Život v éteru: audiokniha je na světě

#zivotveteru už má i zvukovou podobu.
Příběh o historii prvního českého soukromého rádia je momentálně k mání jako audiokniha – seženete ji na Audiotéce.
Knihu načetla vyhledávaná herečka a dabérka Jitka Ježková, která ve své bohaté kariéře byla i DJkou této stanice. V interview ji doplňuje Vasil Fridrich, nejen here, ale i noční rozhlasový moderátor, který má díky své druhé profesi k látce silný vztah. Úvod a závěr načetla autorka. V bonusovém tracku ji doplní v krátkém povádíní o natáčení hudba Jan Čechtický, autor hudební složky díly. To je navíc doplněno řadou takřka legendárníh znělek a jinglů z archivu Radia 1.
O režii se postaral Jan Drbohlav, který má na kontě již více než 100 audioknih a také několik cen za jejich mimořádně povedené zpracování. O zvuk se postaral Vladimír Srb, jinak také zvukař Radia 1.
Audiokniha má 7 a tři čtvrtě hodiny a je rozdělena do řady kratších úseků podle kapitol tištěné verze. Ta se dva měsíce po vydání dočkala také dotisku, protože původní náklad se vyprodal ještě před křtem.
Ke knize se konají průběžně další akce. 29.11. bude představena v rámci Pecha Kucha Night, 9.12. v debatě s Petrem Vizinou v KC Beseda Klánovice. V dubnu 2024 se objeví v rámci speciální akce na Dobříši a na podzim 2024 na festivalu Cool v plotě v Písku.
K dispozici je i druhá ukázka.

Radio 1: Život v éteru

Délka: 7 hodin 44 minut

Autorka: Jana Kománková

Interpreti: Jitka Ježková, Vasil Fridrich

Hudba: Jan Čechtický (Ohm Square, ex-Sebastians)

Režie: Jan Drbohlav

Mix a mastering: Vladimír Srb

Cena: 469 Kč, členská cena 375 Kč.


O knize Život v éteru

Příběh prvního českého soukromého rádia.
Unikátní kniha mapující historii Radia 1 a počátky nestátního rozhlasového vysílání v Česku. Jak je možné, že divoká devadesátková stanice přežila dodnes a pořád se jí daří? Co je na rádiích vlastně tak skvělého a jakou mají budoucnost?

Kam pro ni

Tištenou knihu pořídíte například v Panské 7, v Polí5, v Book Therapy, v obchodě Radost Shop. V Brně ji má Kabinet múz a Moravská galerie. Po celé republice i na Slovensku ji do běžných knihkupectví dodvá Kosmas, který ji prodává také na eshopu.

Comments

comments

Vyhledat