InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ženy Dynama v poháru končí, po pauze nestačily na prvoligovou Plzeň

 Autor: Lukáš Jakubec.

    Autor: Lukáš Jakubec.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Ještě loni se snažily o postup z divize, v sobotu 18. listopadu už vyzvaly v rámci Poháru Fotbalové asociace ČR žen prvoligovou Viktorii Plzeň. Fotbalistky SK Dynamo České Budějovice, které jsou po podzimu na třetím místě třetí nejvyšší soutěže, v tuzemském poháru vyřadily v prvním kole TJ Mokré a ve druhém už druholigovou Duklu Praha. Plzeňská Viktorka však ale byla v sobotu nad síly Dynamaček. Ty si hlavně v první půli vyzkoušely, že dokáží hrát vcelku vyrovnanou partii i s týmem z nejvyšší soutěže, když byl o poločase stav pouze 0:1. Od druhé trefy na začátku druhé půle ale Viktoriánky začaly jasně dominovat a v závěru už domácí fotbalistky jen čekaly na konečný hvizd, který pro ně byl spíše vysvobozením – 0:7.

Fotbalové Dynamo tak neprožilo povedený pohárový týden. Ve čtvrtek se s tuzemskou pohárovou soutěží rozloučili i muži, kteří nestačili doma na Jablonec. Ženy mohly jen překvapit, ale rozdíl dvou pater byl v utkání znát. Nyní jim začíná zimní přestávka, Česká fotbalová liga žen skončila pro tento kalendářní rok už na konci října.

SK Dynamo ČB – FC Viktoria Plzeň 0:7

(0:1). Branky: 47. a 82. Pelikánová, 6. Horáčková, 65. Märzová (pen.), 74. Pajunková, 79. Kadlecová, 81. Lukáčová. ŽK: 0–3 (Horáčková, Pelikánová, Kadlecová). Rozhodčí: Hrušková – Bartoníčková, Dimitrov. Přihlíželo 68 diváků.

České Budějovice: Cimrhanzlová – Kubičková, Školková, Jandová, Kešnerová, Čondlová (67. Caletková), Hrubá (63. Procházková), Homerová (25. Švecová), Vaňková, Stropková, Skálová.

Plzeň: Holíková (59. Radová) – Märzová, Kostohryzová (59. Pajunková), Burešová (59. Kadlecová), Pelikánová, Horáčková (59. Z. Lukáčová), Mrázová, Krumpholcová, Adéla Tomanová (59. J. Lukáčová), Tauberová, Aneta Tomanová.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace