Jistý vítěz DP World Tour McIlroy se trápí, na Nicolaie Hojgaarda ztrácí deset ran

DP World Tour
Jistý vítěz DP World Tour McIlroy se trápí, na Nicolaie Hojgaarda ztrácí deset ran

Z první pětice celkového pořadí Race to Dubai se finálový turnaj letošní sezony DP World Tour daří jen Jonu Rahmovi. V čele DP World Tour Championship je Nicolai Hojgaard, jistý vítěz letošního ročníku Rory McIlroy na něj ztrácí rovných deset ran. 


Nejlepším hráčům celkového pořadí DP World Tour se na závěrečném turnaji příliš nedaří. Asi jen druhý hráč Race to Dubai Jon Rahm může být se svými výkony spokojen. Po dvou kolech DP World Tour Championship hraje -6 a dělí třinácté místo.

Lídr a již jistý vítěz letošní sezóny Rory McIlroy se trápí, za dvě kolo dokázal upsat jediný úder a na lídra Nicolaie Hojgaarda ztrácí rovných deset ran. Hojgaard sice nezačal ideálně, ale po druhém bogey v řadě se od pětky rozehrál k fantastickému výkonu.

Od páté jamky trefil šest birdie a po závěrečném eaglu na osmnáctce se v Jumeirah Golf Estates dostal do čela o dvě rány před dalších pět hráčů. Mezi touto pěticí najdeme Viktora Hovlanda či Tommyho Fleetwooda a světová sedmdesátka tak rozhodně nemá nic v kapse.

Co se dalších hráčů z TOP 5 pořadí Race to Dubai týče, kromě McIlroye nezáří ani Victor Perez, Ryan Fox a Adrian Meronk. Francouzský golfista je jen dvě rány pod par a musí se spokojit s devětadvacátou příčkou, Fox s Meronkem jsou na úrovni McIlroye a zítra právě tyto dva čeká společný flight.

McIlroy se při Moving day potká s Mattem Fitzpatrickem a od tohoto rydercupového spojení se očekává, že se oba navzájem posunou k daleko lepším výkonům, než které byly k vidění před víkendem.