Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič na Turnaji mistrů pokračuje, semifinále mu zajistil stoprocentní Sinner

Úlohu favorita splnil, ale účast v play-off Turnaje mistrů neměl Novak Djokovič ve vlastních rukou. Ve svém třetím utkání na závěrečném podniku sezony zdolal 7:6, 4:6, 6:1 polského náhradníka Huberta Hurkacze a čekal, zdali si v Turíně ještě zahraje. Postup zajistil čtyřiadvacetinásobnému grandslamovému šampionovi domácí suverén Jannik Sinner, který následně porazil Dána Holgera Runeho 6:2, 5:7, 6:4,

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič na Turnaji mistrů udržel naději výhrou nad Hurkaczem

Sinner, který získal po Djokovičově odpolední ztrátě setu jistotu postupu už před zápasem proti Runemu, uspěl v Turíně i ve třetím utkání a stal se prvním italským semifinalistou v 54 let dlouhé historii turnaje. Debutant Rune potřeboval k postupu domácího tenistu porazit, ale po dvou a půl hodinách kapituloval.

Djokovič všechna tři střetnutí na turnaji protáhl do tří setů. V neděli udolal Runeho a stvrdil tím poosmé v kariéře pozici světové jedničky na konci sezony, ale v úterní bitvě podlehl Sinnerovi. Jeho původní šance na postup by zvýšilo, pokud by si s Hurkaczem poradil ve dvou setech, ale s náhradníkem za zraněného Stefanose Tsitsipase druhou sadu ztratil. Na dálku tím pomohl do semifinále Sinnerovi.

"Musel jsem čekat na to, až netrefí první servis. To byla moje jediná šance. Má jedno z netvrdších podání na světě, které se hodně špatně returnuje, zvlášť ve zdejší nadmořské výšce," ocenil Djokovič Hurkacze, jenž ho zasypal 24 esy. Navzdory tomu Srb porazil o deset let mladšího polského soupeře i v sedmém vzájemném střetnutí.

Z Červené skupiny si už po druhém utkání zajistil postup Rus Daniil Medvěděv. Druhým semifinalistou bude buď Španěl Carlos Alcaraz nebo Němec Alexander Zverev.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch):

Dvouhra:
Zelená skupina:

Djokovič (1-Srb.) – Hurkacz (Pol.) 7:6 (7:1), 4:6, 6:1, Sinner (4-It.) – Rune (8-Dán.) 6:2, 5:7, 6:4.

Čtyřhra:
Zelená skupina:
S. González, Roger-Vasselin (4-Mex./Fr.) – Dodig, Krajicek (1-Chorv./USA) 6:4, 3:6, 15:13, Granollers, Zeballos (5-Šp./Arg.) – M. González, Molteni (7-Arg.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články