Souboj o třetí místo zvládly lépe Litoměřice. Poruba si utvořila v čele první ligy ještě větší náskok

Přidat na Seznam.cz

Kromě valašského derby Zlín – Vsetín (5:4) se ve 23. kole první hokejové ligy uskutečnily i další zajímavé duely. Týmy Litoměřic a Sokolova se střetly o prozatimní třetí příčku. A Poruba se v Jihlavě pokusila prodloužit svou neporazitelnost už na deset zápasů.

Dát v domácím prostředí do 17. minuty tři góly už s velkou pravděpodobností signalizuje vítězství. I Jihlavě se podařilo v první třetině vsítit tři branky, jenže to by nesměla hrát s Porubou, která se dostala do famózní formy. Jihlava sice vyhrála první třetinu 3:2, ale další dvě dějství už vyzněly pro soupeře. Do poslední třetiny vstupovaly týmy nerozhodně 4:4, jenže následující dvacetiminutovka vyzněla jednoznačně pro Porubu, která tak vyhrála 7:4 a připsala si desáté vítězství v řadě! „Začátek zápasu pro nás byl nepříjemný, protože to bylo, když to řeknu blbě, rozdrbané přesilovkami a oslabeními. Hrajeme na čtyři útoky a v ten moment se nám všichni hráči nedostanou na led, taky to tak vypadalo. Nebruslili jsme a Jihlava nás přehrávala. Měli jsme štěstí, že jsme dali takové usmolené góly, ale i ty platí. Pak už to bylo jen lepší,“ podotkl porubský kouč Jiří Režnar.

Jihlava naopak natáhla sérii devíti zápasů bez výhry za tři body! Logicky se tak „vojáci“ pohybují až ve druhé polovině tabulky. „Snažili jsme se hrát aktivně, vytvářet si tlak, ale bohužel v momentech, kdy se zápas lámal, jsme jim poskytli chyby, které dokázali využít a potrestat. Proto jsou tam, kde jsou. Říkal jsem týmu, že co se týče bojovnosti a nasazení, tam nemůžeme týmu nic vytknout. Rozhodly asi větší zkušenosti a větší hokejovost v důležitých okamžicích,“ řekl k duelu s lídrem soutěže trenér Viktor Ujčík.

Naopak příjemněji se dýchá jiným „vojákům“ a to těm z Litoměřic, kteří zvládli na výbornou duel o třetí příčku. Ze Sokolova si Severočeši přivezli výhru 4:2 a soupeře odsunuli na pátou pozici. A to i díky Prostějovu, který porazil doma Kolín a poskočil na čtvrtou příčku. Prostějovští o svém vítězství rozhodli v první třetině, kterou vyhráli 4:0. Hattrickem se zaskvěl Zdeněk Doležal, který vsítil góly mezi 10. a 14. minutou! „Výborně nám vyšel vstup do zápasu. Měli jsme od první minuty momentum, které jsme ztvrdili i střelecky a první třetinu jsme po zásluze ovládli 4:0. Kolín je hrozně těžký soupeř, který má výbornou obranu a ty zápasy s nimi jsou vždy velmi nepříjemné, což se ukázalo v průběhu těch následujících třetin. My jsme od druhé třetiny přestali být důslední v napadání a v osobních soubojích, pustili jsme soupeře do hry a ten zápas pak musel zlomit až Tomáš Jiránek gólem na 5:2. Vážíme si výhry a tří bodů proti silnému mančaftu, musíme se ale naučit takhle rozehrané zápasy ovládat do konce a diktovat tempo hry po větší časový úsek, což se nám dnes úplně nevydařilo,“ podotkl trenér Prostějova Lukáš Majer.

  1. kolo první hokejové ligy:

Jihlava – Poruba 4:7 (3:2, 1:2, 0:3)
Branky: 2. T. Harkabus, 7. Cachnín, 17. Čachotský, 26. T. Havránek – 5. a 29. Střondala, 52. a 55. Gřeš, 10. Christov, 37. O. Šedivý, 42. Gutwald.

Prostějov – Kolín 5:2 (4:0, 0:1, 1:1)
Branky: 10., 12. a 14. Z. Doležal, 2. J. Veselý, 57. Jiránek – 29. J. Šedivý, 44. Skořepa.

Sokolov – Litoměřice 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Branky: 6. Vrdlovec, 29. V. Kysela – 3. Sihvonen, 4. Krutil, 35. J. Koláček, 60. Kuťák.

Frýdek-Místek – Třebíč 2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Branky: 5. Ramik, 26. R. Veselý – 38. Bittner, 49. D. Michálek, 51. Vodný, 59. Bořuta.

Znojmo – Slavia 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 11. T. Svoboda, 37. L. Adámek, 54. Šťovíček – 21. T. Knotek.

Pardubice B – Přerov 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Branky: 15. Pochobradský, 26. Nedbal, 29. T. Urban, 31. T. Kaut – 15. T. Doležal.

Zdroj: lhkjestrabi.cz, hcporuba.cz