DPD u Pardubic otevřelo své největší depo v ČR, odbaví 5000 balíků za hodinu

DPD u Pardubic otevřelo své největší depo v ČR, odbaví 5000 balíků za hodinu

23.11. - Společnost DPD, součást největší evropské sítě balíkové přepravy Geopost, otevřela v Dolních Ředicích nedaleko Pardubic své rozlohou doposud největší depo v Česku. Nové depo, které se nachází na strategickém místě u dálnice D35, má zastavěnou plochu větší než 5100 metrů čtverečních a je schopno odbavit 5000 balíků za hodinu. Jde již o 23. depo v Česku, díky kterému DPD zefektivnilo a výrazně posílilo svoji kapacitu před Vánoci, a to především v regionu východních Čech. Za plného provozu bude z pardubického depa vyjíždět 139 kurýrů.

Balíky jsou zde místo klasických dopravníků přemisťovány pomocí unikátního závěsného teleskopického řešení, díky kterému jsou dopravníky plně flexibilní a je možné pod nimi bez problému procházet. To zefektivní pohyb a manipulaci jak zaměstnanců depa, kurýrů a dodávek, ale i kamionů. Depo bude obsluhovat většinu Pardubického kraje.

“Depo Pardubice je pro nás důležitou součástí naší doručovací sítě a jsem rád, že se ho podařilo úspěšně dokončit a plně zapojit už do nadcházející vánoční sezóny, kdy objemy zásilek porostou odhadem o 40-50 % oproti běžným dnům,” řekl Miloš Malaník, generální ředitel DPD.

Na depu jsou v současné chvíli v provozu i 4 elektronabíječky, do budoucna je depo již v tuto chvíli připraveno na dalších 30. Budova je vybavena výkonným tepelným čerpadlem a má přípravu pro fotovoltaiku, která bude brzy instalována. Všechny tyto udržitelné kroky jsou součástí strategie snižování emisí, díky které DPD a celý Geopost v roce 2040 dosáhne tzv. net-zero emisí (čisté nulové emise).
Stavbu depa realizoval Metrostav.

(pav)

Foto:  JaP-Jacina

spinner