bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Měl pomáhat Bedardovi, místo toho zbytek sezony promarodí. Hall musí na operaci

24. listopadu 2023, 3:43

Jan Vojkůvka

Chicago Blackhawks na sociální síti X informovali, že Taylor Hall bude muset podstoupit operaci pravého kolene. Týmu by měl chybět po zbytek sezony 2023/24. Pro organizaci je to hodně špatná zpráva, protože dvaatřicetiletého Kanaďana do svého týmu přivedli, aby pomáhal s aklimatizací a v rozvoji Connorovi Bedardovi.

Přestup Taylora Halla z Bostonu do Chicaga by nedával hokejově pro zkušeného útočníka příliš smysl, nebýt správných okolností. Těmito okolnostmi je pochopitelně míněna jednička posledního draftu Connor Bedard. 

Blackhawks po uplynulé sezoně získali Halla i s jeho smlouvou na šest milionů ročně (platí i pro sezonu 2024/25) kvůli tomu, aby se stal mentorem osmnáctileté hvězdičky, která má potenciál být superhvězdou NHL a jedním z nejlepších hráčů historie.

To, co generální manažeři Bostonu a Chicaga upekli, a na co se vlastně i sám Hall těšil, však dostalo povážlivou trhlinu. Zkušeného forvarda od začátku sezony trápily zdravotní komplikace a nakonec stihl odehrát jen deset zápasů. A tím pro něho aktuální sezona skončila.

Hall se zranil 9. listopadu v utkání s Tampou. Mikey Eyssimont mu přicvakl koleno k hrazení, kvůli čemuž musel vynechat dva zápasy. Na kluziště se sice na přelomu minulého a tohoto týdne vrátil, ale odehrál jen dva zápasy proti Nashvillu a Buffalu. Koleno zápasové zatížení nezvládalo, a tak musel podstoupit další vyšetření, které ukázalo závažný problém.

Výsledkem těchto vyšetření je nutnost chirurgického zákroku na pravém koleni. A pravděpodobně konec sezony. Bylo by totiž zbytečné, aby se Hallův návrat uspěchal, jelikož Chicago stejně nebude usilovat o play-off.

Zranění a operace je však nešťastná z několika hledisek. Na jedné straně je tu pohled samotného Taylora Halla, který v podstatě přijde o rok kariéry, což ve 32 letech může být velký problém. Přestože profesionální sportovci v dnešní době dokážou sportovat na profi úrovni mnohem déle, tak dlouhá absence se na výkonnosti negativně projeví a Halla bude čekat hodně těžký návrat. Že by v příští sezoně po comebacku začal zářit, se počítat nedá. Bude přitom hrát i o novou smlouvu.

Pak je tu samozřejmě pohled samotného Chicaga, který je rozdělen do dvou oblastí. Na jedné straně měl být Hall po několika letech, co nepatřil k hlavním hvězdám svých týmů, středobodem ofenzivy Blackhawks. Na straně druhé si pak vedení Chicaga představovalo, že spolu s nováčkem Connorem Bedardem vytvoří Hall opravdové úderné duo, což by pomohlo nejvíc samotnému Bedardovi, který by dostal možnost hrát vedle skutečně špičkového hokejisty.

Hall ovšem Bedarda nováčkovskou sezonou neprovede. Přestože i bez něho rodák z North Vancouveru hraje skvěle a v 17 zápasech zaznamenal už deset gólů a šest asistencí, může se pouze spekulovat nad tím, jakých čísel by mohl dosáhnout, kdyby nastupoval vedle zcela zdravého Halla.

Snad se Chicagu tyto plány podaří naplnit alespoň v příští sezoně. Byla by totiž velká škoda, kdyby Bedard nemohl výkonnostně růst vedle vítěze Hart Trophy ze sezony 2017/18.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.