Hlavní obsah

Bodlo minulo postup. Buďme pokorní, bod musíme brát, přiznává Coufal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byli dost blízko, aby postup na EURO 2024 oslavili již ve Varšavě. Remíza 1:1 s Polskem ovšem odsunula nutnost posledního kroku až do Olomouce, kde čeští fotbalisté potřebují uhrát aspoň bod s Moldavskem. „Bod nakonec asi musíme brát. I když jsme měli závary, šance a střely, abychom to mohli ukončit tady. Buďme však pokorní, buďme rádi za bod,“ hodnotí zkušený obránce Vladimír Coufal v rozhovoru pro ČT sport.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Vladimír Coufal a Polák Robert Lewandowski (9).

Článek

Kop špičkou kopačky, hezky česky bodlo, nepatří u fotbalistů k prestižním způsobům zakončení. Chyběl přitom jen kousek, aby právě tento nepředpisový kousek posunul českou reprezentaci již v pátek večer na evropský šampionát do Německa.

Jenže obránce David Zima z malého vápna branku těsně minul.

„Byl jsem špatně vytočený k brance, tak jsem prostě zvolil bodlo. Škoda, chybělo tak 30, 40 centimetrů,“ lituje legionář ze Serie A.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Adam Hložek a David Zima slaví Součkův gól.

Češi v první půli inkasovali, když centrující Zalewski zdaleka ne poprvé na křídle přehrál Coufala.

„Hrál jsem pod hrozbou žluté karty, takže jsem nechtěl jít do skluzu. Stane se,“ poukazuje Vladimír Coufal, že v případě napomínání by přišel o závěrečný duel kvalifikace s Moldavskem.

Ale přesto, za cenu faulu mohl zastavit jedinou gólovou akci domácích…

„Cuf na půli hřiště propadl, to se může stát. Nám stoperům se pak nepodařilo situaci vyřešit, projevila se při ní i kvalita soupeře. Do přestávky jsme Poláky pustili jen do dvou šancí, druhou jsme přestáli,“ líčí Zima.

Obránce West Hamu nedlouho po přestávce svou chybu před inkasovaným gólem napravil. Čvančara získal na Bednarkovi přímý kop, který rozehráli Češi nakrátko. Po přiklepnutí Sadílka centroval právě Coufal. Jeho centr se odrazil od několika hráčů ve vápně a propadl k volnému Součkovi, který prudkou střelou vyrovnal.

Naopak vyhlášený kanonýr Robert Lewandowski se opět netrefil. Ani v jednom ze šesti zápasů proti Česku tak neskóroval.

„Na hřišti dokazoval, že je top klasa, naštěstí jsme ho uhlídali,“ cení si Zima.

Reprezentace už mohla mít klid, ale nemá. S Moldavci nesmí doma prohrát, potřebuje ještě aspoň jednu remízu.

„Máme prostě zápas k dobru,“ zdůrazňuje Coufal.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Tomáš Holeš v akci, vpavo Polák Robert Lewandowski.

Jeho kolega napsal zajímavý příběh. Vinou zranění v poslední době spíš jen vysedával na lavičce FC Turín. Před dodatečnou nominací do reprezentace stihl zasáhnout do tří ligových a jednoho pohárového zápasu. A teď rovnou návrat do základní sestavy.

„Jsem zvyklý, neustále musím být stoprocentně připravený. Tak to v zahraničí chodí,“ ujišťuje Zima.

„Byť nemá takové herní vytížení v Itálii, patří mezi hráče, kteří vždy přijedou připraveni a zvládnou to. Nevzpomínám si, že by měl nějaký pokažený nebo špatný zápas. V Polsku to zase dokázal, je to pro nás platný hráč. V momentě, kdy se rozhodlo, že bude v nominaci, byl vážným adeptem na základní sestavu,“ vysvětluje trenér Jaroslav Šilhavý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články