Ani letos nebudou na vánočním trhu chybět kvalitní dánské jedle

Jedlička z dánských plantáží

V pátek 24. listopadu zahájí Mountfield ve všech svých 76 prodejních centrech v České a Slovenské republice prodej dánských jedlí.

„Když jsme v roce 2014 začínali s prodejem dánských kavkazských neboli normandských jedlí nikdo z nás v Mountfieldu by asi nevěřil, že každým rokem budeme trhat prodejní rekordy. Jsme pyšní na to, že se tyto jedle během pár let staly nejoblíbenějšími vánočními stromky a dotváří vánoční pohodu ve třetině českých domácností,“ říká Michal Pobežal, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Mountfield.

Dánské jedle, které Mountfield nabízí ve svých prodejnách, vyrostly na Jutském poloostrově, který má pro jejich pěstování ideální podmínky. Právě díky chladnému klimatu Severního moře a také písčitému podloží mají jedle pravidelný tvar, hustou a bohatou korunu a také dlouhou trvanlivost. A proto jsou tyto jedle velmi žádané na trhu, jejich kvalita je nesrovnatelná s ostatními pěstiteli a Dánové jsou největšími exportéry vánočních stromků do Evropy.

„Za léta fungování jsme si opakovaně ověřili, že zákazníci umí ocenit kvalitu a jsou-li spokojeni, vrátí se. Proto jsme rádi, že v nabídce máme tyto kvalitní jedle z Dánska. A na rozdíl od jiných prodejců nečekáme, v jaké kvalitě zboží dostaneme, ale za dánskými pěstiteli dokonce vysíláme vlastní kontrolní tým 12 inspektorů, kteří kontrolují přímo na místě kvalitu a vybírají ty nejlepší. A teprve po této inspekci dostávají Dánové od nás zelenou na řezání vybraných stromků, které potom putují k našim zákazníkům“, doplňuje Michal Pobežal.

V nabídce jsou letos jedle ve třech kategoriích (Standard, Premium a Exclusive) a různých velikostech od 100 do 250 cm. Ceny stromků zůstaly zachovány stejné jako v loňském roce. Např. stromek o velikosti do 150 cm stojí 399 Kč a nejprodávanější velikost do 200 cm stojí 599 Kč. Samozřejmostí jsou i další doplňkové služby, zabalení stromků pro snadnější transport do domovů zákazníků a zdarma ořez kmenů.

Kromě dánských jedliček má Mountfield v nabídce také ohromný výběr přes 1 200 druhů vánočních dekorací a ozdob. Sortiment tvoří např. vánoční ozdoby od českých sklářů, věnce, svíčky, svícny, plyšové figurky, lucerny, LED osvětlení a mnoho dalších dekorací. Letos navíc najdou zákazníci na všech prodejnách i inspirativní expozice různých vánočních stylů včetně nazdobených stromečků i svátečních tabulí. „Před několika lety jsme se pustili i do prodeje vánočních dekorací, a přestože je v tomto oboru velká konkurence, prodáváme v předvánoční době necelý 1 milion kusů. Jsme tak největším prodejcem tohoto sortimentu s třetinovým podílem na trhu. Věřím, že bychom letos mohli překročit milion prodaných kusů i vzhledem k tomu, že letos nabízíme vánoční dekorace s předvánočními slevami 30 % až 60 %,“ dodává Michal Pobežal, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Mountfield.

Ozdoby a dekorace jsou k dostání i na e-shopu.

Mountfield působí na českém trhu od roku 1991 a v současnosti provozuje celkem 76 vlastních prodejen, z toho 58 v České republice a 18 na Slovensku. Mountfield je největší specializovaný maloobchodní prodejce širokého sortimentu zahradní techniky, bazénů, zahradního nábytku a dalších potřeb pro zahradu v Evropě. V roce 2022 získal Mountfield ocenění Superbrands ČR a SK 2022, a potvrdil tak svou pozici jedné z nejvýznamnějších značek. V ČR také získal cenu FAIR PLAY 100 nejlepších zákaznických zkušeností 2020, kterou vyhlašuje společnost KPMG. V roce 2022 se Mountfield umístil v anketě Nejdůvěryhodnější značka (v kategorii Zahradní technika) na prvním místě. Cenné pro Mountfield je, že o tomto ocenění rozhodli v nezávislém hlasování samotní zákazníci. V rámci žebříčku Českých 100 nejlepších se Mountfield umisťuje pravidelně v první desítce firem v ČR.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Klíčová slova ČR-trh-Vánoce-Mountfield

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.