Pes Gump se na novém filmu podílel scénáristicky i režijně

20. listopad 2023

O nové knížce Gump JSME DVOJKA i o filmu, který podle ní vzniká, si budeme povídat s autorem Filipem Rožkem. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Do sobotního zvířecího Klubu Rádia Junior dorazil spisovatel a scénárista Filip Rožek, autor knižních a filmových příběhů o pejskovi Gumpovi. O natáčení druhého dílu si povídal s moderátorkou a zvířecí agentkou Veronikou Hájkovou, která do filmu vybírala zvířecí herce.

Pes režisérem

V roce 2021 vznikl film Gump – Pes, který naučil lidi žít. Příští rok bude v kinech k vidění pokračování s názvem Gump – Jsme dvojka. Hlavní zvířecí postava má na sepsaní scénáře k filmu velký podíl. „Já jsem ten scénář psal tak, že jsem napsal takovou záminku situace, a pak jsme toho Gumpa nechali, jak tu situaci vyřeší, a on ji vždycky vyřešil možná lépe, než jsem ji na začátku napsal, protože ji právě vyřešil nejvíc pravdivě a nejvíc spontánně,“ vzpomíná na natáčení Filip.

Autor knihy Gump Filip Rožek a jeho pes Gump

V prvním filmu měl Gump svého hereckého dvojníka, který se ujal scén, které pro Gumpa byly náročné. Ve filmovém pokračování už se ale vyskytuje pouze pravý Gump, který zkrátka natáčel jen věci, které mu seděly a které mu byly příjemné. „Gump si scénář té dvojky sám napsal i si sám tu dvojku zrežíroval, protože opravdu dělal to, co chtěl,“ dodává spisovatel.

Život je krásný

Ústřední písničku k druhému dílu nahrála kapela Kryštof v čele se zpěvákem Richardem Krajčem, který si zahrál i v díle prvním. S Gumpem se tak viděli po pár letech. „S Gumpem je to relativně složité, on si k sobě jen tak nikoho nepřipustí,“ vysvětluje Filip.

Naštěstí Richarda si Gump i po zhruba dvou a půl letech od natáčení prvního filmu stále pamatoval. Společně je už teď můžete vidět v klipu k písničce Život je krásný, pro kterou můžete hlasovat i v Hitparádě Rádia Junior.

V čem se první a druhý film o odváženém psíkovi liší? Poslechněte si celý Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Veronika Hájková , bva

Související