Dej si pivo a postav dům! Na scénu přichází charitativní pivo Radostná Dvanáctka

Dej si pivo a postav dům! Na scénu přichází charitativní pivo Radostná Dvanáctka

Tisk

radosta200Letošní debutové album Dvanáctisměna kapely Radosta oslovilo… ne to je slabé slovo, doslova nadchlo majitele hospody Kulový blesk. Stačilo pár piv, aby si kapelník J. J. Šimon s Liborem Kultem padli do noty okamžitě plácli nad velkolepým záměrem. Nutno říct, že Libor je zároveň i jedním z šéfů pražského pivovaru Bad Flash.

 

Slovo dalo slovo a výsledkem je charitativní ležák Radostná dvanáctka, jehož výtěžek z prodeje poslouží k financování stavby nového domu pro Hospic sv. Lazara v Plzni. Mají to promyšlené. I proto je Radostná dvanáctka nefiltrovaným ležákem plzeňského typu uvařená a ošetřená tak, aby nezůstávalo u jedné. „Říkali jsme si, že první várka Radostné Dvanáctky musí být ležák, protože světlý ležák k Plzni prostě patří." říká J. J. Šimon.

Přesvědčit se o tom se můžete 22. listopadu 2023 v pivovaru Bad Flash v pražských Kobylisích, kde věříme, že na svém křtu poteče Radostná Dvanáctka proudem a nám se podaří minimálně vykopat pevné základy budoucího nového domu Hospicu sv. Lazara v Plzni.

„Spojení muziky a piva není nic nového. V tomto případě ale muzika i pivo pomáhají. A my jsme moc rádi, že se toho můžeme jako pivovar Bad Flash“, účastnit.doplňuje Libor Kult. Aby všechno dávalo ještě větší smysl, k tanci a poslechu odehraje v prostorách pivovaru svůj exkluzivní set kapela Radosta.

Autorem etikety piva je Olda Neumann z legendární skupiny Znouzecnost.

O grafickou finalizaci se postaral Karel Voborník ze sokolovského studia Leben.

Vznik piva podpořil i samotný Jan Hrušínský ml., jehož tatínek, respektive jeho podobizna zdobí etiketu piva.

radosta pivo

Proč kapela Radosta?

„V Hospici Svatého Lazara odcházela z tohoto světa moje babička i maminka. Během těchto událostí jsem pochopil potřebnost hospicové péče pro naši společnost. Naše kapela se rozhodla ji podpořit.“

Kapela Radosta vydala letos u vydavatelství Indies Scope album „Dvanáctisměna“ (CD/2LP). Jedná se o post-rockovou hudební poctu staré české komedii Kulový Blesk. Každá skladba se věnuje jedné postavě nebo bytové jednotce, která se ve filmu stěhuje. Je doslova nabitá hláškami z filmu.

Hned druhé video „Máňa“ věnovala podpoře Hospice Svatého Lazara. Hlavní role v klipu se zhostila samotná Daniela Kolářová, která měla v Kulovém Blesku jednu z hlavních rolí.

S pivem Radostná Dvanáctka se setkáte na jejich koncertech, ale i výčepech hospod pivovaru Bad Flash a dalších spřátelených podniků, které umí docenit řemeslně vyráběné pivo se srdcem na dlani. Pivo, které pomáhá.

radosta2


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nový román Andělský prach: „Peter Pan“ zasazený do skličující reality

big andelsky-prach-CjI-496421 (2)

Petru je dítě žijící s dalšími dětmi. Nechce vyrůst. Na ostrově, kde chlapci žijí, panuje mystická atmosféra – není tu úplně nezvyklé vidět ve vodě třeba takovou mořs...

Divadlo

Malované na skle: Jánošík po brněnsku

malovane na skle divadlo radostJuraj Jánošík je pro někoho národním hrdinou, který bohatým bral a chudým dával, někdo ho považuje pouze za zbojníka, který loupil, aby se sám obohatil. V brněnském divadle Radost můžete zhlédnout h...

Film

Vánoce, Vánoce přicházejí, radujme se...

dvanact mesicku majkusova vojtekTelevizní vánoční programy spoléhají na jistotu: zejména každoroční opakování pohádek vytváří jakousi jistotu, že vše zůstává při starém - nic z toho, nač ...