Pipi tedy rozhodně není jen knižní hrdinka. V podání švédské herečky Inger Nilssonové se stala živou postavou, kterou milovaly generace.

Neztratila nic ze svého půvabu a rošťáckého vzhledu

Inger Nilssonová, která letos oslavila 64. narozeniny, se narodila 4. května 1959 ve švédském městečku Kisa. Už ve svých deseti letech zazářila na filmovém plátně jako Pipi Dlouhá punčocha. Její výkon byl tak magický, že se s Pipi identifikovala celá generace dětí, a tato role ji provází dodnes.

Filmová série o Pipi se stala legendou. V letech 1969 až 1970 hrála Inger v televizním seriálu a dvou celovečerních filmech. Její roztomilý vzhled a nezdolný duch okouzlily diváky a přivedly na svět mnoho úsměvů. Ačkoliv dnes Inger Nilssonová již nemá své zrzavé vlasy, stále vypadá stejně kouzelně a energicky jako v dobách své slávy.

Nejen ve světě filmu

Přestože se Pipi stala její nejslavnější rolí, Inger se věnovala i jiným uměleckým projektem. Po natáčení filmů se vydala do světa hudby a nahrála album písní o Pipi, které však nezaznamenalo velký komerční úspěch. V devadesátých letech se objevila v televizním seriálu Komisařka a moře, kde ztvárnila roli soudní lékařky Evy.

Poněkud úsměvné je, že sama herečka tvrdí, že je asi jedinou Švédkou, která sama nikdy knihu o Pipi nečetla. Ale i přesto tato postava zásadně ovlivnila její život. Lidé ji na ulici stále poznávají a s úsměvem jí připomínají roztomilou dívku, která dokázala všechno a měla srdce plné dobrodružství. Ostatně tak si ji mohou pamatovat i Češi, protože se v roce 2010 stala hostem Junior festu v Západních Čechách.

Letos již Inger oslavila v květnu 64 let. Postava Pipi Dlouhé Punčochy je stále nejen nezapomenutelnou postavou dětství, ale také ikonou, která nás naučila, že můžeme být silní, odvážní a přesto zůstat věrni sami sobě. Takže připomeňme si společně onu roztomilou holčičku s nezdolným duchem a věřme, že i dnes, ve světě plném výzev, máme v sobě kousek Pipi Dlouhé punčochy!

Zdroje: www.idnes.cz, sv.wikipedia.org/wiki/Inger_Nilsson, www.csfd.cz