InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Velké ceně Veselí nad Lužnicí vládli bratři Ťoupalíkové. Mezi mládežníky triumfovali jezdci Cycling Academy Tábor

Nejlepší cyklokrosaři Velké ceny Veselí nad Lužnicí v mužské kategorii. Uprostřed vítěz Adam Ťoupalík, vlevo druhý Jakub Ťoupalík, vpravo třetí Pavel Novák. , Autor: Organizační tým závodu

Nejlepší cyklokrosaři Velké ceny Veselí nad Lužnicí v mužské kategorii. Uprostřed vítěz Adam Ťoupalík, vlevo druhý Jakub Ťoupalík, vpravo třetí Pavel Novák.     Autor: Organizační tým závodu

VESELÍ NAD LUŽNICÍ - Areál za zimním stadionem ve Veselí nad Lužnicí hostil v neděli 19. listopadu již 11. Velkou cenu Veselí nad Lužnicí v rámci seriálu TBC série Junior Cup. Během deštivého dne se vydal na trať nespočet závodníků ve 20 kategoriích. Vítězství mezi muži získal Adam Ťoupalík (Elkov Kasper Czech Cycling Team), který porazil svého mladšího bratra Jakuba (EF Education Development Team) o 22 sekund. Třetí příčku obsadil Pavel Novák (Team Colpack Ballan). V mládežnických kategoriích se vedlo vyslancům Cycling Academy Tábor. Vítězství vybojovali kadet Tadeáš Pazourek, starší žákyně Adéla Zavadilová a mladší žák Tobiáš Zavadil. Na nejlepší výsledky ČEZ Cyklo Teamu Tábor dosáhli mladší žák Jakub Zákostelecký a mladší žákyně Julie Rothbauerová, kteří skončili ve svých kategoriích na 2. místě.

 

Bahnitá trať byla pro diváky zajímavým lákadlem a fanoušci cyklokrosu podporovali závodníky na trati, jak mohli. První cyklokrosaři odstartovali přesně v 10 hodin. Jako první se vydaly na trať nejmenší čtyřleté děti. Z nich se s tratí nejlépe vypořádali Martin Vostrý a mezi dívkami Linda Zelinková. Cenné zkušenosti nasbíraly i děti v dalších kategoriích, následovaly žákovské kategorie a kategorie kadetů a kadetek.

Pořadatelé Velké ceny se na závody pečlivě připravili. „Letos pořádáme MČR mládeže, tak jsme dnešní závod pojali ve velkém stylu. Při přípravách jsme věděli, že nás čeká špatné počasí, tak jsme se podle toho zařídili," sdělil k Velké ceně ředitel závodu Radek Bechyňský. Veselské pořadatele potěšilo, že závody byly v rámci TBC série a Junior Cupu atraktivní rovněž pro děti. „Jsme rádi, že se našich závodů zúčastnilo hodně dětí. Na startu jich bylo přes 95, což je hodně," vyzdvihl Bechyňský.

Závodů se zúčastnilo celkem 186 cyklistů. „Jsme rádi, jak se Velká cena povedla a kolik závodníků přijelo. Na závěr bych za pořadatelský tým rád všechny pozval na MČR mládeže a na závěr Toi Toi Cupu. Závody se pojedou opět u nás ve Veselí nad Lužnicí ve dnech 9. a 10. prosince," uzavřel ředitel závodu Radek Bechyňský.

Výsledky jednotlivých kategorií a další ohlasy nabídne středeční Týdeník Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace