Věrný pejsek Finny: Mrtvého hlídal 2 měsíce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Věrný pejsek Finny: Mrtvého hlídal 2 měsíce

Finny zůstal u páníčkova těla dlouho po smrti.
Finny zůstal u páníčkova těla dlouho po smrti. (Foto Twitter)

Pokud se tvrdí, že pes je nejlepší přítel člověka, v případě pejska Finnyho to platí beze zbytku. Tenhle čtyřnohý chlupáč rasy Jack Russel teriér hlídal v horách tělo mrtvého páníčka dlouhých 9 týdnů.

Dramatický příběh začal 19. srpna. Richard Moore (†71) z města Pagosa Springs v americkém státě Colorado se ten den vydal se svým mazlíčkem Finnym na vrchol hory Blackhead Peak vysoké 3811 metrů v pohoří Rocky Mountains. Následně se po Richardovi slehla zem. Záchranáři prohledávali okolí několik dnů. „Hledali jsme těsně pod vrcholem a směrem na západ v blízkosti místa, kde nechal zaparkované auto,“ uvádí dispečer záchranné služby.

Záchranáři hledali marně, tělo muže našel náhodou myslivec až 30. října. Leželo 4 kilometry východně od vrcholu hory, a u něj seděl Finny. Věrný psík byl v dobré kondici a nezraněn, u Richardova zůstal déle než dva měsíce. Úřady zatím neznají důvod úmrtí Richarda Moorea, jeho tělo se nicméně našlo v těžko dostupném terénu a vyprostit jej musel vrtulník. Je možné, že se zřítil ze srázu dolů a utrpěl vážná zranění, jimž podlehl. Finny je v pořádku, po vyšetření na veterinární klinice byl předán rodině zesnulého muže.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.