Konzervatoř Taneční centrum Praha vystoupí v sobotu v Obecním domě s pražskými symfoniky

Studenti konzervatoře Taneční centrum Praha si v sobotu 25. listopadu 2023 od 11 hodin ve Smetanově síni Obecního domu zatančí v dalším z dětských dopoledních představení z cyklu Orchestr na dotek Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK. Choreografii na ukázky ze Suity Carmen vytvořily dvě zkušené autorky, choreografky a pedagožky konzervatoře TCP Pavla Königsmarková a Tereza Chladová.

Pražští symfonikové se s dětmi a jejich rodiči pomyslně přenesou do teplých krajin. Tématem letošního cyklu dopoledních rodinných koncertů Orchestr na dotek jsou výlety za hudbou na všechny světové strany. První koncert byl věnován severské hudbě a nyní přichází na řadu jih a všechna témata s létem a teplem spojená. Průvodci na této hudební pouti budou herci Marek Němec a Johana Schmidtmajerová, symfonický orchestr diriguje Jan Kučera.

„Konzervatoř Taneční centrum Praha spolupracuje s orchestrem FOK již mnoho let. Na tvorbě choreografií pro koncerty Orchestr na dotek se podílím již velmi dlouho, nedokážu ani spočítat kolik desítek choreografií a etud jsme pro toto rodinné představení s kolegy, choreografy a pedagogy konzervatoře TCP vytvořili. Pro choreografa i tanečníky je spolupráce s živým orchestrem vždy výzva, velký zážitek a také trochu dobrodružství,“ komentuje choreografka Pavla Königsmarková.

K sobotnímu koncertu pak dodává: „Tentokráte jsme byli osloveni pro spolupráci na Suitě Carmen Rodiona Ščedrina na motivy stejnojmenné opery George Bizeta. S kolegyní Terezou Chladovou jsme připravily dvě části: motiv Toreadora a motiv Carmen. Obě části stejně jako obě postavy jsou v kontrastu volbou pohybového slovníku, ale zároveň také v souznění dynamikou pohybu. Doufám, že se nám podaří vyjádřit jak temperament již zmíněných postav, tak barvitost hudebního podkladu. Pro studenty je to velmi zajímavá a obohacující zkušenost a všichni se na sobotní představení těšíme.“ 

ORCHESTR NA DOTEK – JIH
ZA HUDBOU DO VŠECH KOUTŮ SVĚTA!, 25. listopadu, 11:00 hodin, Obecní dům

Johana SCHMIDTMAJEROVÁ | průvodkyně
Marek NĚMEC | režie, průvodce
Tomáš KONČINSKÝ | scénář
HUDEBNÍ KLUB FÍK
KONZERVATOŘ TANEČNÍ CENTRUM PRAHA
SYMFONICKÝ ORCHESTR HL. M. PRAHY FOK
Jan KUČERA | dirigent

 

You may also like...