Legendární rumové pralinky se přestávají vyrábět. Dají se ještě někde zakoupit?
Rumové pralinky, zdroj foto: Nestlé Česko
Rumové pralinky, zdroj foto: Nestlé Česko

Legendární rumové pralinky se přestávají vyrábět. Dají se ještě někde zakoupit?

16 listopadu, 2023 0 Od Dominik Rejthar

Tradičním českým rumovým pralinkám, které se v olomoucké Zoře vyrábějí od roku 1965, zvoní ke konci letošní roku umíráček. Společnost Nestlé se rozhodla kvůli klesajícímu zájmu ze strany zákazníků ukončit výrobu legendární české pochutiny.

„Ano, výroba dobíhá letos,“ řekla mluvčí společnosti Nestlé Česko Tereza Skrbková.

„Sortiment našich výrobků doplňujeme o novinky, u kterých věříme, že budou naplňovat očekávání, vysoké nároky a preference spotřebitelů. Naopak výrobky, jejichž obliba mezi zákazníky klesá, což po dlouhou dobu byl i případ Rumových pralinek, jsme z portfolia nuceni odebrat,“ vysvětlila mluvčí.

Milovníci této sladkosti tak mají poslední možnost ještě nakoupit do zásoby tuto cukrovinku, která se používala i jako ozdoba dortů. Třeba na Šumavě v hájence Knížecí Pláně rumové pralinky používali jako náplň do svých jedinečných sladkých knedlíků.

„Už je nemáme. Ani je nemůžeme nikde sehnat, u žádného dodavatele nejsou. Lidé se na ně ale pořád ptají, zdobili jsme s nimi i dorty, to měli zákazníci rádi. Poslední balení jsme ale prodali asi před 14 dny. U nás o ně zájem neklesal, prodávaly se pořád stejně, i když ne ve velkém. Kolik jsme objednali, tolik se prodalo. Šestnáct kusů balení nám vydrželo tak maximálně měsíc,“ řekla Deníku spolumajitelka cukrárny Crystal v Plzni na Klatovské Michaela Kubová.

Je tedy ještě možnost je někde sehnat? Několik posledních krabiček bylo k dispozici v plzeňské cukrárně Beruška. Dá se ale očekávat, že o ně bude velký zájem.

Zbývající možností je tak ještě porozhlédnout se po ostatních cukrárnách či obchodech. Případně si šikovnější můžou vyrobit Rumové pralinky dle receptu, kterých řada koluje po internetu. Originál byl však jeden…

zdroj: Nestlé Česko