Aktivisté narušili slalom SP. Běsný Kristoffersen se na ně sápal: zatracení idioti

Sport Sport
18. 11. 2023 15:21
Skupina klimatických aktivistů narušila úvodní slalom sezony Světového poháru v rakouském Gurglu. V závěru druhého kola pronikla do cílového prostoru, ve kterém mladí lidé začali stříkat na sníh oranžovou barvu. Jejich počínání natolik rozzuřilo norského slalomáře Henrika Kristoffersena, který se na ně začal sápat a při tom jim nadával.
Henrik Kristofersen
Henrik Kristofersen | Foto: Reuters

Druhé kolo i celý závod se pomalu chýlil k závěru, Marco Schwarz právě zajel nejlepší čas a nahoře zůstalo pouze pět závodníků. Právě v ten moment vnikli do cílových prostor aktivisté, aby stejně jako při mistrovství světa ve snookeru na sebe upozornili za pomoci oranžového prachu.

Jenže ještě než je stačila ochranka odvést, rozhodl si to s partou aktivistů vyříkat Nor Henrik Kristoffersen. Ten o pár minut dříve dokončil své druhé kolo a stále na sobě měl veškeré vybavení.

"Zatracení idioti. Tohle nám určitě neprospěje. Naopak vy byste měli pocítit tvrdé následky," hřímal do mikrofonů televize NRK.

Závod byl nakonec přerušen jen na pět minut. Stupně vítězů zcela ovládli domácí lyžaři - zvítězil Manuel Feller před Marcem Schwarzem a Michaelem Mattem.

 

Právě se děje

Další zprávy