Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tým Kubeškové podlehl na ME v důležitém souboji Turecku, Češi prohráli s Finy

Tři zápasy, tři porážky. Ženský tým v čele se skipkou Annou Kubeškovou padl s Italkami 3:10 a v důležitém souboji o záchranu s Tureckem 5:6. Na turnaji má nyní bilanci 1-6. Mužský výběr skipa Lukáše Klímy se musel sklonit před Finy po výsledku 5:8. Seriál přímých přenosů pokračuje ve středu duelem českých mužů se Švýcary od 9:55 na ČT sport Plus.

České curlerky bojují na mistrovství Evropy o udržení v elitní divizi a zároveň o naději postoupit na mistrovství světa, kde by mohly bojovat o body v olympijské kvalifikaci.

Před posledními dvěma zápasy mají na svém kontě jedinou výhru. Ve večerním duelu podlehly Turecku a jsou za ním poslední. Ve středu čeká Češky dánský výběr a ve čtvrtek Němky. Aby se dostaly na kýžené sedmé místo, potřebovaly by v ideálním případě obě utkání zvládnout.

V prvním úterním střetnutí tým skipky Kubeškové s Italkami dlouho držel krok. I když favoritky v pátém endu třikrát zabodovaly, mírně ztrácející Češky stále živily naději na obrat.

Jenže přišla sedmá část zápasu a v ní soupeřky z jihu Evropy používající žluté kameny definitivně souboj zlomily na svou stranu. Italské curlerky zapsaly hned pět bodů a donutily české reprezentantky uznat předčasnou porážku 3:10.

Curleři počtvrté na šampionátu padli

Klíma a spol. vstupovali do utkání v roli výše postaveného celku v tabulce, ale třetí výhru na turnaji nepřidali. V duelu s Finy tahali za kratší konec od pátého endu, kdy Seveřané uhráli dvojku při české výhodě.

V šestém dějství sice Češi korigovali stejným poměrem i díky kameni, který se musel měřit, ale v závěru zápasu hráli soupeři vedení skipem Kallem Kiiskinenem přesněji, vedení si pohlídali a poprvé na letošním ME okusili vítězství.

Výsledky ME v curlingu

Muži:

Finsko  Česko 8:5.

Pořadí po 6 zápasech: 1. Itálie 6 výher/0 porážek, 2. Skotsko, Švédsko a Švýcarsko 4/2, 5. Německo a Norsko 3:3, 7. Česko a Nizozemsko 2/4, 9. Turecko a Finsko 1/5.

Ženy:

Česko  Itálie 3:10 po 7. endu, Turecko - Česko 6:5.

Pořadí po 7 zápasech: 1. Švýcarsko 7/0, 2. Itálie 6/1, 3. Švédsko 5/2, 4. Norsko a Skotsko 4/3, 6. Estonsko, Dánsko, Německo a Turecko 2/5, 10. Česko 1/6.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články