Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. listopadu 2023 9:30
Čas čtení 14:36
Martin Adam Pavlík

Rytmus: Otevírám novou etapu zralého rapu. Pokud budu zdravý, dalšího Bengora bych vydal v roce 2040

Rytmus: Otevírám novou etapu zralého rapu. Pokud budu zdravý, dalšího Bengora bych vydal v roce 2040
ZAJÍMAVOSTI HUDBA KONTRAFAKT RAP RYTMUS
Uložit Uložené

Udává trendy, nejde s davem, nebere si servítky a rád provokuje. Vyzpovídali jsme nejznámějšího slovenského rapera.

„Bengoro je prostě smyšlená postava jako Rocky a plánuji s ní pokračovat... Jednička vyšla v roce 2006, dvojka vychází teď, a pokud budu zdravý, je dost možné, že dalšího Bengora bych za***al v roce 2040,“ řekl Rytmus o svém alter egu pro Refresher. V neděli 19. listopadu vydal první singl z nového alba Bengoro 2.

Patrik Vrbovský už dávno není jen raper. Je populární celebritou, boxerem či podnikatelem. Na jeho hudbě vyrostlo několik generací. Jako lídr piešťanského Kontrafaktu začátkem nového tisíciletí doslova rozkopl dveře na hudební scéně, později se prosadil i sólovou tvorbou.

V roce 2006 debutoval s albem Bengoro a po sedmnácti letech se rozhodl vydat pokračování, přičemž jde v pořadí už o jeho šestou studiovou desku. V září nastolil novou éru slovenského rapu, když s Kontrafaktem vyprodal pražskou O2 Arenu a vystoupil pro 16tisícový dav. Za rok to chce zopakovat na stejném místě jako sólo umělec s ještě velkolepější show, protože miluje výzvy a nezná limity.

V osobním rozhovoru hovoří o několika tématech od výchovy syna až po potenciální boxerské zápasy se známými rapery či politickou angažovanost. Pokud chceš více článků o hudbě, přidej se do klubu Refresher+. Budeš si moci přečíst například rozhovor s Richardem Müllerem, Darou Rollins, Ronie nebo s rapery Supou, Erikem Tresorem nebo Dušanem Vlkem.

Rytmus rap
Zdroj: Refresher/Tomáš Biely

Koncert Kontrafaktu, který proběhne příští rok v Tipos Areně, je vyprodaný. Do jaké míry to bude identická show s tou, kterou diváci mohli vidět nedávno v O2 Areně? Budou tam přidány nebo vynechány skladby?

Je to svým způsobem tour, takže by to měla být tatáž show a je možné, že v tom budeme pokračovat i na dalších velkých místech –⁠ stadionech, arénách –⁠ po celém Slovensku a Česku. Prostě kdekoliv, kde máš alespoň desetitisícovou kapacitu. Když dáš O2 Arenu, kde bylo přes 15 tisíc lidí, proč bychom měli jít někam, kde je jen třítisícová kapacita?

Jaké máš s odstupem času pocity z toho koncertu v Praze? Změnil bys něco?

Ne, neměnil bych nic. Vše dopadlo přesně tak, jak mělo. Bylo to i takové ukázání pozice. Někteří kluci na instagramu si o tom samozřejmě mysleli svoje, ale vyprodávat stadiony je takový level, že to zabetonuje každého. Tam není o čem mluvit.

Které „kluky“ konkrétně myslíš?

Myslím ty, kteří byli konfrontováni s tím, proč i oni nezkusí O2 Arenu, a vymlouvali se, že O2 Arena je pro ně pí****na, protože mají rádi malé kluby. (smích) Řeknu to tak, jak to je. Neberte to ve zlém, ale opravdu.

Doporučeno
Nová Billie Eilish i Kanye. Těchto 5 zahraničních alb by ti v květnu nemělo uniknout Nová Billie Eilish i Kanye. Těchto 5 zahraničních alb by ti v květnu nemělo uniknout 30. dubna 2024 14:30

My jsme ukázali, jaké jsou karty kategorie A a jak jsou velké legendární stadionové kapely. Toto nemůže udělat kdokoliv. Dá to jen ten, kdo má hodně za sebou, spoustu celoplošných hitů a kdo má velikánskou základnu fanoušků, kteří přijedou z celých dvou zemí na jedno místo. Hotovo.

Kontrafakt O2 Aréna Praha rap
Zdroj: Petr Klapper/Mafia Records


Tento měsíc vydáváš nové album Bengoro 2. Můžeš přiblížit, kolik skladeb můžeme čekat, a alespoň naznačit, jaké featy na něm budeš mít?

Bude tam zhruba třináct nebo čtrnáct skladeb. A co se týká featů, asi devět nebo deset.

Na základě čeho jsi vybíral hosty?

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 148721 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Co řekl o Separově boxu.
  • Jaký byl jeho boxerský sparing s Majkem Spiritem a zda by si s ním uměl představit i zápas.
  • Jak reagoval na skutečnost, že jeho hudbu poslouchají i rasisté a neonacisté.
  • Zda budou na albu Bengoro 2 podobně ostré, nekompromisní tracky jako Temeraf, Ivan T. z Prešova nebo Potrebujem tvoju nenávisť.
  • V jak velkém městě mimo Česko a Slovensko chce jednou koncertovat.
  • Proč spolupracoval s Mirem Jarošem.
  • Proč přijal pozvání do podcastu Filipa „Fikiho“ Sulíka a zda mu nepřekážejí jeho kontroverzní názory.
Domů
Sdílet
Diskuse