Zohornova asistence pomohla k porážce obhájců z Vegas, Mrázek v brance Chicaga prohru neodvrátil

Hokejisté Pittsburghu porazili v NHL i díky asistenci Radima Zohorny na svém ledě Vegas 3:0. Petr Mrázek neodvrátil sedmnácti zákroky prohru Chicaga 2:3 s Buffalem.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Pittsburghu Penguins Radim Zohorna doráží na útočníka Vegas Golden Knights Williama Karlssona

Útočník Pittsburghu Penguins Radim Zohorna doráží na útočníka Vegas Golden Knights Williama Karlssona | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Zohorna se v souboji Pittsburghu s obhájcem Stanleyova poháru podílel na vítězném gólu, který padl už ve třetí minutě. Český útočník vytvořil se spoluhráčem Drew O´Connorem závar před brankou Vegas a z dorážky skóroval Ryan Graves. Zhruba v polovině zápasu zvýšil Noel Acciari a výhru zpečetil v závěru do prázdné branky Jevgenij Malkin.

Hlavním strůjcem úspěchu Pittsburghu byl gólman Alex Nedeljkovic, který zastavil 38 střel a vychytal čisté konto poprvé od dubna 2022. Vrátil se tak po zranění ve velkém stylu. Před dvěma dny nastoupil na farmě v AHL, aby se rozchytal, a výhru Providence dokonce podpořil vstřeleným gólem.

„Bylo to trochu chaotické, hodně jsem cestoval, ale také jsem si užil velkou zábavu,“ shrnul Nedeljkovic poslední dny. „Dokud nechytáte zápas, nemůžete si být jistí, jak na tom jste. Ale nesmíte polevit a musíte být připraveni na všechno. Oba zápasy vyšly skvěle,“ doplnil.

Buffalo rozhodlo o výhře v 51. minutě, když Erik Johnson našel střelou z levé strany volné místo nad ramenem Mrázka u bližší tyče. U všech tří branek figuroval Rasmus Dahlin (1+2). Švédský bek otevřel skóre švihem z mezikruží nad vyrážečku Mrázka a při druhém gólu uvolnil v přesilové hře chytrou přihrávkou Jeffa Skinnera, který zakončoval do prázdné branky. Za Chicago vyrovnávali ve druhé třetině Taylor Raddysh a Philipp Kurashev.

Anaheim, jehož brankář Lukáš Dostál sledoval zápas ze střídačky, podlehl doma St. Louis 1:3. Hosté vedli už po 26 minutách o tři góly, postupně se prosadili Jake Neighbours, Pavel Bučněvič a Alexej Toropčenko. Jejich spoluhráč Jakub Vrána vyšel naprázdno ve třetím utkání v řadě, ale připsal si jeden kladný bod do statistiky +/-. Stejné bilance dosáhl na druhé straně i přes prohru Radko Gudas, který byl na ledě u trefy Masona McTavishe.

Columbus s Davidem Jiříčkem v sestavě podlehl domácí Philadelphii 2:5 a připsal si devátou porážku v řadě. Vítězství Flyers řídil Ryan Poehling, který vstřelil jeden gól a na dva přihrál.

Výsledky NHL

Philadelphia - Columbus 5:2, Anaheim - St. Louis 1:3, Chicago - Buffalo 2:3, Pittsburgh - Vegas 3:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme