Rodinný sitcom Krok za krokem bleskově proslavil Sashu Mitchella a vystřelil ho mezi nadějné herecké hvězdy.

Jeho ztvárnění Codyho, v Čechách známého spíše jako Kouďáka, bylo pro kariéru Mitchella zlomové. Z celkových 160 epizod si Sasha zahrál ve 114 z nich a diváci si ho zamilovali.

Mladý herec měl skvěle našlápnuto na zdárnou budoucnost, pak ale přišel nečekaný skandál, který vše změnil.

Prní manželka Sashi Mitchella Jeanette Robbins, se kterou má čtyři děti, ho obvinila z domácího násilí a tato situace ovlivnila další kariéru seriálové hvězdy. Deník Los Angeles Times tehdy vydal rozsáhlý článek, v němž se například psalo, že herec svou ženu udeřil do hlavy, kopl do kyčle a v amoku udělal díru do dveří koupelny, kde se před ním jeho manželka schovávala.

Obvinění sice byla opakovaně zpochybňována, jelikož Jeanette byla závislá na drogách a psychiatr ji dokonce označil za labilního jedince, pro Mitchella to ale mělo dohru. Například společnost Disney s ním ihned ukončila spolupráci. Po obvinění se Sasha ještě nějaký čas věnoval herectví. A zahrál si například v seriálu Dallas, a nebo v trilogii Kickboxer, kde ztvárnil samotného Jeana Clauda van Damma, pak se po něm ale slehla zem.

Mitchell se totiž rozhodl herectví definitivně pověsit na hřebík a stal se dělníkem na stavbě. Manuální práce ovšem bývalému umělci nevadí, jelikož se svým novým povoláním pravidelně chlubí na Instagramu. Kromě profese změnil Sasha Mitchell také svůj vzhled. Kdysi hubený mladík je dnes hromada svalů a cvičení je evidentně jeho velikým koníčkem.

Zdroje: Los Angeles Times, The Mirror

Související články