Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Košárková obhájila světové stříbro v pumptracku

Svoji třídu potvrdila cyklistka Sabina Košárková. Ta obhájila stříbro na mistrovství světa v BMX disciplíně pumptrack. Reprezentantka, která v pondělí oslaví osmnácté narozeniny, nestačila v Ötztalu stejně jako loni v Chile jen na Švýcarku Christu von Niederhäusernovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Košárková obhájila stříbro na MS v BMX disciplíně pumptrack

"Jsem za to moc ráda. V první chvíli jsem byla po finále trošku zklamaná, ale po tom všem, čím jsem si letos prošla, je to velký úspěch. V srpnu jsem byla na operaci zlomené člunkové kosti v zápěstí a tři měsíce jsem neseděla na BMX kole. Poprvé až minulý týden, takže jsem neměla žádná velká očekávání," uvedla Košárková na webu Českého svazu cyklistiky.

Její jediná přemožitelka von Niederhäusernová získala v Rakousku už třetí titul. "Ona byla velká favoritka a měla tu dráhu najetou nejlíp ze všech, protože to má skoro za barákem. Trénovala tam tři týdny, pro nás ostatní to bylo složitější. Mně ta dráha vůbec nesedla. Pumptrack byl dost úzký a krátký, objel se pod 14 sekund, ale většinou jezdíme kolem 22 sekund. Většina lidí dost chybovala," uvedla Košárková, pro kterou je pumptrack stejně jako sjezd doplňkovou disciplínou k olympijskému bikrosu.

Pumptrack se jezdí na podobné dráze jako bikros, nicméně cyklisté nebojují proti sobě, ale jen proti času. K překonávání trati s terénními vlnami a klopenými zatáčkami nevyužívají šlapání do pedálů, ale změny těžiště těla, "pumpování".

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články