat zpět méně, než jste investovali.
U 51 % retailových investorů došlo při obchodování CFD u této společnosti ke vzniku ztráty.
Investování zahrnuje rizika ztrát.‎