Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Muž v Ostravě sexuálně napadl dvě ženy. Rychle ho zadrželi díky oznámením na linku 158

Celý MS kraj |

Jednu ženu sledoval až do vchodu, kde se na ni vrhl. Když začala křičet, utekl. Následně si vyhlédl další ženu, kterou začal osahávat přímo na ulici. K jeho dopadení pomohla velmi rychlá reakce svědka a jedné z poškozených. Oba krátce po útocích zavolali na linku 158. Policisté okamžitě prohledávali okolí a díky popisu zadrželi 37letého viníka.

zdroj: Policie ČR

Násilník jel nejprve v tramvaji do centra Ostravy, kde si vyhlédl neznámou ženu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Jak sám u výslechu uvedl, žena se na něj měla usmát a tak nabyl pocitu, že se jí líbí. Proto se rozhodl jí pronásledovat. Jakmile vystoupila z tramvaje, šel za ní až do domu v Ostravě- Přívozu. Tam ji měl začít osahávat na intimních partiích."

Když se žena bránila a křičela, násilník se zalekl a z místa utekl. Ztratil dokonce i mobilní telefon. Poškozená okamžitě zavolala na tísňovou linku.

poškozená žena: "On mě sledoval až domů a ve vchodě mě začal osahávat, tak jsem křičela."
operátor linky 158: "je dobře, že jste zavolala, přijede policie a bude se to šetřit, je to vážná věc."

Tím ale řádění násilníka neskončilo. Následně ho na ulici zaujala další žena, kterou se rozhodl také osahávat.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Zřejmě jeho touha po dotycích neustála, tak k ní měl přistoupit a začít se jí dotýkat opět na intimních místech. V tu chvíli si toho všiml přítel ženy, který stál opodál a okamžitě na mužovo jednání reagoval. Došlo mezi nimi ke slovní potyčce, kdy dnes již obviněný začal muži dokonce vyhrožovat a nakonec z místa utekl neznámo kam."

Přítel druhé poškozené dívky se snažil násilníka zadržet a také okamžitě přivolal policisty.

svědek: "Už utíká, má teplákovku, bílošedou."

Pokračovala komunikace mezi policisty z operačního střediska a několika policejními hlídkami. Výsledek přišel jen do několika minut po oznámení, kdy byl podezřelý muž zadržen.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policisté si prostřednictvím otevřených kanálů předávali informace o možném pohybu neznámého pachatele, kdy na pomoc také přijel psovod se psem Arzenem. Při samotné práci byl nápomocen také městský kamerový systém. Proto bychom touto cestou chtěli poděkovat lidem, kteří okamžitě a bezprostředně obdobné situace oznámí na tísňovou linku 158 a sdělí podrobné informace, včetně popisu podezřelých osob. Tyto informace totiž vedou k rychlejšímu zadržení pachatelů."

Netrvalo dlouho a 37letý muž měl pouta na rukou. Toho si do své gesce převzali kriminalisté z Ostravy Přívozu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 7. oddělení obecné kriminality obvinil muže ze spáchání trestných činů znásilnění, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval a ke svému jednání se doznal. Dále uvedl, že měl po alkoholu chuť na sex, ženy se mu líbily a tak je chtěl oslovit s nabídkou k sexu."

V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

Nahlásit chybu


K tématu

Přes 20 let měl sexuálně zneužívat děti v ostravském oddílu. Policie hledá poškozené

13. června 2023 9:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Krajští kriminalisté rozplétají velmi závažný případ sexuálního obtěžování a znásilnění. Obviněným je muž, který přes 20 let působil v ostravském volnočasovém oddílu pro děti. Tam si vytipovával chlapce ve věku 10 až 15 let, které pravděpodobně za úplaty sexuálně obtěžoval. Policie nyní hledá možné poškozené. I ty, kteří dnes už budou dospělými muži.

Moravskoslezští celníci zasahovali v nelegální herně i proti dealerům drog

7. března 2024 15:54 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Koncem února měli moravskoslezští celníci z dohledových činností napilno. Zatímco jedno dopoledne řešili dovoz více než 13 tisíc kusů tablet pro výrobu drog, druhý den zasahovali v herně, kde zajistili 12 kusů nelegálních automatů.

Policisté odhalili během hodiny dva řidiče pod vlivem drog. Oba řídili stejné auto

15. února 2024 17:35 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Výborná osobní i místní znalost pomohla policistům speciální pořádkové jednotky odhalit na Třinecku dva řidiče pod vlivem drog. Oba řídili stejné auto a policistům si na ně stačilo jen počkat. Nejprve zadrželi jednoho a do hodiny i druhého.


Duha Jeseníky pokračuje v obnově středověké rychty v Karlovicích. Pořádá i víkendovky pro dobrovolníky

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Takzvaná Komenda v Opavě se promění v moderní park pro všechny generace

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Včera 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

Včera 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

Obžalovaný tvrdí, že kamaráda sekerou zabít nechtěl

Senát Krajského soud v Ostravě začal řešit případ pokusu vraždy, který se měl odehrát před rokem v Třinci. Konflikt mezi dvěma opilými muži se jeden z nich rozhodl ukončit sekerou. U soudu odmítl přijmout nabízených 12 let vězení a tvrdí, že protivníka sekl do hlavy jen jednou.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Duha Jeseníky pokračuje v obnově středověké rychty v Karlovicích. Pořádá i víkendovky pro dobrovolníky

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Těžké zranění motokrosaře na Opavsku a pád motorkáře na Bruntálsku

Včera 19:58 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v neděli v podvečer, u dvou nehod motocyklistů. Odehrály se v odstupu hodiny, a to na Opavsku a Bruntálsku. K oběma vyjížděly pozemní posádky a vzlétal vrtulník. V jednom případě se vážně zranil motokrosař a ve druhém motorkář po pádu stroje v zatáčce.

Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

5. května 2024 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Muže za volantem u Otic postihlo srdeční selhání, oživovali ho svědci

4. května 2024 20:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci včetně ostatních složek IZS vyrazili v sobotu 4. května odpoledne k nehodě osobního auta u Otic na Opavsku. Pětačtyřicetiletého muže za volantem tam postihlo náhlé selhání srdce, resuscitovali ho svědci události, následně zdravotníci.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

4. května 2024 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

4. května 2024 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Muž v Ostravě sexuálně napadl dvě ženy. Rychle ho zadrželi díky oznámením na linku 158
Vydáno 21. listopadu 2023 8:30, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Jednu ženu sledoval až do vchodu, kde se na ni vrhl. Když začala křičet, utekl. Následně si vyhlédl další ženu, kterou začal osahávat přímo na ulici. K jeho dopadení pomohla velmi rychlá reakce svědka a jedné z poškozených. Oba krátce po útocích zavolali na linku 158. Policisté okamžitě prohledávali okolí a díky popisu zadrželi 37letého viníka.

zdroj: Policie ČR

Násilník jel nejprve v tramvaji do centra Ostravy, kde si vyhlédl neznámou ženu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Jak sám u výslechu uvedl, žena se na něj měla usmát a tak nabyl pocitu, že se jí líbí. Proto se rozhodl jí pronásledovat. Jakmile vystoupila z tramvaje, šel za ní až do domu v Ostravě- Přívozu. Tam ji měl začít osahávat na intimních partiích."

Když se žena bránila a křičela, násilník se zalekl a z místa utekl. Ztratil dokonce i mobilní telefon. Poškozená okamžitě zavolala na tísňovou linku.

poškozená žena: "On mě sledoval až domů a ve vchodě mě začal osahávat, tak jsem křičela."
operátor linky 158: "je dobře, že jste zavolala, přijede policie a bude se to šetřit, je to vážná věc."

Tím ale řádění násilníka neskončilo. Následně ho na ulici zaujala další žena, kterou se rozhodl také osahávat.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Zřejmě jeho touha po dotycích neustála, tak k ní měl přistoupit a začít se jí dotýkat opět na intimních místech. V tu chvíli si toho všiml přítel ženy, který stál opodál a okamžitě na mužovo jednání reagoval. Došlo mezi nimi ke slovní potyčce, kdy dnes již obviněný začal muži dokonce vyhrožovat a nakonec z místa utekl neznámo kam."

Přítel druhé poškozené dívky se snažil násilníka zadržet a také okamžitě přivolal policisty.

svědek: "Už utíká, má teplákovku, bílošedou."

Pokračovala komunikace mezi policisty z operačního střediska a několika policejními hlídkami. Výsledek přišel jen do několika minut po oznámení, kdy byl podezřelý muž zadržen.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policisté si prostřednictvím otevřených kanálů předávali informace o možném pohybu neznámého pachatele, kdy na pomoc také přijel psovod se psem Arzenem. Při samotné práci byl nápomocen také městský kamerový systém. Proto bychom touto cestou chtěli poděkovat lidem, kteří okamžitě a bezprostředně obdobné situace oznámí na tísňovou linku 158 a sdělí podrobné informace, včetně popisu podezřelých osob. Tyto informace totiž vedou k rychlejšímu zadržení pachatelů."

Netrvalo dlouho a 37letý muž měl pouta na rukou. Toho si do své gesce převzali kriminalisté z Ostravy Přívozu.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 7. oddělení obecné kriminality obvinil muže ze spáchání trestných činů znásilnění, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval a ke svému jednání se doznal. Dále uvedl, že měl po alkoholu chuť na sex, ženy se mu líbily a tak je chtěl oslovit s nabídkou k sexu."

V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000040201/muz-v-ostrave-sexualne-napadl-dve-zeny-rychle-ho-zadrzeli-diky-oznamenim-na-linku-158