Hlavní obsah
Umění a zábava

Co jsem letos viděl v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Praguecoffeebar

Kráva s bublinami od Barbory Chlastákové

Menší výstavy unikají pozornosti, přitom jsou zajímavé.

Článek

Barbora Chlastáková se provdala na Šumavu, kde žije a tvoří. Když jsem se jí ptal, co znamenají ty koule na jejím obraze, vysvětlila mi, že to jsou bubliny z bublifuku jejích dětí. Maluje nejen krávy, ale taky vlky, lesy a vůbec všechno, co je na Šumavě k vidění.

Výstavu děl Petra Kozla jsem navštívil asi o měsíc později. Dozvěděl jsem se, že má dohodu s jakousi plzeňskou firmou, která mu předzpracovává materiál tím, že ho špiní, jezdí po něm vozíky apod. Spjatostí s továrnou připomíná Boudníka:

Foto: Praguecoffeebar

Výstava děl Petra Kozla

Ještě do 10. prosince potrvá výstava Richarda Kočího v Galerii kritiků (v paláci Adria):

Foto: Praguecoffeebar

Klown od Richarda Kočího

Pozornost veřejnosti přitahují velké galerie vystavující známé a osvědčené autory. Pro mě bylo vždycky zajímavější sledovat vývoj méně známého tvůrce od prvních pokusů k dokonalosti. Netýká se to jen výtvarného umění.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz