metro.cz

Počasí v Praze

14 °C / 27 °C

Úterý 30. dubna 2024. Svátek má Blahoslav

Ani letos nebudou na vánočním trhu chybět kvalitní dánské jedle

  16:14
Praha 22. listopadu 2023 (PROTEXT) - V pátek 24. listopadu zahájí Mountfield ve všech svých 76 prodejních centrech v České a Slovenské republice prodej dánských jedlí.

„Když jsme v roce 2014 začínali s prodejem dánských kavkazských neboli normandských jedlí nikdo z nás v Mountfieldu by asi nevěřil, že každým rokem budeme trhat prodejní rekordy. Jsme pyšní na to, že se tyto jedle během pár let staly nejoblíbenějšími vánočními stromky a dotváří vánoční pohodu ve třetině českých domácností,“ říká Michal Pobežal, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Mountfield.

Dánské jedle, které Mountfield nabízí ve svých prodejnách, vyrostly na Jutském poloostrově, který má pro jejich pěstování ideální podmínky. Právě díky chladnému klimatu Severního moře a také písčitému podloží mají jedle pravidelný tvar, hustou a bohatou korunu a také dlouhou trvanlivost. A proto jsou tyto jedle velmi žádané na trhu, jejich kvalita je nesrovnatelná s ostatními pěstiteli a Dánové jsou největšími exportéry vánočních stromků do Evropy.

„Za léta fungování jsme si opakovaně ověřili, že zákazníci umí ocenit kvalitu a jsou-li spokojeni, vrátí se. Proto jsme rádi, že v nabídce máme tyto kvalitní jedle z Dánska. A na rozdíl od jiných prodejců nečekáme, v jaké kvalitě zboží dostaneme, ale za dánskými pěstiteli dokonce vysíláme vlastní kontrolní tým 12 inspektorů, kteří kontrolují přímo na místě kvalitu a vybírají ty nejlepší. A teprve po této inspekci dostávají Dánové od nás zelenou na řezání vybraných stromků, které potom putují k našim zákazníkům“, doplňuje Michal Pobežal.

V nabídce jsou letos jedle ve třech kategoriích (Standard, Premium a Exclusive) a různých velikostech od 100 do 250 cm. Ceny stromků zůstaly zachovány stejné jako v loňském roce. Např. stromek o velikosti do 150 cm stojí 399 Kč a nejprodávanější velikost do 200 cm stojí 599 Kč. Samozřejmostí jsou i další doplňkové služby, zabalení stromků pro snadnější transport do domovů zákazníků a zdarma ořez kmenů.

Kromě dánských jedliček má Mountfield v nabídce také ohromný výběr přes 1 200 druhů vánočních dekorací a ozdob. Sortiment tvoří např. vánoční ozdoby od českých sklářů, věnce, svíčky, svícny, plyšové figurky, lucerny, LED osvětlení a mnoho dalších dekorací. Letos navíc najdou zákazníci na všech prodejnách i inspirativní expozice různých vánočních stylů včetně nazdobených stromečků i svátečních tabulí. „Před několika lety jsme se pustili i do prodeje vánočních dekorací, a přestože je v tomto oboru velká konkurence, prodáváme v předvánoční době necelý 1 milion kusů. Jsme tak největším prodejcem tohoto sortimentu s třetinovým podílem na trhu. Věřím, že bychom letos mohli překročit milion prodaných kusů i vzhledem k tomu, že letos nabízíme vánoční dekorace s předvánočními slevami 30 % až 60 %,“ dodává Michal Pobežal, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Mountfield.

Ozdoby a dekorace jsou k dostání i na e-shopu.

Mountfield působí na českém trhu od roku 1991 a v současnosti provozuje celkem 76 vlastních prodejen, z toho 58 v České republice a 18 na Slovensku. Mountfield je největší specializovaný maloobchodní prodejce širokého sortimentu zahradní techniky, bazénů, zahradního nábytku a dalších potřeb pro zahradu v Evropě. V roce 2022 získal Mountfield ocenění Superbrands ČR a SK 2022, a potvrdil tak svou pozici jedné z nejvýznamnějších značek. V ČR také získal cenu FAIR PLAY 100 nejlepších zákaznických zkušeností 2020, kterou vyhlašuje společnost KPMG. V roce 2022 se Mountfield umístil v anketě Nejdůvěryhodnější značka (v kategorii Zahradní technika) na prvním místě. Cenné pro Mountfield je, že o tomto ocenění rozhodli v nezávislém hlasování samotní zákazníci. V rámci žebříčku Českých 100 nejlepších se Mountfield umisťuje pravidelně v první desítce firem v ČR.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Hlavní zprávy

Zdravim, zdravim, dobré dopo. Pražské ostrovy na čtyři dny ovládne hudba

vydáno 30. dubna 2024  10:00

Pokud jste na sociálních sítích, zřejmě vás neminul pozdrav „zdravim, zdravim, dobré dopo“. Hláška je dílem hudebníka Rohonyho, který v oboru rozhodně...  celý článek

Co krok, to dopravní značka či tabulka se zákazem. Česko se „výhrůžkami“ jenom hemží

vydáno 29. dubna 2024  11:59

Možná si ještě vybavíte pražskou „aféru“, kdy strážníci vykazovali ze svahů Petřína sáňkující děti. Aby pak udělalo město výjimku, když nechalo drobotinu...  celý článek

Umělá inteligence by se ráda stala psychoterapeutem. Opravdu dokáže pomoci?

vydáno 29. dubna 2024  5:53

Textů o AI jste už určitě četli mnoho. Umělá inteligence se snaží rozvíjet doslova v každém oboru. Jistě už jste slyšeli o AI v soudnictví, v IT...  celý článek

Písni Nothing Else Matter trumpeta velmi sluší, říkají kluci z kapely Melanchollica

vydáno 28. dubna 2024  5:33

Tribute kapely oslavující svoje vzory jsou běžnou součástí hudební scény. V Česku se ale před rokem zrodil projekt, který se běžnému napodobování cizích...  celý článek