Vánoční svátky za měsíc, Vánoční cena Zlína v plavání ihned

Trenér Kasálek s Miroslavem Knedlou. Foto: archiv Zdeňka Kasálka
ZLÍN - Už 59. ročník Vánoční ceny Zlína v plavání se uskuteční od pátku do neděle ve zlínské kryté pětadvacítce. Pamětníci si mítink, jehož první ročník se vyklubal už v roce 1964, zařadí mezi nejváženější periodické akce ve městě. Svého času sem jezdily hvězdy světového a evropského plavání. Tohoto času...

„Tohoto času od pátku do neděle to bude velice zajímavá podívaná, jako vždy. Mezinárodní punc si mítink uchoval v časech let tučnějších i dietnějších, určitě to bude interesantní i letos,“ říká za pořadatele z Plaveckého klubu Zlín šéftrenér Zdeněk Kasálek.

Jednou z hlavních hvězd mítinku bude určitě domácí juniorský mistr světa na 50 metrů znak Miroslav Knedla.

„Chci si vyzkoušet širší škálu disciplín, mimo znaku i motýlka a prsa. Jsme s trenérem Kasálkem v hrubé přípravě, výsledky teď ještě nebudou tolik důležité, navíc jsem pár týdnů zpět musel brát antibiotika, tak uvidíme, určitě se ale těším,“ má jasno osmnáctiletý supertalent.

V tomto kalendářním roce se ještě soustředíme na mistrovství Evropy v krátkém bazénu, které se koná v rumunské Bukurešti. Tam bychom chtěli zúročit momentální tvrdou přípravu, pak ještě jedeme do Plzně, kde je republikový šampionát dorostu a dospělých v pětadvacítce,“ nastiňuje další program Kasálek.

Knedla letos medailově zářil na evropském i světovém plaveckém fóru, přechod z juniorů mezi dospělé je v plavání velmi náročný.

„Samozřejmě, je to tak, ale jiná cesta není, vlastně to bude v Otopeni na okraji Bukurešti jedna z prvních opravdu vážných zkoušek v silné dospělé konkurenci, uvidíme, jak se bude dařit,“ je Knedla poměrně opatrný v prognózách.

„Máme celou řadu dalších plavců, určitě dorazte, není to jen o Mírovi, jinak konkurence bude pestrá a závody v pětadvacítce dynamické a hodně zajímavé, všechny diváky srdečně zvu, mít na domácím mítinku zlínského juniorského mistra světa, to je přeci věc,“ láká trenér diváky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x