Josef Sláma

Místopředseda Trikolory
  • Trikolora
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2023 17:35:14

Naše země je nemocná

Naše země je nemocná

Celé působení vlády mi přijde jako lékař který léčí angínu projímadlem. Symbolicky se dá konstatovat že tu máme vládu doktorů Cvachů ve smyslu Dietlova seriálu Nemocnice na kraji města.

 Naše země je nemocná, o tom nemůže být jakýkoliv pochyb. Vláda schválila úsporný balíček, který ovšem mate veřejnost. Jedná se o směs necitlivého a pro nemocnou ekonomiku zcela škodlivého zvyšování daní na jedné straně na druhé straně paběrkování v tlumení výdajů státu.                                                                                                                                                                   Celé působení vlády mi přijde jako lékař který léčí angínu projímadlem. Symbolicky se dá konstatovat že tu máme vládu doktorů Cvachů ve smyslu Dietlova seriálu Nemocnice na kraji města. Tato vláda ani náznakem se nesnaží odbourat přebujelou byrokracii, myslím tim nejen v oblasti státní administrativy ale v nesmyslné regulaci každodenního života občanů a podniků. Jen tudy vede cesta, jsme přeregulovaná , zcela rigidní ekonomika. Daně jsou složité, vysoké a zcela na nich neprofituje ani stát, natož běžný občan. Jejich složitost možná nahrává jen velkým ekonomickým subjektům, kteří si najdou cestu jak své daně maximálně snížit.                                                                                                                                                   Sociální systém si zaslouží parametrické změny, kdy tu musí být pro skutečně potřebné, jakmile demotivuje nikoliv pomáhá je to špatně. Šáhnout na zasloužený důchod těm kteří již nejsou v produktivním věku pokládám za krajně neetické. Zvláště když jde o občany kteří se zasloužili o mnohé v naší zemi, výchovou svých dětí, práci a odvodem daní. Sociální systém musí být univerzální, jednoduchý a maximálně férový.                                                                                                                     Dalším zhoubným faktorem je fantasmagorie globálního oteplování, ničení klimatu která vede k naprosté destrukci průmyslu a nahání většinu naší populace do sociální pasti. Odmítnutí zelené ideologie je dnes spojen s pudem sebezáchovy a zdravého rozumu. Bojím se že Fialův kabinet to tak nevidí a necítí. Pokud si to silně a zcela jasné neuvědomí široká veřejnost a neprojeví to svým postojem u voleb, čeká nás cesta do pekel.                                                                                                                                                                                               Lék na nemocnou ekonomiku existuje, debyrokratizace, deregulace, racionalizace sociálního systému, odstoupení od Green Dealu, zjednodušení daňové soustavy a odpovědný přístup k státním a národním zájmům. Ne vše jsem vyjmenoval a pojmenoval, určitě budu rád za jakékoliv podněty a příklady z každodenního života.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama