Světelná zoo v Drnholci na Břeclavsku má 15 soch zvířat, bude se rozrůstat

foto Patnáct kovových soch dvanácti druhů zvířat, světelný tunel, světelná houpačka i jedno osvětlené bludiště se soutěží zahrnuje procházka po Světelné zoo, kterou otevřeli ve Světě bludišť v Drnholci na Břeclavsku. Snímek z 18. listopadu 2023.

Drnholec (Břeclavsko) - Patnáct kovových soch dvanácti druhů zvířat, světelný tunel, světelná houpačka i jedno osvětlené bludiště se soutěží zahrnuje procházka po Světelné zoo, kterou otevřeli ve Světě bludišť v Drnholci na Břeclavsku. Zoo doplňuje sezonní atrakce, které přes zimu nejsou v provozu - levandulový labyrint či podzimní svět dýní a pyramid. Jak za provozovatele ČTK řekli Miroslav Kratochvíla a Vlastimil Tomaštík, světelná zoo bude přístupná od středy do neděle až do konce ledna.

Fotogalerie

"Letos na jaře jsme zahájili třetí sezonu Světa bludišť, na podzim jsme podruhé uspořádali Svět dýní a pyramid. Hledali jsme ale využití areálu pro zimní večery, kdy se toho moc dělat nedá. Chtěli jsme propojit tmu a vánoční světýlka," popsal Kratochvíla.

Majitelé areálu se proto domluvili s uměleckým kovářem ze sousední vsi, který pro ně postupně během roku vyrobil 12 druhů zvířat. Od každého druhu po jednom kuse, jen plameňáky má Světelná zoo ve čtyřech exemplářích.

"Na skulpturách jsme pomocí světýlek zdůraznili nejvýraznější rysy tak, aby byly z dálky k rozeznání. U žirafy dlouhý krk, u nosorožce zase roh. V dalších letech bychom chtěli postupně přidávat další zvířata, celkový počet by ale neměl překročit třicítku," doplnil Tomaštík.

Přesný počet světélek, která zoo osvětlují, nechtějí majitelé prozradit, tato otázka je totiž součástí hry, která návštěvníky světelnou zoo provede. Po správném zodpovězení otázek vyluští tajenku a za ni pak na konci dostanou odměnu. Světel jsou přibližně desítky tisíc.

Kromě procházky po světelné zoo majitelé vybudovali v areálu také světelný tunel tvořený 16 šestiúhelníky, který je koncipovaný jako fotoatrakce. "Když jsme otevřeli Svět dýní, lidé si k nám chodili pořizovat rodinné fotografie a tohle je velmi fotogenické," dodal Kratochvíla.

Světelná zoo se pro návštěvníky otevřela 17. listopadu a v provozu ji majitelé chtějí nechat do konce ledna. Otevřená je vždy od středy do neděle od 16:00 do 20:00.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 12.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 12. května 2024

Očekáváme v 14:00 20°C

Celá předpověď