QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktoria Plzeň si v Olomouci zajistila účast ve čtvrtfinále MOL Cupu

17.11.2023 10:21

Ve čtvrtek 16. listopadu vyrazil kádr FC Viktoria Plzeň do Olomouce, kde se odehrálo osmifinále MOL Cupu. Plzeň po otočce dokázala získat cenné vítězství a postoupit do další fáze MOL Cupu.

MOLcupOlomouc_FCVP

Hned v 7. minutě utkání otevřela skóre domácí Sigma. Do dolního rohu plzeňské branky se trefil Radim Breite. Viktoria rychle odpověděla, o deset minut později srovnal Cadu, následně Pavel Šulc. První poločas také bohužel ovlivnila zranění. Hřiště postupně opustili Vodháněl, Jemelka a Pokorný. Do šaten hráči odcházeli za stavu 1:2 pro Viktorii.

V druhé polovině utkání se do velké šance dostal Lukáš Juliš, který se ocitl sám před brankou plzeňského gólmana, Baier jeho střelu vyrazil na tyč. Trefit tyč se podařilo v 71. minutě na druhé straně hřiště i Sýkorovi. O minutu později to už Viktorii vyšlo, Šulc upravil skóre na konečné 1:3 pro Západočechy. 

“Utkání bylo velice obtížné, mám k Olomouci velký respekt, v poslední době hrají slušný a pro soupeře náročný fotbal. My jsme navíc měli oslabenou sestavu, jeli jsme k zápasu bez čtyř reprezentantů. Ale dokázali jsme tomu čelit, a i po inkasované brance jsme rychle zareagovali a dokázali utkání otočit. Toho si vážím. Měli jsme tam řadu fotbalových, kvalitních a připravených akcí. Soupeř taky nějaké měl, hrál se otevřený fotbal,” zhodnotil utkání hlavní kouč Miroslav Koubek.

Foto ilustrační FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24