BK MLADA BOLESLAV
23. 11. 2023 | Vojtěch Červený

Dorostenci prohráli pod Krušnými horami, skolila je první třetina

20., čtvrtek 23. 11. 2023
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
M l. B o l. – Bruslaři přijeli na led Litvínova s jasným cílem - odčinit sobotní prohru s posledním Kladnem a zlomit dva zápasy trvající sérii proher. Sedmý Litvínov ale předvedl snovou první třetinu během níž si vybudoval bezpečný náskok, jež v průběhu zápasu už jen kontroloval. V zápase se blýskl litvínovský útočník Jakub Winkelhöfer, jež zaznamenal během zápasu hattrick. Další zápas čeká mladoboleslavské hokejisty v sobotu na vlastním ledě proti třetí Plzni.
Litvínov: Trejbal – Břenda, Žák, Uhlík, Š. Postl, Winkelhöfer, Babka – L. Dostál, M. Peroutka, Raichl – Koky, Trefný, Kurnat – Cvikl, Bednařík, Petružálek
Ml. Boleslav: Sklenička – Hora, Kovář D., Čermák, Doležel, Kříž – Vasiak, Kristek, Maxin – Kurka, Matějka, Hanyš – Hrouda, Churáček, Fink – Hájek, Ždanov, Václavík
Branky a nahrávky: 3. Winkelhöfer (Žák), 9. Winkelhöfer (M. Peroutka), 15. Raichl, 52. Winkelhöfer (Raichl, Bednařík). Rozhodčí: Hlinka – Kokrment, Bertlík. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 39:33. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Začátek zápasu napověděl o dalším průběhu zápasu, Bruslaři do něj nevstoupili ideálně a Litvínovští šli již zhruba po třech minutách do jednobrankového vedení po střele během samostatného úniku, do něhož se dostal Jakub Winkelhöfer po přihrávce od jeho spoluhráče Marka Žáka. Ještě hůře mohlo být pro Středočechy po faulu Oleksandra Zhdanova, litvínovský Jindřich Koky vypracoval slibnou pozici pro svého spoluhráče, jeho střela byla ve finální fázi zblokována do ochranné sítě jedním z bránících hráčů.

Přesný zásah však dostal ve stejném početní výhodě Západočechů stejně přišel a tentokrát znovu od Jakuba Winkelhöfera, který vyslal ránu bez přípravy a propálil brankáře Skleničku. Za necelou minutu mohli Bruslaři přidat kontaktní branku, ale David Churáček slibnou pozici nevyužil. Kontaktní branka Mladoboleslavských přišla během vyloučení Jakuba Winkelhöfera, svým důrazem dotlačili kotouč do sítě, ale sudí branku nemohli uznat, kotouč se jim ztratil z dohledu.

Další branka padla za necelé čtyři minuty, ale tentokrát opět do sítě Středočechů, Václav Raichl se efektivně zbavil obránce a ranou na přední tyč zvýšil už na 3:0. I přes jednoznačné skóre se hokejisté Mladé Boleslavi nevzdali, po chybě litvínovské obrany se ocitl jeden z hráčů před brankou Trejbala, orazítkoval však pouze pouze tyč branky.

Do druhé třetiny opět vstoupil lépe domácí celek, střelecký pokus lapil Sklenička. Šance přišla i na druhé straně, v zakončení se nacházel Filip Matějka, podařilo se mu jen orazítkovat vyrážečku brankáře Trejbala. Do třetí třetiny mohli lépe vstoupit a snížit Mladoboleslavští, od vyrovnání rozhodně neměli daleko, Jakub Kristek se dostal před branku, ale v závěrečné fázi nedokázal trefit puk, o minutu později zaváhal i jeho kolega Imrich Maxin, jež se dostal k odraženému puku před volnou částí branky, prosadit se nedokázal.

Po vyloučení mladoboleslavského Filipa Kříže měl velikou možnost domácí Jan Trefný, ale volný kotouč minul. Kdo se ale nemýlil byl jeho spoluhráč Jakub Winkelhöfer, který svoji pohotovou střelou po přihrávce od autora třetí litvínovské branky zkompletoval hattrick a uzavřel na konečných 4:0.

Ohlasy trenérů

Domácí tým neposkytl ohlasy trenéra.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.